بارش باران ادامه دارد. به سبب تغییرات اقلیمی پیشبینی میزان بارش باران به سادگی میسر نیست. تهران و لواسان و البرز و استان مرکزی در آمادهباش کاملاند. یکی از نگرانیها سرریز کردن سد کرج است. در استان لرستان اهالی شهر معمولان در محاصره سیل قرار گرفتهاند. رودخانه الوند در سرپل ذهاب طغیان کرده و در اصفهان سیل به دهها خانه خسارتهایی وارد کرده است. چکیدهای از آخرین خبرهای سیل در ایران:
هشدار پلیس: به مدت ۴۸ ساعت از سفر به مناطق دربند، درکه، فشم، لواسان، فرحزاد،کن وسولقان خودداری کنید
پیشبینی هواشناسی
احد وظیفه، مدیر کل پیشبینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی تداوم بارشها را در بیشتر مناطق کشور پیشبینی کرد و از ورود موج جدید بارشی از اواخر وقت چهارشنبه ۷ فروردین خبر داد. شدت بارشها در روز سهشنبه ۶ فروردین، در دامنههای زاگرس مرکزی و جنوبی، بخشهای جنوب و مرکز و شمال شرق کشور و شرق البرز مرکزی متمرکز خواهد بود. همچنین امروز در ارتفاعات استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری و شرق کهگیلویه و بویر احمد، جنوب و غرب اصفهان، البرز، تهران، مازندران، سمنان، گلستان و خراسان شمالی و با شدت کمتر در شمال غرب کشور به سبب بارش برف و مهآلودگی، اختلال در آمدوشد در جادههای کوهستانی پیشبینی میشود.
آمادهباش کامل در پایتخت
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، تهران را به حالت آمادهباش درآورده است. نوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، سهشنبه ۶ فروردین گفت: با توجه به اعلام هواشناسی مبنی بر احتمال بارش شدید در عصر روز سهشنبه، همه دستگاههای مسئول استان تهران تا عصر روز چهارشنبه در آمادهباش کامل خواهند بود.
به گفته استاندار تهران احتمال وقوع سیل در تهران طی ساعات آتی را نه میتوان رد کرد و نه میتوان با اطمینان درباره وقوع آن سخن گفت:
«با توجه به تغییرات اقلیمی که در دنیا با آن مواجه هستیم، ممکن است بارانی که قرار است در ۶ ماه ببارد، طی دو ماه، دو روز یا دو ساعت ببارد در این شرایط با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر احتمال بارش شدید از بعد از ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه، در این ساعات باید آمادگی کامل خود را حفظ کنیم.»
کاخ موزه سعدآباد و کلیه رستورانهای حوزه دربند و درکه تعطیل شدهاند.
سردار حمید هداوند جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز اعلام کرد چهار قرارگاه ویژه در پلیس تهران برای مدیریت و مقابله با هرگونه سیلاب احتمالی در تهران تشکیل شد و مأموران پلیس در حوزههای انتظامی و ترافیکی در آمادهباش کامل هستند.
احتمال وقوع سیل در لواسان
علی حیدریان شهردار لواسان گفت:
«احتمال وقوع سیل در لواسان وجود دارد، پس همه باید آماده باشند.»
نیروهای آتش نشانی در «توک مزرعه» مستقر شدهاند که خودروها را از این منطقه جمعآوری کنند. به گفته شهردار لواسان ورودیهای دریاچهها تا چهارشنبه بسته شده و خودروهای شهرداری در مسیرهای ورودی به رودخانهها مستقر شدند، تا از ورود مردم به کنار رودخانهها جلوگیری کنند.
معمولان در محاصره سیل
سید حبیبالله موسوی، بخشدار معمولان در پلدختر اعلام کرد به دلیل قطعی راههای ارتباطی انتقال بیماران اورژانسی به مراکز درمانی وجود ندارد. به گفته بخشدار معمولان بارندگیهای اخیر و طغیان رودخانه کشکان خسارات زیادی به زیرساختها، اراضی کشاورزی، باغات، واحدهای مسکونی، پلها، ابنیه و جادههای مواصلاتی شهر معمولان وارد کرده است.
