معلمان ایران در برابر ادارههای آموزش و پرورش استانهای مختلف دست به تجمعهای اعتراضی زدند. گزارشها حاکی از بازداشت دستکم دو تن از معلمان است. تشکل صنفی فرهنگیان از “حضور پررنگ نیروهای لباس شخصی” در تهران خبر داده است.
گزارشها حاکی از بازداشت سه معلم در تهران و انتقال آنان به مکانی نامعلوم در جریان تجمع سراسری معلمان در ایران است
معلمان ایران امروز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت (دوم ماه مه) همزمان با روزی که در جمهوری اسلامی به عنوان روز معلم نامگذاری شده، در شهرهای مختلف دست به تجمعهایی اعتراضی زدند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در این میان از بازداشت شماری از معلمان خبر داده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در کانال تلگرامی خود نوشته است که رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان تهران و محمد فلاحی دبیرکل این کانون، امروز پنجشنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
گفته میشود که بازداشتشدگان به مکان نامعلومی منتقل شدهاند. برخی رسانهها از بازداشت مجتبی قریشیان از اعضای کانون صنفی معلمان نیز خبر دادهاند.
کانال تلگرام شورای هماهنگی همچنین با بیان اینکه “تعداد فرهنگیان بازداشتشده بیشتر از اسامی اعلام شده است”، نوشته است: «تاکنون سه نفر از زنان بازنشسته فرهنگی آزاد شدهاند. از وضعیت بقیه خبری در دست نیست.»
این تشکل صنفی همچنین اعلام کرده است: «در تهران حضور پررنگ نیروهای لباس شخصی محسوس بود. آنان ضمن عکس گرفتن از تجمعکنندگان، مانع عکسبرداری از تجمع میشدند».
شورای هماهنگی حدود دو هفته پیش طی فراخوانی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته خواسته بود تا همزمان با روز معلم در ایران در تجمعهایی اعتراضی در ادارات کل آموزش و پرورش استانها و شهرستانهای کشور شرکت کنند.
گزارشها حاکی از برگزاری این تجمعها در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرهای مختلف ایران از جمله تهران است. معلمان و فرهنگیان از جمله شعار میدادند: «درد من درد شماست، مردم به ما ملحق شوید».
علاوه بر پایتخت ایران، یزد، همدان، مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، اصفهان، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، البرز و گیلان از دیگر استانهایی هستند که تجمع معلمان در آنجا برگزار شده است.
حرکتهای اعتراضی معلمان در ایران در ماهها و سالهای اخیر افزایش قابلتوجهی داشته است. علاوه بر خواست بهبود وضعیت حقوقی و آزادی معلمان زندانی، مطالباتی چون بیمه کارآمد و فراگیر، ایمنسازی مدارس، رفع تبعیض در ساختار آموزشی، توقف روند خصوصیسازی و پولیسازی آموزش و دسترسی عمومی به آموزش رایگان، از جمله درخواستهای معلمان ایران محسوب میشود.
خواست بهبود معیشت و آزادی تشکلیابی
خبرگزاری ایلنا نیز امروز تجمع معلمان “در استانهای مختلف” را تأیید کرد و نوشت: «در این تجمع که از ساعت ده صبح مقابل ادارات آموزش و پرورش در شهرستانها و استانهای مختلف آغاز شد، معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی، تلاش دارند خواستهها و مطالبات خود را به گوش فرادستان برسانند.»
تجمع معلمان در خمینیشهر
تجمع معلمان در خمینیشهر
به گزارش این خبرگزاری، مهمترین خواستهای معلمان ایران “بهبود سطح معیشت معلمان شاغل و بازنشسته، لغو خصوصیسازی و ارائه آموزش رایگان کیفی به همه دانشآموزان، اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان، پرداخت مطالبات آموزش و پرورش توسط دولت و آزادی تشکلیابی” است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همچنین طی بیانیهای مهمترین مطالبات معلمان را مطرح کرده و از جمله نوشته است: «حقوق فرهنگیان بازنشسته و شاغل چند برابر زیر خط فقر است. دولت بدهی خود به فرهنگیان را پرداخت نمیکند و یک بیمه ورشکسته را به ما تحمیل میکند.»
در این بیانیه همچنین بر “رفع موانع غیرقانونی ناشی از اعمال سلیقههای شخصی مسئولان و اعمال نظر غیرمسئولانه در امر صدور مجوز برگزاری مجمع عمومی برای تمامی تشکلهای صنفی فرهنگیان، صدور پروانه فعالیت رسمی برای تشکلهایی که مجمع عمومی و انتخابات برگزار نمودهاند” و نیز “تشکلیابی مستقل” به عنوان یکی دیگر از خواستهای معلمان ایران تأکید شده است.
روز گذشته نیز تجمع کارگران در برابر مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز جهانی کارگر به خشونت کشیده شد و دهها تن از شرکتکنندگان در آن بازداشت شدند. گفته میشود که شماری از معلمان نیز در همبستگی با کارگران در تجمع روز گذشته در برابر مجلس شرکت داشتهاند.
اواسط اسفندماه گذشته سومین دور تحصن سراسری معلمان در ایران در اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی در استانهای مختلف انجام گرفت. هنوز هم شماری از فعالان فرهنگی و چهرههای شاخص معلمان همچون محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی به دلیل فعالیتهای صنفی خود با محکومیت حبس مواجه شده و در زندانهای ایران به سر میبرند. رسول بداقی، عبدالرضا قنبری، محمود باقری، نبیالله باستان و علیاکبر باغانی نیز از جمله معلمانی هستند که در سالهای گذشته با مجازات زندان یا تبعید مواجه شدند.