خانه / اخبار مهم روز / پیشرفت جهش‌وار کرونا در سراسر جهان؛ مقررات شدید در اروپا

پیشرفت جهش‌وار کرونا در سراسر جهان؛ مقررات شدید در اروپا

پاندمی در آمریکا و اروپا رو به گسترش است. فرانسه برای یک ماه مقررات شدید اعمال می‌کند. اسپانیا حالت فوق‌العاده را تا ماه مه آینده تمدید کرده است. در آمریکا موج ابتلای روزانه به ویروس برای اولین بار بالای ۹۰ هزار رفت.

فرانسه از بامداد جمعه (۳۰ اکتبر) برای یک ماه مقررات تعطیلی نسبی زندگی عمومی را به اجرا می‌گذارد. شهروندان باید در خانه بمانند و اجازه دارند تنها برای خرید مواد غذایی، مراجعه به پزشک، و حداکثر یک ساعت ورزش روزانه از خانه خارج شوند.

مقام‌های فرانسه، از جمله رئیس جمهور امانوئل مکرون، از مردم خواسته‌اند که هرچه بیشتر در خانه بمانند و بدون دلیل بیرون نروند “چون ویروس با شتابی بی‌سابقه جولان” می‌دهد.

افراد شاغل که امکان دورکاری را ندارند می‌توانند با رعایت مقرراتی ویژه به سر کار بروند. تمام بارها و رستوران‌ها تعطیل خواهند بود. در دانشگاه‌ها به روی دانشجویان بسته هستند؛ اما مدرسه‌ها همچنان باز خواهند بود.

مسافرت به سایر نقاط کشور با محدودیت‌هایی مجاز است اما به شهروندان توصیه شده از مسافرت بی‌جهت پرهیز کنند.

این مقررات فعلا برای یک ماه تا اول دسامبر ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده است.

تمدید حالت فوق‌العاده در اسپانیا

اسپانیا تا مه ۲۰۲۱ مقرراتی شدید اعلام کرده است. روز پنجشنبه (۲۹ اکتبر) پارلمان مقررات وضعیت ویژه را تصویب کرد که به شهرها و مناطق هرچه بیشتری اجازه می‌دهد، دروازه‌های ورود و خروج را مسدود کنند.

از روز پنجشنبه بسیاری از “منطقه‌های خودگردان” به حالت محصور در می‌آیند به گونه‌ای که شهروندان اجازه دارند تنها با دلایلی موجه محل سکونت خود را ترک کنند.

هشدار سازمان بهداشت جهانی

سازمان بهداشت جهانی نسبت به پیامدها و عوارض منفی تعطیلی زندگی روزانه به خاطر مقابله با کرونا هشدار می‌دهد. به نظر این سازمان مقررات شدید می‌تواند زنجیره ابتلا به بیماری را تضعیف کند اما به بهایی سنگین تمام می‌شود، زیرا می‌تواند فشارهای روانی و کشمکش‌های خانوادگی را افزایش دهد.

پیامدهای اقتصادی تعطیلی کامل زندگی روزمره نیز عواقبی نمایان دارد، بنابرین از دولت‌ها خواسته شده است که تعطیلی کامل زندگی روزمره را با احتیاط اعمال کنند.

این سازمان تأیید می‌کند که قاره اروپا در حال حاضر به کانون اصلی پاندمی کرونا تبدیل شده است.

با وجود این اورزولا فون‌در‌لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، امیدوار است که موج دوم کرونا به بسته شدن مرزهای داخلی اروپا منجر نشود.

خانم فون‌درلاین گفته است که تعطیلی مرزها در موج اول گسترش کرونا در بهار گذشته فشار سنگینی به اقتصاد وارد کرد و باید تا جای ممکن از آن پرهیز نمود. او در عین حال انتقاد کرد که با فرا رسیدن تابستان، در بسیاری از کشورهای اروپایی به شکلی زودهنگام مقررات سبک یا برداشته شده است.

او تصریح کرد: «همه باید متوجه باشیم که تا پیش از تولید و پخش واکسن کرونا و رسیدن به ایمنی، ناچار هستیم با ویروس و گسترش آن مقابله کنیم؛ بنابرین در برداشتن مقررات باید با احتیاط فراوان عمل کنیم».

“دستاورد ترامپ”: مقابله با کرونا

در لیستی که کاخ سفید از “موفقیت‌ها و دستاوردهای رئیس جمهور” ارائه داده، از پیکار دونالد ترامپ با گسترش کرونا و “پیروزی بر پاندمی” سخن رفته است. این در حالی‌ست که شیوع ویروس کرونا در کشور به بالاترین حد خود رسیده است.

بنا به گزارش دانشگاه جانز هاپکینز در روز پنجشنبه (۲۹ اکتبر) طی یک روز ۹۱ هزار و ۲۹۵ نفر در ایالات متحده به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. برای نخستین بار آمار روزانه از ۹۰ هزار ابتلای تازه بالا رفت.

بالاترین نرخ ابتلا به کرونا تا امروز در هند به ثبت رسیده است. این کشور در ۱۷ سپتامبر از نزدیک ۹۸ هزار ابتلای تازه طی ۲۴ ساعت به ویروس کرونا گزارش داد.

ایالات متحده اما، بنا به آمار دانشگاه جانز هاپکینز، با نزدیک ۹ میلیون ابتلای ثبت شده، در سطح جهان همچنان بالاترین میزان گسترش اپیدمی را نشان می‌دهد.

بایدن ترامپ را به تسلیم شدن در مقابل کرونا متهم کرد

با وجود این واقعیات، دونالد ترامپ، همچنان با وضع مقررات شدیدتری در کشور امتناع می‌ورزد. او روز پنجشنبه در نطقی انتخاباتی در ایالت فلوریدا، با اشاره به مقررات و محدودیت‌های اعلام شده در آلمان و فرانسه، تأکید کرد: «ما هرگز تعطیلی نخواهیم داشت.»

آنتونی فاوچی، مهمترین کارشناس ویروس‌شناسی کاخ سفید، روز پنجشنبه بار دیگر نسبت به گسترش بیشتر ویروس هشدار داد و گفت: «ما در شرایط بسیار دشواری هستیم و در مسیر نادرستی قرار داریم… اگر اوضاع تغییر نکند و به همین مسیر ادامه دهیم، قطعا با مصایب زیادی روبرو خواهیم شد».