آیدا یونسی، خواهر علی یونسی، دانشجوی بازداشتی دانشگاه صنعتی شریف، اعلام کرد که رضا دردیزاده، وکیل تسخیری تعیین شده برای برادرش و امیرحسین مرادی، «بیشتر در نقش هموارکننده سناریو نیروهای امنیتی» عمل میکند.
او در حساب توییتر خود نوشت که این وکیل « به سفارش بازجوها حتی یک بار» با خانوادهها تماس نداشته است.
به نوشته آیدا یونسی، برادرش نیز در تماس تلفنی گفته که این وکیل را قبول نکرده، اما بازپرس پرونده به او گفته که «باید قبول کنید و راه دیگری نیست».
او نوشت: «در ظلم و بیعدالتی سنگتمام گذاشتهاید. حتی حاضر نیستید این ۲ دانشجو وکیل انتخابی داشته باشند که بعد از ۳ ماه بتوانند کلمهای از خود دفاع کنند. این چه سیستم قضایی است که برادرم نمیتواند وکیل انتخابی داشته باشد؟»
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه گفته است که این دو دانشجو با سازمان مجاهدین خلق ارتباط داشته و «به دنبال انجام اقدامات خرابکارانهای در کشور بودند» و «از منزل آنها اقلام انفجاری کشف شد».
پنجشنبه گذشته، برادر علی یونسی با اشاره به سخنان مطرحشده در دیدار برادرش و امیرحسین مرادی با تعدادی از دانشجویان و استادان تاکید کرد که هر دو نفر اتهامهای بیانشده را نپذیرفتهاند. او این جلسه را «بازجویی جمعی» خواند.
نمایندگان انجمن اسلامی، جامعه اسلامی، انجمن اسلامی مستقل، شورای صنفی، بسیج دانشجویی و برخی اساتید دانشگاه شریف با حضور مقامهای دادستانی و بازجوی پرونده با یونسی و مرادی دیدار کردهاند. این دیدار انتقاداتی را به دنبال داشت.
رضا یونسی در حساب توییترش نوشت که در این دیدار برخی «به اصطلاح» اساتید و دانشجویان «کاملا وابسته به نهادهای امنیتی» در نقش «بازجو شرکت کردند تا بازجویی جمعی انجام شود».
او تاکید کرد که این دو دانشجوی بازداشتی «در همان جلسه بازجویی جمعی هم حاضر نشدند اتهامات را بپذیرند».
علی یونسی، برنده مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و امیرحسین مرادی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری روز ۲۲ فروردین بازداشت شدند.
درخواست های متعددی برای آزادی این دو دانشجو به مقامهای جمهوری اسلامی ارسال شده است.
از جمله «کمیته دانشمندان نگران» (The Committee of Concerned Scientists) در نامهای به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، نگرانی عمیق خود را درباره وضعیت علی یونسی، دانشجوی بازداشتی دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرده بود.
سازمان حقوق بشری عفو بینالملل هم اعلام کرده که درباره وضعیت این دو دانشجوی زندانی «نگرانیهای جدی» وجود دارد و آنها در معرض خطر شکنجه هستند.