خانه / اخبار مهم روز / در رسانه‌های آمریکا؛ ‘لیسنده’ آمریکایی هم دستگیر شد

در رسانه‌های آمریکا؛ ‘لیسنده’ آمریکایی هم دستگیر شد


همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد شیوع ویروس کرونا در آمریکا شتابی بسیار سریع گرفت تا آنجا که انتظار می‌رود پیش از پایان ماه مارس جاری (۵ روز دیگر) تعداد مبتلایان به این ویروس در ایالات‌متحده از چین و ایتالیا هم فراتر رفته و به رتبه نخست جهان بدل شود.

نیمی از مردم این کشور ۳۲۰ میلیون نفری دستور خانه‌نشینی دریافت کرده‌اند و بسیاری از آنها همچنان در شوک و بهت “آخر زمانی” بسر می‌برند. در این میان برخی از انکارکنندگان علم و مذهب‌یون افراطی در آمریکا شروع به بروز رفتارهایی کرده‌اند که بسیاری آن ها را “ضداجتماعی” ارزیابی می‌کنند.

از جمله پلیس در ایالت میسوری مرد جوانی را به اتهام “تهدید تروریستی” بازداشت کرده چرا که او در یک فروشگاه شروع به لیسیدن اجناس کرد و سپس ویدیو این کار را در توییتر منتشر کرده بود. مرد دیگری که در نیوجرسی به صورت کارمند یک فروشگاه مواد غذایی سرفه کرده و او را ترسانده که به ویروس کرونا مبتلاست، بازداشت شده است و در ایالت کنتاکی نتیجه تست کرونا مردی که در یک “کرونا پارتی” شرکت کرده بود، مثبت اعلام شده است.
‘جانم فدای کاپیتالیسم’

در حالی که مقام‌ها در نیویورک در حال احداث سردخانه‌های بزرگ برای جا دادن اجساد قربانیان ویروس کرونا هستند٬ گلن بک که یک برنامه رادیویی معروف را تهیه و اجرا می‌کند و به افکار محافظه‌کارانه افراطی شهرت دارد گفته حاضر است بمیرد اما اجازه ندهد اقتصاد آمریکا زمین بخورد.

کتی شپرد در واشنگتن‌پست به بهانه این سخنان آقای بک که همزمان با اظهارات جنجالی دونالد ترامپ در تضاد با توصیه پزشکان منتشر شده، به این موضوع پرداخته که چه طور سیاست‌مداران در نظام‌های کاپیتالیستی غربی به این بن‌بست می‌رسند که میان جان شهروندان و فروپاشی اقتصاد یکی را انتخاب کنند.

“پیشنهاد آقای بک برای قربانی کردن جان خود و دیگر آمریکایی‌های بزرگسال در ازای نجات اقتصاد آمریکا دقیقا همزمان شده با موضع جدید پرزیدنت ترامپ در تضاد با توصیه کارشناسان برای فاصله‌گیری فیزیکی افراد جامعه و پرهیز از میهمانی و دور هم جمع شدن در اماکن عمومی است… رئیس جمهور در اظهارات اخیر خود ابراز امیدواری کرده که تعطیلی سراسری و توقف فعالیت گروه‌های اقتصادی تا (دو هفته دیگر) روز عید پاک به پایان برسد… بلافاصله بعد از این سخنان آقای ترامپ، گروهی از چهره‌های محافظه‌کار و جمهوری‌خواه همچون گروه کُر اظهاراتی مشابه سر دادند.”

در ادامه این گزارش کتی شپرد به چند نمونه برجسته از این اظهارات اشاره کرده از جمله سخنان فرماندار ایالت تگزاس، دونالد پاتریک که به فاکس نیوز گفته: “پدر و مادربزرگ‌ها حاضرند که جان خود را فدا کنند تا آینده اقتصادی نوه‌هایشان تضمین شود”.

گزارشگر واشنگتن پست به این چند اظهارنظر ظاهرا “وطن‌پرستانه و شهادت طلبانه” بسنده نکرده و به نظرات افراطی‌تری هم پرداخته که توصیه پزشکان و همه‌گیرشناسان را “توطئه دموکرات‌ها و چپ‌گرایان” تعبیر کرده‌اند و مخالفت‌ورزی با آن را واجب دانسته‌اند.

از جمله اظهارات هیتر لین مک دانلد، تحلیل‌گر و نویسنده محافظه‌کار، ‌که در مخالفت با تعطیلی سراسری و توقف فعالیت‌های اقتصادی گفته: “باید حق آن میلیون‌ها نفری که زندگی‌شان بسته به چرخش اقتصاد است هم در نظر گرفت”.

