خانه / اخبار مهم روز / کشورهای جهان هشت میلیارد دلار برای واکسن، آزمایش و داروی کرونا اختصاص دادند

کشورهای جهان هشت میلیارد دلار برای واکسن، آزمایش و داروی کرونا اختصاص دادند

در نشستی مجازی که روز دوشنبه از سوی اتحادیه اروپا، بریتانیا، نروژ و عربستان سعودی برگزار شده بود، دولت‌های شرکت‌کننده از سراسر جهان مبلغ هشت میلیارد دلار کمک برای پیشگیری، تشخیص و درمان کرونا اختصاص دادند.

در حالی‌که در این نشست رهبران کانادا، ژاپن، آفریقای جنوبی و ده‌ها کشور دیگر نیز حضور داشتند، آمریکا به عنوان کشوری که بیشترین میزان ابتلا به کرونا را دارد حضور نداشت و از سوی چین نیز که به عنوان مبداء شیوع کرونا شناخته می‌شود تنها نماینده پکن در اتحادیه اروپا حاضر شده بود.

یکی از مقامات دولت آمریکا در گفت‌وگو با رویترز به خودداری آمریکا از شرکت در این تلاش جمعی توضیح مشخصی ارائه نداده است.

ماه گذشته، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، بودجه کشورش به سازمان بهداشت جهانی را متوقف کرد. ترامپ دلیل این تصمیم خود را چین‌محور بودن این سازمان و واکنش دیرهنگام آن به بحران کرونا می داند.

اگرچه مبلغ هشت میلیارد دلار مورد توافق منطبق با پیش‌بینی‌های صورت گرفته است، اما این تنها مرحله‌ای ابتدایی است و آن‌گونه که ارسلا ون‌درلین، رییس‌ کمیسیون اروپا عنوان کرده است به تدریج به پول بیشتری نیاز پیدا خواهد شد. ون‌درلین این تصمیم را سر آغازی بر یک همکاری بی‌سابقه جهانی توصیف کرد.

از سوی دیگر به گفته کمیسیون اروپا، از این هشت میلیارد دلار مورد توافق، سه میلیارد دلار صرف ساخت، تولید و توزیع واکسن احتمالی خواهد شد. همچنین دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار برای یافتن راه درمان کرونا، ۷۵۰ میلیون دلار برای تهیه کیت‌های آزمایش و ۷۵۰ میلیون دلار برای ذخیره کردن لوازم محافظتی مورد نیاز واقع خواهد شد.

یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار باقیمانده نیز برای حمایت از آسیب‌پذیرترین کشورها به سازمان بهداشت جهانی داده خواهد شد.

بسیاری از رهبران حاضر در این نشست تاکید کردند که واکسن احتمالی باید در اختیار همه قرار بگیرد و تنها به کشورهای ثروتمند داده نشود.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، گفت: «به کسانی که واکسن را می‌سازند هزینه عادلانه‌ای پرداخت خواهد شد، اما توزیع آن در میان همه افراد در جهان از سوی سازمانی که ما انتخاب می‌کنیم صورت خواهد گرفت.»

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا که اخیرا از یک دوره کرونای شدید بهبود پیدا کرده، در این جلسه گفت تلاش برای ساختن واکسن «ضروری‌ترین تلاش جمعی در سراسر زندگی‌مان خواهد بود».

ارنا سولبرگ، نخست‌وزیر نروژ که کشورش یک میلیارد دلار به این طرح اختصاص داده، از عدم حضور آمریکا در نشست روز دوشنبه ابراز تاسف کرد و گفت: «وقتی که در بحران قرار می‌گیرید باید در این بحران با دیگران همراهی کنید.»

در همین حال، مکرون از گفت‌وگوهای فرانسه با آمریکا برای حضور در این اقدام جهانی خبر داد و ابراز اطمینان کرد که آمریکا نیز در نهایت به این حرکت خواهد پیوست.