دادگستری آمریکا روز چهارشنبه ۱۴ آبان در بیانیهای از ضبط و مسدود کردن ۲۷ وب سایت مرتبط با «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» که اطلاعات نادرست منتشر میکردند، خبر داد.
وزارت دادگستری آمریکا با اشاره به این که ۱۶ مهرماه نیز ۹۲ دامنه اینترنتی مورد استفاده «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» را توقیف و ضبط کرد، میگوید این اقدامات علیه وب سایت وابسته به سپاه بخشی از تلاشهای دولت آمریکا برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست توسط کشورهای خارجی در انتخابات ایالات متحده است.
در این بیانیه تصریح شده است که این وب سایتها در تلاش بودند روی مخاطبان آمریکایی اثر بگذارند، به رغم این که برخی از آنها کاملاً به زبان عربی بودند و یا اخبار خاورمیانه را پوشش می دادند.
وزارت دادگستری تصریح کرده است برخی از این وب سایتها محتوای ضد آمریکایی، ضد عربستان و ضد اسرائیلی در راستای سیاست خارجی ایران داشتند.
بیشتر در این باره:
فیسبوک و توییتر چندین حساب کاربری را به خاطر انتشار اطلاعات غلط درباره انتخابات آمریکا مسدود کردند
طبق این گزارش برخی از این وب سایت با جمع آوری مطالب دیگران آنها را به اسم خود منتشر میکردند. به طور مثال یک وب سایت به نام «کریتیکال استادیز» مدعی بود که سناتور برنی سندرز از جمله نویسندگان آن است و مقاله سناتور برنی سندرز در سال ۲۰۱۸ را از یک روزنامه آمریکایی کپی کرده بود.
کریگ فِیر، مامور ویژه افبیآی، پلیس فدرال آمریکا در این پرونده در بیانیهای گفته است، به لطف همکاری مداوم ما با گوگل، فیسبوک و توئیتر، افبیآی توانستیم کارزار و ماشین تبلیغاتی حکومت ایران را مختل کنیم. ما همچنان با هرگونه تلاش بازیگران خارجی برای انتشار اطلاعات نادرست در کشورمان مقابله خواهیم کرد.
وزارت دادگستری آمریکا میگوید، به دلیل این که این وب سایتها از شرکتهای ثبت دامنه مستقر در ایالات متحده خریداری شدهاند، توانسته است آنها را توقیف کند.
شرکت توئیتر هم ماه گذشته اعلام کرد که حدود ۱۳۰ حساب کاربری را که به نظر میرسد به ایران مرتبط باشند، حذف کرده است.
به گفته توئیتر، این حسابها تلاش داشتند در بحث همگانی اولین مناظره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اختلال ایجاد کنند.
یلیام اویانا، رئیس مرکز ضد جاسوسی و امنیت ملی آمریکا، در ماه اوت گفته بود که ایران «در تلاش است نهادهای دموکراتیک ایالات متحده و رئیس جمهور کشور، ترامپ، را تضعیف کند و قبل از انتخابات ۲۰۲۰ در کشور دودستگی ایجاد کند.»
وی افزوده بود که انگیزه تهران «ناشی از این تصور است که انتخاب مجدد دونالد ترامپ منجر به ادامه فشارهای آمریکا بر ایران خواهد شد».