خانه / اخبار مهم روز / شیوع بیماری‌های واگیر سیل‌زدگان را تهدید می‌کند

شیوع بیماری‌های واگیر سیل‌زدگان را تهدید می‌کند

سیل در سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان موجب بی‌خانمانی ده‌ها هزار تن شد و خسارت بسیار به جای گذاشت. راه‌های ارتباطی بسیاری از روستاها در سیستان و بلوچستان و هرمزگان همچنان قطع است و سیل‌زدگان در سرما بی‌سرپناه مانده‌اند. در این میان مشاور وزیر بهداشت از خطر شیوع بیماری‌های واگیر در هرمزگان خبر داده است.

سیل در بلوچستان هزاران تن را بی‌خانمان و بی‌سرپناه کرد.

سیل در هرمزگان بیش از ۴۶هزار و ۷۳۰ نفر در ۱۵۴ روستا را بی‌خانمان کرده، راه‌های ارتباطی ۳۰ روستا با جمعیت بالغ بر۳هزار و ۵۱۸ نفر نیز همچنان قطع است. در سیستان و بلوچستان هم ۲۵۵هزار و ۸۹۵ نفر از سیل آسیب دیده‌اند. مسیرهای صعب‌العبور کمک رسانی به سیل‌زدگان را دشوار کرده و سیل‌زدگان بی‌سرپناه و بدون وسایل گرمایشی شب و روز را می‌گذارنند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران برای بازدید از مناطق سیل‌زده به سیستان و بلوچستان سفر کرده و همانند بهار امسال وعده داده که دولت سیل‌زدگان را تنها نمی‌گذارد. سیل‌زدگان اما تنها هستند، دیروز که روحانی به آنجا رسید تنهاتر هم شدند چون همه امکانات عمومی برای استقبال از رئیس دولت بسیج شده بود.

محمد اسماعیلی مطلق که خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، او را مشاور معاون وزیر بهداشت و درمان معرفی کرده است، در توضیح وضعیت کمک‌رسانی به سیل‌زدگان در استان سیستان و بلوچستان گفت: «در دو شهرستان ایرانشهر و چابهار سوله بحران وجود ندارد، اتوبوس و آمبولانس وجود ندارد، ماشین کمک دار و آمبولانس کمک‌دار برای مناطق صعب‌العبور وجود ندارد.».

او نبود این امکانات و تجهیزات را از چالش‌های کمک‌رسانی به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان عنوان کرد و مدعی شد که با این حال وزارتخانه متبوعش به سیل‌زدگان رسیدگی می‌کند و ۵۰ تیم بهداشتی به منطقه اعزام کرده است.

دو شهرستان جاسک و بشاگرد هم در این استان وضعیتی مشابه سیستان و بلوچستان دارند؛ فقدان سوله‌های بحران و مسیرهای صعب‌العبور که کمک‌رسانی را دشوارتر می‌کند. با این حال در هرمزگان وضعیت بهتر است اما کمبود امکانات و خطر شیوع بیماری‌های واگیر وجود دارد.

به گفته اسماعیلی مطلق در هر دو استان امکان وقوع بیماری‌های واگیر هست. در هرمزگان قطع آب لوله‌کشی شهری و بدنبال آن عدم دسترسی مردم به آب سالم، عدم جمع آوری زباله‌های شهری و روستایی و مختل شدن نظافت شهری، تاخیر در جمع‌آوری و دفن به موقع اجساد حیوانی، در دسترس نبودن سرویس‌های بهداشتی مناسب و اقلام بهداشتی مورد نیاز خطر شیوع بیماری‌ها را تشدید می‌کند.

او وضعیت در سیستان و بلوچستان را پرخطر‌تر ارزیابی دانست و گفت: تا به حال بیماری واگیر گزارش نشده اما به دلیل تراکم بالای جمعیت در چادرهای اسکان «امکان بروز بیماری‌های مالاریا، لیشمانیا، سیاه زخم، پولیو، وبا و همچنین بیماری‌های ویروسی تنفسی بالا است».

سیلاب در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان چند صد میلیارد تومان خسارت به جای گذاشته است. تنها در بخش راهداری خسارت ناشی از سیل یک هزار و ۱۲ میلیارد تومان برآورد شده است.

اسماعیلی مطلق هم زیان ناشی ازتخریب خانه‌های بهداشت و درمان را حدود ۲۰ میلیارد تومان عنوان کرده است.

دولت و مجلس شورای اسلامی همانند گذشته کمک‌رسانی به سیل‌زدگان با تمام امکانات را وعده کردند. وعده‌ای که در سیل بهار امسال هم داده شد اما با گذشت ۱۰ ماه، سیل زدگان هنوز درگیر دریافت وام و تسهیلات بانکی هستند و بی‌سرپناه.