خانه / اخبار مهم روز / نقش‌ شرکت‌های ‌حکومتی در چرخه رانت‌خواری ساخت کیت کرونا

نقش‌ شرکت‌های ‌حکومتی در چرخه رانت‌خواری ساخت کیت کرونا

در حالی که قرارگاه مقابله با کرونا براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی از نظارت بر عملکردش از سوی نهادهایی مثل قوه قضاییه و مجلس معاف شده، آثار این گریز از نظارت در ساخت کیت های تشخیص کرونا خود را نشان داده و در نتیجه، سلامت شهروندان، امکانی برای رانت خواری شرکت هایی شده که به نهادهایی مثل ستاد اجرایی فرمان امام و سپاه پاسداران وابسته‌اند.

براساس اسنادی که به دست ایران اینترنشنال رسیده، چند شرکت وابسته به ارگان‌های حکومتی وارد چرخه رانت خواری ساخت کیت کرونا شده‌اند. از جمله سه شرکت مدیریت آتیه بهمن، فناوری بن یاخته و کارما آزاداندیش.

در آگهی تاسیس مدیریت آتیه بهمن ، در بخش موضوع شرکت، هیچ اشاره ای به تولید و واردات کیت یا دستگاه های آزمایشگاهی و پزشکی نشده است.

سینا حسنعلی زاده، مدیرعامل این شرکت در سال ۹۸، به نمایندگی از شرکت توسعه کارآفرینی بهمن، رییس هیات مدیره دو شرکت و نایب رییس هیات مدیره شرکتی دیگر شده است.

شرکت توسعه کارآفرینی که آدرسش با شرکت مدیریت آتیه بهمن یکی است، از جمله شرکت های موسسه دانش بنیان برکت، وابسته به بنیاد برکت و ستاد اجرائی فرمان امام است

ستاد اجرایی فرمان امام مالک واقعی مهم ترین شرکت های دارویی کشور است و زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود.

شرکت دوم، فن آوری یاخته است که موفق به اخذ تاییدیه پاستور شده است.

در هیات مدیره این شرکت، احمد کریمی راهجردی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل است. او در سال ۹۶، به نمایندگی از دانشگاه امام حسین متعلق به سپاه پاسداران عضو شورای راهبردی شبکه بیماری های ویروسی ایران شد.

مهدی معصومیان نائب رییس هیات مدیره است. او یکی از چهارده نفری بود که در فروردین سال ۹۸، در فهرست تحریم های ایالات متحده قرار گرفت

او عضو هیات مدیره شرکت کیمیا پخش شرق هم هست که این شرکت هم از سوی آمریکا تحت تحریم قرار گرفته است.

مسعود سلیمانی عضو دیگر هیات مدیره است. او در سال ۹۷ به اتهام دور زدن تحریم‌ها در ایالات متحده بازداشت و پس از ۱۴ ماه زندان آزاد شد.

شرکت کارما آزاداندیش که موفق نشده تاییدیه انیستیتو پاستور برای تولید کیت‌های کرونا بگیرد از بیمارستان بقیه الله وابسته به سپاه پاسداران تاییدیه گرفته تا به طریقی بتواند مسوولان را راضی کند.

یکی از شرکای شرکت کارما آزاداندیش، علی مهرآمیزی است. او مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت تهران شیمی است، شرکتی که براساس نامه رییس بانک مرکزی به رییس جمهور، بیش از ۱۱ میلیون یورو ارز دولتی دریافتی برای واردات دارو را پس نداده بود.

مالک اصلی این شرکت در شرکت داروسازی حکیم، شریک علاء میرمحمدصادقی است، میلیاردر معروف عضو حزب موتلفه اسلامی که اولین بار به حکم روح الله خمینی نماینده او در اتاق بازرگانی شد و همچنان عضو این نهاد است

در فهرست شرکت‌های تولیدکننده کیت‌های تشخیصی، اکثرا کیت‌هایی دیده می‌شود که برای تست آنتی بادی استفاده می‌شود. تستی که به گفته رییس انیستیتوی پاستور ارزش تشخیصی ندارد.

ادعای این شرکت‌ها برای تولید کیت تشخیصی در حالی است که در سندی دیگر که به دست ایران اینترنشنال رسیده، محسن اسدی لاری، مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت در نامه‌ای به رییس انیستیتو پاستور نوشته ایران از جامعه جهانی تقاضای سه میلیون کیت کرده است.

این در حالی است که شرکت‌های زیادی مدعی ساخت کیت شده‌اند، کیت‌هایی که به نظر می‌رسد فقط در خبرها منتشر می شوند.

متن سند را از لینک زیر بخوانید