خانه / اخبار مهم روز / مقام آمریکایی: بخشی از بودجه کمک‌های خارجی سال آینده صرف مقابله با ایران می‌شود

مقام آمریکایی: بخشی از بودجه کمک‌های خارجی سال آینده صرف مقابله با ایران می‌شود

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه امریکا روز چهارشنبه هشتم مهرماه گفته است، بخشی از بودجه سال مالی آینده آمریکا در بخش کمک‌های‌ خارجی «برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه و کمک به متحدین واشینگتن در خنثی کردن این نفوذ در لبنان، عراق و یمن» هزینه خواهد شد.

این خبر را دیوید شنکر، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در جریان پاسخ به پرسش نمایندگان کنگره در آستانه تصویب کمک‌های خارجی در چارچوب بودجه سال مالی ۲۰۲۰ اعلام کرد.

به گزارش شبکه «سی اسپن» دیوید شنکر، در نشست کمیته فرعی خاورمیانه و آفریقا که وابسته به کمیسیون امور خارجی مجلس نمایندگان است، جزییاتی از نحوه تقسیم کمک‌های خارجی آمریکا در سال آینده را توضیح داد.

آقای شنکر گفت٬ بودجه شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری مورد درخواست رئیس جمهوری (دونالد ترامپ) برای منطقه به حمایت از اولویت‌های؛ مقابله با نفوذ ایران، اطمینان از شکست داعش، همچنین حمایت از اقلیت‌های قومی مورد آزار و اذیت در منطقه، حفظ متحدان کلیدی در منطقه و همکاری‌های حساس در سراسر منطقه اختصاص خواهد یافت.

وی اضافه کرده است: راهبرد در قبال ایران، بر خنثی کردن نفوذ بی‌ثبات کننده تهران از طریق مهار فعالیت‌های مخرب این کشور، به ویژه حمایت از تروریسم و گروه شبه نظامی، متمرکز خواهد بود.

دیوید شنکر تصریح کرده است، هدف و رویکرد این برنامه قطع نفوذ و دسترسی ایران به گروه‌های نیابتی‌اش است.

دستیار مایک پومپئو بر سرمایه‌گذاری راهبردی و «گام‌های فعال دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی از طریق اعطای کمک به شریکان کلیدی آمریکا» جهت غلبه بر نفود ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در لبنان، عراق و یمن تاکید کرد.

به گفته دیوید شنکر، اعطای ۵۰ میلیون دلار کمک آمریکا به ارتش لبنان برای «مقابله با حزب‌الله و حامی آن، ایران» بخشی از برنامه‌ کمک‌های خارجی دولت دونالد ترامپ در سال پیش‌رو است.

آقای شنکر گفت وجود یک ارتش قوی و مستقل در لبنان برای دفاع از آن کشور و اثبات مدعیات دروغ حزب‌الله اهمیت دارد.

حزب‌الله همواره گفته است که موجودیت این سازمان برای کمک به توان نیروهای مسلح لبنان در دفاع از این کشور در برابر تهدیدها از جمله اسرائیل، اهمیت دارد.

آمریکا در سال ۲۰۱۹ نیز افزون بر کمک‌های ویژه به نیروهای مسلح لبنان از محل کمک‌های خارجی، حدود ۶۰ میلیون دلار کمک نظامی به ارتش لبنان که وابسته به کمک کشورهای غربی است، اعطا کرد.

کمک‌های خارجی که از سوی وزارت خارجه آمریکا به متحدین این کشور داده می‌شود، جدای از کمک‌های نظامی آمریکایی به ارتش‌های کشورهای دوست و هم‌هدف است.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا بر لزوم در پیش گرفتن سیاستی متفاوت از گذشته که به هزینه‌های «سرسام‌آور» آمریکا در خاورمیانه پایان دهد، تاکید دارد ولی برنامه او برای خاتمه این هزینه‌ها، جدای از کمک‌های خارجی سنتی واشینگتن به متحدین آمریکا در خاورمیانه است.

کاخ سفید تصویب مبلغ شش میلیارد و ششصد میلیون دلار برای کمک‌های خارجی سال ۲۰۲۰ در قبال خاورمیانه را از کنگره درخواست کرده است.

دستیار وزیر خارجه آمریکا در نشست کمیته مجلس نمایندگان همچنین از قصد دولت برای «افزایش حمایت از مردم ایران و گردش آزاد اطلاعات» در چارچوب کمک‌های خارجی سال مالی آینده سخن گفت.

اما هنوز جزییاتی از این‌که این کمک‌ها چگونه عملی می‌شود و چه مبلغی برای این بخش درنظر گرفته شده، اعلام نشده است.

آمریکا در سال آتی برای حمایت از اقلیت‌های مذهبی و قومی خاورمیانه که مورد آزار هستند، کمک‌هایی درنظر گرفته است.

دستیار مایک پومپئو تاکید کرد که ترور و تهدیدهای ناشی از داعش و القاعده یک معضل دیگر برای آمریکا است و لذا، بخشی از بودجه کمک‌های خارجی برای «اطمینان از تداوم شکست داعش» در منطقه اختصاص خواهد یافت.

دیوید شنکر رشد نفوذ چین و روسیه در خاورمیانه را سومین تهدید برای منافع آمریکا در این بخش از دنیا نامید.