بخشدار معمولان گفت آب آشامیدنی شهر معمولان بر اثر سیلاب از صبح روز دوشنبه تاکنون قطع است:
«ساکنان ۵۰ روستای بخش معمولان که راهها و پلهای ارتباطی آنها قطع شده و ساکنان منازلی در شهر و روستاهای این بخش زیر آب رفته نیاز مبرم به آرد، سبد غذایی، چادر و پتو دارند.»
موسوی اولویت اول امدادرسانی به مردم سیلزده شهر معمولان را مرمت راه ارتباطی آنان دانست.
طغیان رودخانه الوند در سرپلذهاب
مدیریت بحران استان کرمانشاه در اطلاعیهای در مورد طغیان رودخانه الوند در سرپلذهاب هشدار داد. در این اطلاعیه آمده است:
«ساکنان، مجاوران حریم و بستر رودخانه الوند در تمام مسیر (به ویژه در حوزه شهر سرپل ذهاب و قصرشیرین) با توجه به بالا آمدن سطح آب ناشی از بارش و طغیان چشمهها و رودخانه ضرورت دارد از هر گونه تردد، سکونت موقت در حریم و نزدیکی رودخانه، به دلیل احتمال جاری شدن سیل و خطر غرق شدگی جدا خودداری کنند.»
روز گذشته کانکس زلزلهزدگان سرپل ذهاب را آب برد و ارتش وارد عمل شد که ساکنان کانکسها را نجات دهد.
خسارت به ۳۵۰ واحد مسکونی بر اثر بارش باران در اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: به دلیل بارش شدید باران و آبگرفتگی ناشی از آن، به حدود ۳۵۰ واحد مسکونی در این استان خسارت وارد شد.
منصور شیشهفروش سهشنبه ۶ فروردین در گفت و گو با ایرنا گفت:
«واحدهای مسکونی خسارت دیده مربوط به شهرستانهای شهرضا، دهاقان، فریدونشهر، سمیرم، چادگان و اطراف اصفهان است.»
در اثر بارش شدید باران برخی رودخانههای فصلی در دهاقان شامل بودجان و دزج فعال و پرآب شده است. در این مسیرها خسارتهایی نیز به زمینهای کشاوری و جادههای ارتباطی وارد شده است.
۴۰۰ خودرو هم در سیلاب گرفتار شده بودند که به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان آنها به طور اضطراری اسکان داده شدهاند.
استانداری بوشهر: شایعه وقوع سونامی صحت ندارد
در شبکههای اجتماعی فیلمی درباره احتمال وقوع سونامی در بوشهر و درخواست از مسافران برای تخلیله مناطق ساحلی منتشر شده بود. این فیلم سبب وحشت ساکنان بوشهر شده است. مهرداد ستوده، معاون امور عمرانی استانداری بوشهر به رسانههای داخلی گفت شایعه وقوع سونامی در ساحل بوشهر صحت ندارد.
ستوده از آمادهباش کامل دستگاههای مسئول در مدیریت بحران، شهرداران، واحدهای امدادی، درمانی، فرمانداران و دهیاران استان بوشهر خبر داد و اعلام کرد که تمام محورهای ارتباطی استان بوشهر باز است و اکیپهای راهداری در محورهای ارتباطی آماده خدماترسانی به مسافران نوروزی هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: شایعه تخلیه شهر جدید عالیشهر و روستاهای اطراف منتشر شده در فضای مجازی صحت ندارد. به گفته این مقام مسئول استان بوشهر در پائیندست قرار دارد و احتمال سرازیر شدن روان آبهای استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد به این استان وجود دارد.
پانویس:
این گزارش در طول روز با اطلاعات تازه و با تغییر تیتر به روز میشود