اسرائیل، بنوشتۀ رسانههای عبری و عربی، در اجرای «سیاست راهبردی سدّ نفوذ» در برابر ایران، عملیات خود را به عراق نیز گسترش داده و در دو هفتۀ گذشته ٢ بار اهداف وابسته به ایران را در خاک عراق بمباران کرده است. منابع رسمی سه کشور تا کنون نسبت به این گزارشها واکنشی نشان نداده و در این باره سکوت کردهاند.
روزنامۀ اسرائیلی «یدیعوت آحارنوت» در شمارۀ روز سهشنبه ٣٠ ژوئیه/ ٨ مرداد خود به نقل از منابع نظامی این کشور مینویسد «جنگندههای اف-٣۵ اسرائیلی ده روز پیش مواضعی را در عراق بمباران کردند». در همین حال، پایگاه خبری اسرائیلی «دبکا فایل» که بیشتر به انتشار اخبار اطلاعاتی ـ نظامی میپردازد، به نقل از منابع ارتشی عراقی از بمباران اردوگاه اشرف در استان دیاله در روز یکشنبۀ گذشته، ٢٨ ژوئیه/ ۶ مرداد، خبر میدهد.
این پایگاه اطلاعاتی به نقل از منابع عراقی مینویسد در بمباران این اردوگاه شماری از سامانههای پرتابِ موشک که اخیراً از ایران به این اردوگاه منتقل شده بود، هدف قرار گرفته است. بگفتۀ همین منابع در این حملات موشکهای بالیستیک و ساختمانهای محل اقامت افسران و نفرات نیروهای تیپ بدر بمباران شدهاند. برخی منابع به کشته شدن حدود ۴٠ نفر و از جمله «مستشاران نظامی ایرانی» اشاره کردهاند.
بنوشتۀ «دبکا فایل» اردوگاه اشرف، که اینک به نام «شهید ابومنتظر المحمداوی» تغییر نام داده، یکی از بزرگترین مجتمعهای نظامی شرق عراق است که ظرفیت پذیرش ۴٠٠٠ نفرات ارتشی را دارد و دارای تاسیسات زیرزمینی انبار موشک، تانک، خودروهای زرهی و توپخانۀ سنگین میباشد. این اردوگاه که در ٨٠ کیلومتری مرز ایران و ۴٠ کیلومتری شمال بغداد قرار گرفته و پیش از انتقال سازمان مجاهدین خلق ایران به آلبانی دراختیار آنان قرار داشت، مقرّ اصلی تیپ بدر محسوب میشود.
حملۀ پیشین هواپیماهای اسرائیل در خاک عراق، بنوشتۀ الشرق الاوسط، روزنامۀ عربی زبان چاپ لندن، در روز ١٩ ژوئیه صورت گرفته و در آن هواپیماهای اف-٣۵ اسرائیلی پایگاه امرلی در استان صلاحالدین را بمباران کرده اند. این پایگاه مقرّ نیروهای حشدالشعبی است که به ایران وابستهاند و، بنوشتۀ الشرق الأوسط، شماری از «مستشاران نظامی ایران» در آن بسر میبرند.
برخی خبرگزاریهای ایران با نقل این خبر نوشتهاند «یک منبع عراقی» این بمباران ها را تکذیب کرده است. خبرگزاری «آنا» روز گذشته به نقل از یک مقام عراقی «که هویتش فاش نشده است» با اشاره به اردوگاه اشرف نوشت «دو روز پیش تعدادی از تجهیزات نظامی در این پایگاه به دلیل گرمی هوا و سوخت رسانی نامناسب منفجر شدند، ولی هیچ بمبارانی در کار نبوده است».چ
فرماندۀ نیروی پدافند هوائی ارتش ایران، سرتیپ علیرضا صباحی فرد، نیز بی آنکه اشارۀ مستقیمی به حضور هواپیماهای اف-٣۵ اسرائیل در نزدیکی مرزهای ایران داشته باشد، گفت «رژیم ایران به شیوهای برای شناسائی هواپیماهای رادارگریز دست یافته وهمۀ آنها را میتواند شناسائی کند».