اتریش روز سهشنبه اعلام کرد میزبانی نهادی که اروپا قرار است برای امکان ارتباطات مالی با ایران در دوره تحریمهای آمریکا راهاندازی کند، را نمیپذیرد.
پیتر گوشلباوئر، سخنگوی وزارت خارجه اتریش، گفت: از ما پرسیده شد که آیا اتریش آماده است تا در آغاز امر میزبان این سازوکار ویژه باشد.
وی افزود که دولت اتریش پس از بررسیهای جدی در این باره نتیجه گرفت که در این برهه زمانی در موقعیتی قرار ندارد که میزبانی این نهاد را قبول کند.
هر چند کشورهای اروپایی بصورت ضمنی موافقت خود را با تشکیل نهاد کانال ویژه تسهیل مبادلات مالی اروپا با ایران در وین اعلام کرده بودند اما وزارت خارجه اتریش روز سهشنبه این میزبانی رد کرد.
پیتر گوشلباوئر، سخنگوی وزارت خارجه اتریش با اعلام این مطلب تاکید کرد که اتریش بدلیل شک و تردیدهای متعدد درباره این کانال مالی، میزبانی آن را نمی پذیرد.
وی گفت: «ما با مطالعات مفصل به این نتیجه رسیدهایم که قصد نداریم میانجی مبادلات میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشیم.» این مقام وزارت خارجه اتریش همچنین گفت که درباره کارآیی کانال مالی «شک و تردیدهایی وجود دارد و اتریش نمی تواند خطر نمایندگی آنرا بپذیرد.»
بلژیک، لوکزامبورگ و فرانسه نیز به عنوان میزبانهای احتمالی مطرح هستند.
اتریش میزبان آخرین دور مذاکرات هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ بود. امضای برجام هم در وین پایتخت اتریش در سال ۲۰۱۵ انجام شد. دو نهاد بین المللی مهم چون سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک و آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین قراردارند.
توافق برسر ایجاد یک کانال ویژه برای تسهیل مبادلات مالی بین تهران و اتحادیه اروپا و دور زدن تحریمهای آمریکا در سپتامبر گذشته میان مقامات ایران و نمایندگان سه کشور اروپایی امضاکننده برجام، بریتانیا و آلمان و فرانسه، بدست آمد. دو کشور دیگر امضاکننده برجام، چین و روسیه نیز از ایجاد این کانال مالی حمایت کردهاند.
با آغاز مرحله دوم تحریمهای آمریکا علیه تهران در هفته گذشته، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و بریتانیا با صدور یک بیانیه مشترک از بازگشت تحریمها «عمیقا» ابراز تاسف کردند.
اتحادیه اروپا در این بیانیه اعلام کرد از شرکتهایی که تبادلات تجاری قانونی با ایران دارند حمایت خواهد کرد.