بهنام محجوبی، درویش زندانی، که هفته گذشته در پی وخامت جسمی و رسیدگی دیرهنگام در زندان اوین به بیمارستان منتقل شده بود، روز یکشنبه جانش را از دست داد. نزدیکان بهنام محجوبی خبر جانباختن او را نخستینبار روز سهشنبه ۲۸ بهمن اعلام کرده بودند اما مقامهای بیمارستان لقمان این خبر را امروز تایید کردند.
گزارشها حاکیست با شدت گرفتن انتقاد و واکنشها به تشدید وخامت جسمی این زندانی سیاسی، روند درمان او تحت نظارت و کنترل پزشکان مورد تایید نهادهای امنیتی قرار گرفته بود. این مساله با اعتراض نزدیکان او مواجه شد.
همچنین حین بستری او در بیمارستان «لقمان»، ملاقات مادر و همسر محجوبی نیز به صورت بسیار محدود صورت گرفت.
ابراهیم اللهبخشی، درویش گنابادی و زندانی سیاسی سابق که گزارش وضعیت محجوبی را طی روزهای گذشته منتشر میکرد، در صفحه توییترش نوشته بود که به پزشک معتمد خانواده اجازه حضور در روند درمان داده نشد و بستگان محجوبی نیز اعتمادی به پزشکان بیمارستان ندارند.
همچنین ۱۴۲ کنشگر مدنی هم نامهای در همین زمینه به مسئولان سازمان نظام پزشکی کشور نوشته و خواستار ممانعت از دخالتهای امنیتی در روند درمان محجوبی شده بودند.
طی مدت بستری او، مادرش بارها با گریه و فریاد از برخوردها و محدودیتهای امنیتی با فرزندش گلایه کرد که تصاویر آن به صورت گسترده در رسانههای اجتماعی منتشر شد.
شماری از مادران جوانان کشتهشده در اعتراضات سراسری، فعالان مدنی و زندانیان سیاسی سابق هم در این یک هفته برای دلداری از خانواده محجوبی در بیمارستان حاضر شده بودند.
یک منبع مطلع از وضعیت محجوبی روز ۲۸ بهمنماه به ایران اینترنشنال گفته بود که مسئولان بهداری زندان اوین با خودداری از اعزام فوری او به بیمارستان «عامدانه» جانش را به خطر انداختند.
به گفته او، این زندانی سیاسی در یک فاصله زمانی کوتاه دو بار دچار حمله عصبی شده بود.
از بازداشت تا محکومیت
بهنام محجوبی زمستان سال ۱۳۹۶ در جریان حمله نیروهای لباس شخصی و یگان ویژه به خیابان پاسداران تهران، محل زندگی نورعلی تابنده، قطب درویشان گنابادی، بازداشت شد.
او در مردادماه ۱۳۹۸ با حکم دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق فراهم ساختن تجمع غیرقانونی» به تحمل دو سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب، گروهها و دستهجات سیاسی یا اجتماعی محکوم شد.
محجوبی پس از احضار به دادسرای اوین، در خرداد ماه سال جاری به واحد اجرای احکام دادسرای اوین مراجعه کرد و بلافاصله بازداشت و برای تحمل دوران محکومیت به زندان اوین منتقل شد.
شکنجه و هشدار درباره سلامتی محجوبی
محجوبی در پیامهایی که منتشر شد به قسمتهایی از شکنجهاش در زندان و بازجویی اشاره کرده بود.
این درویش جوان از جمله زندانیان سیاسی بود که توسط ماموران امنیتی دورهای نیز به صورت اجباری به بیمارستان روانی «امینآباد» منتقل شد.
همسر او، صالحه حسینی، نیز بارها در نامهها و اظهاراتی گفته بود که محجوبی وضعیت سلامتی مناسبی ندارد و نمیتواند شرایط حبس را تحمل کند.
حسینی مسئولیت جان همسرش را با جمهوری اسلامی دانسته بود.