خانم مک دانلد گفته کووید-۱۹ بیشتر افراد سال‌خورده را از پای درخواهد آورد و بر همین اساس نباید کل مملکت را متوقف کرد چرا که سال‌خوردگان به نظر او “بالاخره به دلیل این بیماری یا یک بیماری دیگر خواهند مُرد”.

این اظهارات که با انتقادهای جدی روبرو شده در حالی در رسانه‌های اصولگرای آمریکا منتشر می‌شود که مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا که یک نهاد دولتی است بر اساس تحقیق از حدود ۳ هزار بیمار کرونا مثبت آمریکایی گزارش داده حدود ۴۰ درصد از بیمارانی که کووید-۱۹ شدید گرفته‌اند و در بیمارستان بستری شده‌اند میان ۲۰ تا ۵۰ سال سن داشته‌اند.

یکی دیگر از اظهارات جنجال برانگیز محافظه‌کاران که در گزارش واشنگتن‌پست به آن توجه شده متعلق به راسل رونالد رنو، سردبیر نشریه محافظه‌کار و مذهبی “فیرست تینگز” (الویت‌ها) است که در یادداشتی انتقادی به تصمیم فرماندار نیویورک برای تعطیلی کسب و کارها در این شهر نوشته: “بیایید به حکمرانی هراس از مرگ نه بگوییم”.

این استاد پیشین الهیات سرمقاله نشریه خود را با نقد سخنان اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک، آغاز کرده که گفته بود اگر همه اقدامات سراسری “فقط جان یک نفر را هم نجات دهد” او راضی است.

راسل رونالد رنو در نقد سخنان اندرو کومو نوشته: “این اظهارات یک سانتامانتالیسم فاجعه بار است. همه چیز فقط در ستایش زندگی جسمانی؟ پس عدالت، شرف و زیبایی چه می‌شود؟ خیلی چیزهای دیگر هستند که از زندگی دنیوی مهم‌ترند. با این حال ما فقط زانوی غم در نیویورک به بغل گرفته‌ایم. خانواده‌ها به دیدن مادر و پدر مریض‌شان نمی‌روند. کشیشان بالای سر محتضر نمی‌روند و در خاکسپاری ‘روضه’ نمی‌خوانند. عشای ربانی خود را تسلیم آیین دروغینی کرده که مدعی است نجات‌دهنده جان‌هاست”.

یادداشت آقای رنو حتی در میان ناظران مجلات مذهبی آمریکا هم با انتقاد روبرو شده است. از جمله ماری روزلو که در نشریه فتوس نوشته: “چنانچه عمل عامدانه شما موجب مرگ کس دیگری شود این یک قتل عمد است و درست مانند خوردن دارویی است که موجب سقط جنین شده”.

برخی از دیگر محافظه‌کاران مذهبی که واشنگتن‌پست نقطه نظرات آنها را منعکس کرده حتی دموکرات‌ها و چپ‌گرایان آمریکایی را متهم کرده‌اند که به بهانه کرونا به دنبال مستحکم کردن گفتمان عمومی خود درباره محیط زیست و ناکارآیی نظام سرمایه‌داری هستند.

لاودی موری، سردبیر دفتر اروپای واشنگتن‌پست که در برلین آلمان مستقر است در گزارشی به اختلاف فاحش آمار مرگ و میر بیماری کووید-۱۹ در آلمان نسبت به دیگر کشورهای جهان پرداخته است.

او نموداری که بر اساس داده‌های آماری دانشگاه جان هاپکینز آمریکا تهیه شده را منتشر کرده که آلمان را با نرخ چهار دهم درصد در قعر جدول قربانیان ویروس کرونا ۲۰۱۹ نشان می‌دهد.

در این نمودار ایتالیا با ۹.۵ درصد در صدر، ایران با ۷.۸ درصد دوم و اسپانیا با ۶.۸ درصد در رتبه سوم قرار دارند.

سردبیر بخش اروپای واشنگتن‌پست دلیل این تغییر فاحش در آمار آلمان را چنین ارزیابی کرده: “آن‌طور که همه‌گیرشناسان می‌گویند علت را در اقداماتی که آلمان در همان روزهای نخست آغاز اپیدمی انجام داد باید جستجو کرد؛ این که تست‌گیری را زود آغاز کرد، توانست افراد آلوده را زود شناسایی و آنها را محصور کند… این یعنی آلمان اکنون تصویر دقیق‌تری از میزان آلودگی و شیوع کرونا دارد و در مقایسه با کشورهایی که تست‌گیری را دیر آغاز کردند می‌داند که نقشه واقعی کرونا در این کشور چه مشخصاتی دارد”.

