خانه / اخبار مهم روز / تصمیم‌گیری درباره «پالرمو» مجددا تا سال آینده به تأخیر افتاد

تصمیم‌گیری درباره «پالرمو» مجددا تا سال آینده به تأخیر افتاد

«پالرمو» واقعا تبدیل به سوهان اعصاب و بلای جان ملاها تبدید شده. امروز هم تشخیص مصلحت نتوانست درباره «پالرمو» تصمیم‌گیری کند و این تصمیم مجددا تا سال آینده به تأخیر افتاد.
به تاخیر انداختن تصمیم گیری درباره «پالرمو» البته به دلیل سیاست کش دادن موضوعات مهم در جمهوری اسلامی است زیرا که امیدوارند در انتخابات آتی ترامپ در مسند قدرت تصمیم‌گیریهای آمریکا حضور نداشته باشد و بتوانند مجددا با مماشات خط خود را پیش ببرند

لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملّی (پالرمو) با ناتمام ماندن مذاکرات اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام در نشست امروز (شنبه ۱۱ اسفند) هم به نتیجه نرسید و ادامه بررسی آن به سال آینده موکول شد.

حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:نظام اگر FATF را امضا کند عملا تسلیم شدە است.

زیرا در بیانیه عمومی FATF آمده که جمھوری اسلامی حامی تروریسم بین المللی است و قاسم سلیمانی فرماندە سپاە قدس در تسلیح و تجھیز تروریستھا نقش دارد.

اف ای تی اف قرار است سازوکار مالی و دزدیھای سپاە قدس و بیت رھبری برای گروھھای تروریستی را مختل سازد.

دولت حسن روحانی میخواھد با تصویب اف ای تی اف خود را تقویت سازد و اصولگرایان را بە حاشیە براند.

مھمتر از ھمە اینھا تصویب FATF در تھران ھیچ اعتباری ندارد و اروپا باید آنرا بپذیرد.

یعنی اگر یک واژە از بیانیە اصلی توسط نظام حذف شود، اروپا تحت فشار آمریکا آنرا نمیپذیرد.

بنابراین بحث اصلاح بیانیە و مفاد FATF یک فرافکنی با ھدف جلوگیری از تاثیرات رد سازوکار مالی اروپا بر بازار ارز است.

حسین مظفر  گفت: تقریباً با این تصمیم هم نمایندگان دولت مخالفتی نداشتند و هم کسانی که از مجلس آمده بودند، این نظر را به‌عنوان نظر فردی قبول داشتند که بررسی پالرمو نیاز به کار بیشتری دارد، ضمن اینکه انتظار است اروپایی‌ها به وظایف خود عمل کنند و اگر آنها به وظایف خود عمل کنند، زمینه برای بحث‌های جدی‌تر مطرح می‌شود و می‌توان تصمیم‌گیری کرد.

پالرمو بلای جانمان شده است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش تر در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به روند بررسی لایحه الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی موسوم به پالرمو، گفته بود: طبعا این لایحه مخالفان و موافقانی در مجمع تشخیص دارد.

وی گفت: مخالفان این لایحه بر این باورند که در این لوایح الفاظ و ادبیاتی به کار رفته که با تفسیر کشورهای غربی از تعابیری چون مجرم و تروریسم برای ما مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.

حسین مظفر افزود: موافقان تصویب پالرمو هم می‌گویند تصویب این لایحه به صلاح نظام است اما در عین حال اذعان می‌کنند که قرار نیست با تصویب این لایحه، گشایشی در معاملات بانکی ما با دیگر کشورها ایجاد شود.

این طیف از اعضای مجمع همچنین بر این باورند که وضعیت اقتصادی کشور با عدم تصویب این لوایح بدتر نیز خواهد شد.

وی ادامه داد: اینکه ما تمام معاملات مالی خودمان را به شکل شفاف و آنلاین در اختیار نهادهای بین‌المللی قرار دهیم بدون اینکه هیچ تغییری در روند تسهیل فروش نفتمان و همچنین تبادلات پولی و بانکی با دیگر کشور ایجاد شود، کار عقلانی به نظر نمی‌رسد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید به این نکته توجه کرد که برای تصویب لوایح الحاق به کنوانسیون‌‌های پالرمو و CFT نیاز به رای مثبت دو سوم اعضا مجمع است که این موضوع تصویب این لوایح را بسیار دشوار می‌کند.

واکنش هراس آلود سپاه به ضرب‌الاجل روزنامهٔ جوان وابسته به سپاه پاسداران در واکنش به بیانیه روز جمعه گروه ویژه اقدام مالی نوشت:

ماجرای اف‌.ای‌.تی‌اف و نظام در این مدت به‌صورت کامل در کانال سیاسی‌بازی آمریکا افتاده و به همین جهت هم لحن بیانیه‌ اف‌.ای‌.تی‌اف کمی تندتر از گذشته بوده و تنها مهلت چهار ماهه به ایران نداده بلکه برای نظام این خط‌ و نشان را هم کشیده که اگر نظام به‌ درخواست‌هایش عمل نکند و به‌خصوص آن دو لایحه را تصویب نکند، شعب بانک‌هایش تحت نظارت دقیق‌تری قرار می‌گیرند.

این روزنامه با نگرانی از تنگ‌تر شدن حلقهٔ تحریم‌ها نوشت: مسأله بر سر این است که اروپا در گیرودار تحریم‌های آمریکا و فشار ناشی از این تحریم‌ها بر نظام چه می‌کند تا استفاده ابزاری آمریکا از اف‌.ای‌.تی‌اف مبدل به فشار مضاعف بر تحریم نشود و آخرین رمق را از برجام نگیرد.