لی زلدین، نماینده جمهوریخواه نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا، میگوید با اخراج هیئت دیپلماتهای ایرانی حاضر در سازمان ملل متحد و آنهایی که در نیویورک ساکن هستند، باید این پیام صریح را به رژیم جمهوری اسلامی منتقل کرد که ایالات متحده دخالت خارجی در انتخابات خود را تحمل نخواهد کرد.
آقای زلدین در تازهترین گفتوگوی خود با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز ضمن آنکه خواستار برخورد قاطع دولت آمریکا با رژیم ایران شد، گفت: «به باور من، ابطال روادید دیپلماتهای حاضر در سازمان ملل متحد که تبعه ایران هستند، اقدامی مهم محسوب میشود».
پیشتر، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه دوم آبان در بیانیهای گفت، جمهوری اسلامی ایران زیرساختهای رسانهای خود را برای تضعیف انتخابات در آمریکا به کار میگیرد. آقای پومپئو هشدار داد که «ایالات متحده دخالت خارجی در انتخابات خود را تحمل نخواهد کرد».
مایک پومپئو
بیشتر در این باره:
هشدار پومپئو به ایران: آمریکا مداخله خارجی در انتخابات خود را تحمل نخواهد کرد
جان راتکلیف، مدیر امنیت ملی آمریکا، نیز هفته گذشته اظهار داشت ما شاهد بودیم که ایران ایمیلهای جعلی فرستاده تا رایدهندگان را مرعوب کند و ضمن دامن زدن به ناآرامی اجتماعی به رئیسجمهوری ترامپ ضربه بزند.
آقای زلدین در اظهارات اخیر خود تاکید کرد «واکنش قاطع» دولت ایالات متحده به اتهامهایی که متوجه رژیم جمهوری اسلامی ایران است، «فوقالعاده مهم» است. این نماینده جمهوریخواه افزود: «فرقی نمیکند که (این برخورد) مقابله به مثل سایبری باشد یا افزودن بر تحریمهای مالی و یا ابطال روادید دیپلماتهای تبعه ایران».
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات مقامهای آمریکایی در زمینه «دخالت» تهران در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را رد کرده و آنها را «تکراری، ساختگی، ناشیانه و متقلبانه» خوانده است.
با وجود تکذیب مقامهای جمهوری اسلامی، آقای زلدین در مصاحبه اخیر خود اظهار داشت: «آنها در خاک ما هستند. باید به صلاحیت قضایی و حاکمیت قانون در کشور ما احترام بگذارند».
این سیاستمدار جمهوریخواه تاکید کرد حکومت ایران باید با پیامدهای رفتارهای خود روبهرو شود تا دست از اقدامهای مداخلهجویانه و تحریکآمیزش بردارد.
آقای زلدین ضمن ستایش موضع قاطع دولت دونالد ترامپ در قبال تهران گفت که نمایندگان رژیم از جمله کسانیکه در دفتر حفاظت از منافع جمهوری اسلامی در واشینگتن مستقرند باید بساطشان را جمع کنند و از آمریکا خارج شوند.
این نماینده جمهوریخواه افزود که با سیاستمداران ایرانی فقط باید با زبان زور برخورد کرد.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر برگزار میشود اما در بسیاری از ایالتهای آمریکا در چند هفته اخیر رای گیری پستی و رای دادن پیش از موعد آغاز شده است.
گفته میشود جمهوری اسلامی از طریق عملیات رسانهای پنهانی، از جمله تلاشهای تبلیغاتی هدفمند برای رایدهندگان آمریکا، هدف خود مبنی بر تضعیف انتخابات آمریکا را آشکار کرده است.
دولت آمریکا همچنین به افرادی که به «سپاه پیوسته و فعالیتهای مخرب سایبری انجام دهند» هشدار داده است که اقدامهای خرابکارانه آنها بیپاسخ نخواهد ماند.
دولت آقای ترامپ پیش از مطرح شدن اتهامهای اخیر نیز در اوایل سال جاری میلادی از صدور روادید برای برخی از دیپلماتهای ایران خودداری کرد، از جمله در مورد محمد جواد ظریف که برای شرکت در نشست ۱۹ دیماه (نهم ژانویه) شورای امنیت سازمان ملل درخواست روادید ورود کرده بود اما با آن موافقت نشد.