“در آلمان، تا ظهر روز سه‌شنب،٬ ۲۴ مارس، تعداد مبتلایان ۳۱ هزار و ۱۵۰ نفر برآورد شده است که بسیار بیشتر از فرانسه است که در همین مدت ۲۰ هزار و ۱۴۹ کرونا مثبت شناسایی کرده است. اما نرخ مرگ و میر در فرانسه به این علت (بیش از ۱۰ برابر آلمان) است که آنجا بیماران شناسایی نشده فراوانی وجود داشته است.”

نرخ مرگ و میر کرونا در فرانسه مطابق جدولی که واشنگتن‌پست به نقل از دانشگاه جان هاپکینز منتشر کرده ۴.۹ درصد است در حالی که آلمان با ۱۰ هزار مبتلای بیشتر فقط حدود ۰.۴ درصد قربانی داده است.

سارا فرگوسن، همسر سابق شاهزاده اندرو، پسر دوم ملکه بریتانیا، در توییتر گفته از نظر او کرونا انتقام طبیعت از آدمی است به علت آنچه انسان در حق طبیعت روا داشته.

خانم فرگوسن که به اظهارنظرهای عجیب و غریب شهرت دارد این توییت را تنها دقایقی پیش از آن منتشر کرد که رسانه‌های بریتانیا گزارش کردند پرنس چارلز، فرزند ارشد ملکه بریتانیا که برادر شوهر سابق خانم فرگوسن هم هست، به ویروس کرونا 2019 مبتلا شده است.

پس از آن که تصاویر مربوط به لیسیدن یک زیارتگاه مذهبی در ایران توجه جهانی به خود جلب کرد و کمی بعد پلیس این کشور اعلام کرد “لیسنده” را به اتهام توهین به مقدسات بازداشت کرده، در آمریکا هم روزنامه نیویورک‌پست خبر داد پلیس مرد جوانی را که در فروشگاه زنجیره‌ای والمارت به هنگام لیس‌زدن موارد آرایشی از خود فیلم گرفته را به اتهام تهدید تروریستی درجه دو بازداشت کرده است.

فرد بازداشت شده که کادی لی فیستر، ۲۶ ساله و اهل وارنتون ایالت میسوری معرفی شده، در این ویدیو ۶ ثانیه‌ای با زبان خود چندین اودکلن را که در قفسه بخش لوازم آرایشی والمارت قرار دارد لیس می‌زند و در توییتی که بعدا منتشر کرده هم مخاطبان را مسخره می‌کند که “مواظب باشید دست‌تان را به دهان‌تان نزنید”.

ب

ویروس کرونا: مجازات برای انتشار تصاویر 'اقدام غیرمتعارف' لیسیدن حرم 

اندرو بشیر، فرماندار ایالت کنتاکی در یک کنفرانس خبری فهرستی از بایدها و نبایدهای این روزها را برای ساکنان این ایالت برشمرد که یکی از آنها توجه رسانه‌های آمریکا از جمله واشنگتن‌پست را به خود جلب کرده است. او به اهالی کنتاکی توصیه کرد که به “کرونا پارتی” نروند.

آقای بشیر که همچون اکثر فرمانداران آمریکا به طور روزانه برای شهروندان ایالت خود از آخرین اخبار مربوط به کرونا گزارش می‌دهد روز سه‌شنبه، ۲۴ مارس، گفت: “من که باید همه را آرام نگه دارم بعد از شنیدن چنین ماجراهایی نیاز دارم که یکی من را آرام کند… ما اینجا در حال تلاش برای حفظ سلامت و جان والدین و مادر و پدربزرگ‌هایمان هستیم، آن وقت یک‌سری با رفتن به میهمانی و تجمع‌های بزرگ خود را در معرض ویروس کرونا قرار می‌دهند و جان دیگران را هم به خطر می‌اندازند… چنین رفتارهایی در کنتاکی تحمل نخواهد شد.”

فرماندار کنتاکی از شخص خاصی نام نبرده اما در کنفرانس خبری خود به یکی از شرکت‌کنندگان در یک میهمانی اشاره کرده که خود به ویروس کرونا مبتلا گشته است. رسانه‌های محلی این فرد را یک جوان ۳۹ ساله شناسایی کرده‌اند.

