یک هفته پس از انفجار بیروت، اعتراضات لبنان ادامه دارد و روز سهشنبه تظاهراتکنندگان در پایتخت با پلیس درگیر شدند. در این درگیریها، نیروهای امنیتی به سمت تظاهراتکنندگانی که در حال پرتاب سنگ بودند گاز اشکآور شلیک کردند.
در حالیکه داوطلبان در حال تمیز کردن خیابانهای بیروت هستند، عدهای دیگر در نزدیکی محل انفجار تجمع کردند و اسامی ۱۷۱ قربانی این حادثه را با صدای بلند خواندند.
یک نمایشگر بزرگ لحظه انفجار را در محل تجمع نشان میداد و برخی تجمعکنندگان عکس قربانیان را در دست گرفته بودند. برخی دیگر پوسترهایی از میشل عون، رییسجمهوری لبنان، را حمل میکردند که روی آنها نوشته شده بود: «او میدانست.»
پیش از این، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته بود که مقامهای امنیتی لبنان ماه گذشته به رییسجمهور و حسان دیاب نخستوزیر این کشور درباره ذخیره نیترات آمونیوم در بندر بیروت هشدار داده بودند.
عون که وعده داده بود در مورد انفجار تحقیقات شفاف و سریعی صورت گیرد، روز سه شنبه در توییتی نوشت: «من به همه لبنانیهای داغدیده قول میدهم تا زمانیکه حقیقت مشخص نشود از پا نخواهم نشست.»
به گزارش رویترز، مردم لبنان از استعفای روز دوشنبه دولت حسان دیاب، نخستوزیر، راضی نیستند و خواستار کنارهگیری کل طبقه حاکم، از جمله رییسجمهور و رییسمجلس هستند.
برخی ناظران بندر بیروت را نماد سیستم حاکمیتی این کشور میدانند که هر گروه سیاسی در آن سهمی دارد. همانطور که گروههای سیاسی هر یک تعداد مشخصی مدیر در بندر بیروت داشتند، در ساختار سیاسی کشور نیز هر یک سهم خاص خود را دارند و همین انجام اصلاحات موثر را بسیار سخت کرده است.
دیاب در بهمن ماه گذشته با حمایت حزبالله و متحدانش به نخست وزیری رسیده بود. پیش از او سعد حریری، نخست وزیر پیشین، که از حمایت غرب و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برخوردار است، پس از شدت گرفتن تظاهرات ضد دولتی از مقام خود کنارهگیری کرده بود.
در حال حاضر کابینه دیاب به عنوان دولت موقت در دوران گذار به کار خود ادامه میدهد تا میشل عون با مشورت پارلمان یک نخستوزیر جدید را معرفی کند. اما ناظران معتقدند در بحران سیاسی کنونی در لبنان یافتن نخستوزیری که از حمایت کافی برخوردار بوده و حاضر باشد این پست را بپذیرد بسیار سخت به نظر میرسد.