گزارشهای رسیده از ایران حاکی است شماری از کسانی که برای شرکت در مراسم چهلمین روز کشته شدن پویا بختیاری در تظاهرات آبان ماه، به بهشت سکینه رفته بودند از سوی نیروهای امنیت بازداشت شدند.
بر اساس فیلمهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، ماموران امنیتی در حال بازداشت حاضران در این مراسم دیده میشوند.
در همین حال، راحله طارانی، فعال سیاسی ساکن کانادا، به رادیو فردا گفت: خواهر او، حوریه طارانی، که برای بزرگداشت برادرش به بهشت سکینه رفته بود بازداشت شده است.
برادر خانم طارانی در جریان اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۸۸ کشته شده است.
در همین حال، گزارشها از مناطق مختلف ایران حاکی از فضای امنیتی شدید در روز پنجشنبه، پنجم دی، بوده است. چند تن از خانوادههای کشتهشدگان تظاهرات آبان ماه پیشتر اعلام کرده بودند که روز پنجم دی، مراسم چهلمین روز کشته شدن عزیزان خود را برگزار خواهند کرد.
بنا بر اطلاعات و ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، قطعه ۲۶ گورستان «بهشت سکینه» کرج، محل دفن پویا بختیاری، از کشتههای آبان، شاهد حضور «پلیس و نیروی امنیتی با ماشینهای زرهی و آبپاش» است.
روز پنجشنبه خبرهایی نیز از «مستقر شدن سه اتوبوس لباسشخصی و بسیجی» و «ایستبازرسی» در ورودی گورستان سکینه منتشر شد.
از ویدئوها چنین برمیآید که مأموران در بهشت سکینه با استفاده از زور اقدام به متفرق کردن مردم حاضر در گورستان کردهاند.
بنابر برخی گزارشها، روز پنجشنبه همچنین یگان ویژه موتورسوار و افراد پیاده نقابدار در فلکه دوم صادقیه (آریاشهر) تهران در بین مردم گشت میزنند.
وجود «جو امنیتی در اتوبان امام و حضور گسترده مأموران بر روی پل دماوند» و میدان کاج تهران از دیگر خبرهای رسیده از تهران است.
از بلوار قزلحصار کرج هم خبر میرسد که مأموران به تعداد بسیار زیاد و فاصلههای کم از هم در امتداد این بلوار مستقر شدهاند.
جو امنیتی در خیابان منتهی به فلکه گاز رشت، «مانور رعب و وحشت» در اندیمشک و حضور موتورسواران بر سرکوب در زاهدان از دیگر خبرهای دریافتی است.
در اصفهان نیز از روز چهارشنبه فضای سنگین امنیتی گزارش شده است.
دستکم دو روز است که در آستانه روز پنجم دی، خبرهایی از بازداشت اعضای خانواده کشتهشدگان، افزایش فشار بر آنها و ایجاد جو امنیتی و همچنین قطعی اینترنت در برخی نقاط ایران منتشر شده است.
همزمان «یک منبع آگاه» در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران روز چهارشنبه به خبرنگاری ایلنا گفت که «با دستور مراجع امنیتی» در این روز ترافیک بینالملل خطوط تلفنهای همراه در استانهای البرز، کردستان، زنجان و فارس قطع شده است.
این به معنای قطعی ارتباط تلفنهای همراه در این استانها با خارج از کشور است.
اما بامداد پنجشنبه، جمال هادیان، سخنگوی وزارت ارتباطات در توئیتی منکر این قضیه شد و در خصوص انتشار برخی اخبار به نقل از وزیر ارتباطات مبنی بر دستور برای قطع اینترنت در پنجم دیماه نوشت: «نه چنین سخنی از سوی وزیر ارتباطات طرح شده و نه چنین دستوری از سوی قوه قضائیه یا سایر مراجع ذیصلاح صادر شده است.»
تا این ساعت از روز پنجشنبه هیچ یک از خبرگزاریهای رسمی کشور خبر و گزارشی مربوط به چهلم قربانیان آبانماه یا حضور نیروهای امنیتی برای مقابله با هر گونه اعتراض منتشر نکردهاند.