وزارت بازرگانی آمریکا تعدادی شرکت و فرد را به اتهام همکاری با سوریه و جمهوری اسلامی در فهرست سیاه قرار داد. این افراد به کمک به برنامه تسلیحات کشتار جمعی سوریه و انتقال غیرمجاز کالاهای آمریکایی به ایران متهم شدهاند.
ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا
وزارت بازرگانی ایالات متحده روز چهارشنبه، ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) اعلام کرد که ۲۲ شرکت و شخص حقیقی را به فهرست سیاه خود اضافه کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز این افراد و شرکتها متهم شدهاند که در تامین مواد و دستگاه برای برنامه تولید سلاحهای کشتار جمعی سوریه و انتقال غیرمجاز کالا به جمهوری اسلامی دست داشتهاند.
شرکتها و افرادی که در فهرست سیاه دفتر صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا قرار میگیرند برای خرید کالا و تجهیزات از شرکتهای آمریکایی نیاز به دریافت مجوز و تائیدیه از دولت دارند.
این دفتر در تازهترین اقدام خود ۲۲ شرکت و فرد از کشورهای ایران، سوریه، بحرین، ترکیه، اردن، عمان، لبنان، پاکستان، سنگال، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، فرانسه و بریتانیا را به فهرست سیاه خود افزوده است.
وزارت بازرگانی آمریکا میگوید از این فهرست شرکت Rahal فعال در حوزه فناوری و تجهیزات پزشکی و شرکت اردنی- لبنانی S.A.L. که در داد و ستد ابزار آزمایشگاهی فعالیت میکند متهم هستند که در تامین مواد مورد نیاز برنامه تولید سلاحهای بیولوژیک و شیمیایی سوریه سهم داشتهاند.
انتقال غیرمجاز کالای آمریکایی به ایران
دفتر صنعت و امنیت این وزارتخانه میافزاید شرکتهای Al Ras Gate و Bestway Line FZCO همچنان که شش شرکت دیگر پذیرفتهاند که “آگاهانه” و بدون دریافت مجوز کالاهای آمریکایی را به ایران انتقال دادهاند و به همین دلیل در فهرست سیاه قرار میگیرند.
آمریکا از اردیبهشت سال گذشته که از توافق هستهای میان ایران و کشورهای ۱+۵ خارج شد نه تنها تحریمهای لغو و تعلیق شده علیه جمهوری اسلامی را دوباره اعمال کرد که به خصوص در ماههای اخیر این تحریمها را افزایش و شدت نیز داده است.
واشنگتن هدف از این تحریمها را وارد کردن “فشار حداکثری” بر تهران برای تغییر رفتار حکومت جمهوری اسلامی و کشاندن ایران به پای میز مذاکرات برای دست یافتن به یک توافق جدید و جامع عنوان میکند.
ایالات متحده میگوید تحریمها که بیش از همه صادرات نفت و روابط مالی و بانکی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده درآمدهای نفتی ایران را به شدت کاهش داده و این کشور را در تنگناهای شدیدی قرار داده است.
اعتراف روحانی به شرایط سخت و پیچیده
حسن روحانی، رئیس دولت دوازدهم گرچه بارها سیاست فشار حداکثری را ناکارآمد خوانده روز سهشنبه، ۲۱ آبان در سخنرانی خود در کرمان اعتراف کرد که “شرایط کشور غیرعادی، سخت و پیچیده” است و جمهوری اسلامی “سختترین روزهای حیات” خود را میگذراند.
روحانی گفت که دولت برای اداره کشور دستکم به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد در حالی که درآمدهای گمرکی و مالیاتی ۱۵۰ هزار میلیارد دلار پیشبینی شده است.
او که در سفرهای استانی به یزد و کرمان درباره اوضاع وخیم مالی دولت و کاهش شدید درآمدهای نفتی بسیار سخن گفته بود، روز پنجشنبه در مراسم گشایش کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی ادعا کرد که با صبر و مقاومت میتوان مقابل فشار آمریکا ایستادگی کرد و با این کار طی یک سال اخیر “در هر ماه شاهد یک پیروزی و موفقیت در کشور هستیم”.