خانه / اخبار مهم روز / انتقاد شدید آمریکا از شرکت آلمان در مراسم تاسیس جمهوری اسلامی

انتقاد شدید آمریکا از شرکت آلمان در مراسم تاسیس جمهوری اسلامی

سفیر آمریکا در برلین از آلمان به خاطر شرکت احتمالی در مراسم تاسیس “رژیم تروریستی ایران” به شدت انتقاد کرد. ریچارد گرنل می‌گوید آلمان وظیفه اخلاقی دارد محکم و قاطعانه رفتار ناقض حقوق بشر جمهوری اسلامی را محکوم کند.

ریچارد گرنل، سفیر ایالات متحده در برلین از دولت ائتلافی آلمان به رهبری صدراعظم آنگلا مرکل خواست به حمایت از حکومت جمهوری اسلامی خاتمه دهد و در مراسم سالروز انقلاب بهمن ۵۷ شرکت نکند.

وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه ۱۶ بهمن (پنجم فوریه) در پاسخ به پرسش “فاکس‌نیوز” در مورد حضور احتمالی شخصیت‌های آلمانی در مراسم سالروز تاسیس جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که در مناسبات دیپلماتیک شرکت در مراسم و مناسبت‌های ملی یک کشور “اقدامی معمول” است.

در بیانیه وزارت خارجه در این رابطه تاکید شده از آنجا که آلمان همچنان با جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک دارد این قاعده شامل مراسم سالروز انقلاب ۲۲ بهمن (۱۱ فوریه) نیز می‌شود.

تا کنون درباره شرکت احتمالی مقامات آلمانی در مراسمی که به مناسبت ۲۲ بهمن در ایران یا دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور برگزار می‌شود گزارشی منتشر نشده است.

«جشن گرفتن ادامه موجودیت یک رژیم تروریست»

ریچارد گرنل روز پنج‌شنبه به شبکه “فاکس‌نیوز” گفته این وظیفه اخلاقی دولت آلمان است که به صراحت و با قاطعیت به جمهوری اسلامی بگوید که نادیده گرفتن حقوق بنیادین انسانی شهروندان ایران، “کشتن معترضان در خیابان‌ها، و به پایین پرت کردن همجنس‌گرایان از بالای ساختمان‌ها” قابل قبول نیست.

سفیر آمریکا در برلین حکومت جمهوری اسلامی را یک “رژیم تروریستی” خوانده و می‌افزاید جشن گرفتن ادامه موجودیت این رژیم پیامی کاملا خلاف آنچه انتظار می‌رود ارسال می‌کند.

چهل و یکمین سالگرد تاسیس جمهوری اسلامی با یکی از پرتنش‌ترین دوران روابط تهران و واشنگتن مصادف است. کشته شدن فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حمله پهپادی آمریکا و حمله موشکی تلافی‌جویانه سپاه به پایگاه عین‌الاسد در عراق دو نقطه اوج این تنش‌ها به شمار می‌روند.

روابط عمومی سپاه پاسداران ۱۸ دی در بیانیه‌ای اعلام کرد که در یک عملیات تلافی‌جویانه با پرتاب “ده‌ها موشک” به پایگاه عین‌الاسد در استان انبار، که بزرگترین پایگاه نظامی محل استقرار نیروهای آمریکا و متحدانش در عراق محسوب می‌شود، این پایگاه را “در هم کوبیده” است.

دوران پرتنش روابط ایران و آمریکا

اقدام سپاه در واکنش به حمله پهپادی ۱۳ دی ماه نیروهای آمریکایی به دو خودروی حامل قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس و همراهانش در نزدیکی فرودگاه بغداد انجام شده است.

در این حمله سلیمانی، چهار پاسدار دیگر و پنج عضو ارشد شبه‌نظامیان شیعه حشد الشعبی، از جمله ابومهدی المهندس، معاون فرمانده این گروه کشته شدند.

تشنج و تنش میان دو کشور به حدی بالا گرفته که جمهوری اسلامی در روز پرتاب موشک به پایگاه عین‌الاسد به دلیل نگرانی از حمله متقابل ارتش آمریکا تمام سامانه‌های دفاعی خود را به حالت آماده باش درآورده بود.

این نگرانی‌ها چنان بود که یک سامانه پدافند هوایی سپاه چند ساعت پس از حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد یک هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی اوکراین را نزدیک فرودگاه تهران هدف قرار داد و سرنگون کرد.

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران پس از سه روز که مسئولان سیاسی و نظامی ایران واقعیت سقوط هواپیمای اوکراینی را پنهان کرده در مورد این واقعه خلاف‌گویی کردند در یک برنامه تلویزیونی ضمن پذیرفتن مسئولیت این اشتباه فاجعه‌بار آن را به خطای انسانی اپراتوری نسبت داد که به گفته او هواپیمای اوکراینی را با موشک کروز آمریکایی اشتباه گرفته بود.

نظامیان جمهوری اسلامی سی‌ام خرداد ماه امسال نیز یک هواپیمای تجسسی بدون سرنشین ایالات متحده را با ادعای تجاوز به حریم فضایی آب‌های سرزمینی ایران بر فراز تنگه هرمز هدف قرار داده و سرنگون کردند.

آمریکا که مدعی است این پهپاد بر فراز آب‌های بین‌المللی سرنگون شده ظاهرا حمله‌های تلافی‌جویانه‌ای علیه اهدافی در ایران در دستور کار قرار داده بود که به گفته رئیس جمهوری ایالات متحده، دونالد ترامپ در واپسین دقایق جلوی آن گرفته شد.

ترامپ یک روز پس از این حادثه در توئیتر نوشت که نظامیان آمریکا آماده حمله تلافی‌جویانه به سه هدف در ایران بودند اما او پس از آگاهی از کشته شدن احتمالی ۱۵۰ نفر در این حمله‌ها آن را واکنشی نامتناسب تشخیص داده و در آخرین دقایق جلو آن را گرفته است.