در همین حال، رسانه‌های آمریکایی چون پولتیکو، گزارش داده‌اند که معاون وزارت دادگستری آمریکا در بخشنامه‌ای که برای دادستان‌ها و ضابطان قضایی فرستاده تصریح کرده که تلاش برای شیوع ویروس کرونا مصداق حملات تروریستی است.

در این بخشنامه که پولتیکو می‌گوید به محتوای آن دست یافته آمده: “از آنجا که ویروس کرونا مصداق تعریف عامل بیولوژیک در قانون است،هرگونه تلاش برای گسترش و انتقال آن به دیگران مترادف حملات تروریستی است.”

احتمالا بر همین اساس هم پلیس نیوجرسی مردی را که با سرفه کردن به روی صورت یکی از کارکنان فروشگاه زنجیره‌ای وگمن و تهدید او به انتقال ویروس کرونا از این طریق بازداشت کرده را به اتهام حمله تروریستی به دادگاه معرفی کرده است.

به گزارش شبکه ان‌بی‌سی آمریکا، این مرد ۵۰ ساله در یکی از شهرهای جنوب ایالت نیوجرسی پس از آن که کارگر یکی از فروشگاه‌های مواد غذایی وگمن از او خواست فاصله فیزیکی را رعایت کند، جلوتر می‌رود و در صورت این کارگر سرفه می‌کند و بعد هم می‌گوید که به ویروس کرونا مبتلاست.

دادستان کل ایالت نیوجرسی ضمن محکوم کردن اقدام متهم که نامش جورج فالکن گزارش شده، گفته او را به اتهام تهدید تروریستی به دادگاه معرفی کرده است.

ایران در قاب عکس‌های نشنال جغرافی از کرونا در سراسر جهان

نشریه نشنال جغرافی مجموعه عکسی منتشر کرده که تصاویری از جهان در ایام کرونا را مستند کرده است و وجه مشترک همه آنها نگرانی و بلاتکلیفی است که صدها میلیون از ساکنان کره زمین این روزها با آن سر در گریبانند.

یکی از این عکس‌ها که به دو برج “مغموم” مجموعه آپارتمانی اکباتان در شرق تهران تعلق دارد کاری است از نیوشا توکلیان٬ عکاس برجسته ایرانی.

نشریه نشنال جغرافی مجموعه عکس‌های جدید خانم توکلیان را در گزارش تصویری جداگانه منتشر کرده که با یادداشت روایت‌گونه این عکاس ایرانی همراه است.

عکس روی جلد این مجموعه عکس دو دست را نشان می‌دهد که با دستکش بهداشتی بر گلبرگ‌های پرپر شده رز سرخی که روی سنگ قبری ریخته شده گذاشته شده‌اند.

نیوشا توکلیان در مقدمه این گزارش مستند نوشته: “ما در ایران به بحران عادت داریم و خیلی زود خودمان را با شرایط جدید وفق می‌دهیم. ماسک به صورت زدم و دستکش به دستم کردم و یک بسته دستمال‌های الکلی تمیزکننده در کیفم گذاشتم تا بیرون بزنم و از تاثیرات ویروس کرونا بر شهر عکس بگیرم. خیابان‌هایی که در روز معمول پر از آمد و شد و هیاهوس،٬ سوت و کور شده. تلاش می‌کنم از پشت ماسک نفس بکشم. اما خفه‌کننده است. گویی به‌ پادآرمان شهری (ویران‌شهر) در آینده گام نهاده‌ام.”

خانم توکلیان به همراه این گزارش تصویری از تجربیات شخصی خود در این روزهای ایران نوشته است. این که چه طور در یک سال گذشته و پس از مرگ پدرش زندگی پستی و بلندی‎های عمیقی را به رخ او کشیده؛ از مرگ بهروز پدرش، تا لغو پروانه عکاسی او در داخل ایران. از کشته شدن کارگر خانه‌شان در سانحه خودرو آن هم در مقابل در خانه، تا عموی تنومندش که به علت کرونا اکنون در خانه بستری است و برای زنده ماندن می‌جنگد.

“سه ماه پیش مجوز عکاسی در داخل ایران را دوباره گرفتم… در خیابان‌های تهران راه می‌روم. احساس عجیبی دارم… از آینده و تمام آنچه با خود خواهد آورد می‌هراسم، از مرگ عزیرانم و حتی سلامتی خودم که در خطر است. اما به نوعی آرامش هم دارم چرا که این بحران همه دنیا را با هم تحت تاثیر قرار داده و همه ما با هم به آن دچاریم… هیچ‌کس در خانه خودش تنها نیست، چون همه ما این چنین‌ایم. تنگنا همبستگی می‌آورد.”
موضوعات مرتبط