نتایج تحقیقی که به تازگی منتشر شده، نشان میدهد اگر وضعیت تغییرات اقلیمی به همین منوال ادامه یابد،تا اواخر قرن بیست و یکم برخی از نقاط کره زمین با گرمای بسیار شدید مواجه خواهند شد.. :
بر اساس این تحقیق اگر جلوی گرمایش جهانی گرفته نشود، جهان برای نزدیک به سه میلیارد نفر غیر قابل زندگی خواهد شد. نویسندگان این تحقیق پیشبینی کرده اند که احتمالا تا سال ۲۰۷۰، اغلب جمعیت جهان در شرایطی زندگی خواهند کرد که در آن دمای هوا برای زندگی انسان مطلوب نخواهد بود.
این مطالعه همچنین هشدار داده است، چنانچه انتشار گازهای گلخانهای محدود نشود، دمای متوسط سالانه ازحد مناسبی که طی شش هزار سال گذشته بشر در آن زندگی کرده، بالاتر خواهد رفت.
این حد مناسب دمای هوا برای زندگی، میانگین دمای سالانه ۵۲ تا ۵۹ درجه فارنهایت ( ۱۱ تا ۱۵ درجه سانتیگراد) است و به گفته تیم تحقیق، فارغ از همه اشکال نوآوریهای بشر و کوچ و مهاجرتها، مردم طی هزاران سال گذشته غالبا در این شرایط اقلیمی زندگی کرده اند.
سناریوی که در این مقاله در نظر گرفته شده، شرایطی است که در آن چگالی گازهای گلخانهای در جو زمین بسیار بالاست. سوختهای فسیلی نظیر ذغالسنگ، نفت و گاز سبب انتشار «گازهایگلخانهای» مانند دی اکسید کربن و متان در جو کره زمین و اقیانوسها میشوند. انتشار این گازها سبب افزایش دما تا سطحی میشود که خارج از شرایط طبیعی است.
دانشمندان میگویند طی چند دهه آینده درجه حرارت در نتیجه انتشار گازهای گلخانهای به دست بشر بهسرعت افزایش خواهد یافت.
اگر هیچ تدبیری اندیشیده نشود و وضعیت به همین منوال پیش رود، تا سال ۲۰۷۰ یعنی نیم قرن آینده بخش قابل توجهی از بشریت در درجه هوایی بسیار گرمتر از امروز زندگی خواهد کرد.
براساس این مطالعه، هوای به شدت گرم و شرایط طاقتفرسای آب و هوایی اکنون فقط در کمتر از یک درصد سطح کره زمین و غالبا در صحرای بزرگ آفریقا قابل مشاهده است، اما تا سال ۲۰۷۰ این شرایط ممکن است تا ۱۹ درصد سطح کره زمین را فراگیرد.
بر اساس پیشبینی دانشمندان، این وضعیت شامل بخش عمدهای از شمال آفریقا، خاورمیانه، شمال آمریکای جنوبی، جنوب آسیا و بخشهایی از استرالیا خواهد شد.
با این وجود دانشمندان معتقدند اگر هرچه سریعتر از میزان انتشار گازهای کاسته شود، می توان تعداد افرادی را که در آینده تحت تاثیر قرار خواهند گرفت به نصف کاهش داد.
این مطالعه توسط تیمی از پژوهشگران بین المللی شامل دانشمندان تغییرات اقلیمی، زیست شناسان، بوم شناسان و باستانشناسان صورت گرفته است و نتیجه این مطالعه روز دوشنبه ۴ مه ۲۰۲۰ در نشریه آکادمی ملی علوم PNAS منتشر شد.