خانه / اخبار مهم روز / بیش از ۳۰۰ روزنامه‌نگار زن افغان به دلیل مسائل امنیتی شغل خود را ترک کرده‌اند

بیش از ۳۰۰ روزنامه‌نگار زن افغان به دلیل مسائل امنیتی شغل خود را ترک کرده‌اند

در پی ادامه خشونت شبه‌نظامیان در افغانستان، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اعلام کرد بیش از ۳۰۰ زن روزنامه‌نگار در این کشور به دلیل «نگرانی‌های امنیتی» شغل خود را کنار گذاشته‌اند.

نگرانی این زنان روزنامه‌نگار پس از مرگ شماری از زنان شاغل در رسانه‌های این کشور در ماه‌های گذشته افزایش یافته است.

در آخرین مورد، سه کارمند زن تلویزیون خصوصی انعکاس در دو حملۀ جداگانه در شهر جلال‌آباد مرکز ولایت ننگرهار کشته شدند و گروه داعش مسؤلیت این حمله‌ها را پذیرفت.

آنتونی بلانگر،‌ دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران،‌ از افزایش خشونت علیه روزنامه‌نگاران زن در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

وی گفت: «دولت افغانستان باید تلاش خود برای محافظت از روزنامه‌نگاران را که هر روز جان خود را به خطر می‌اندازند تا کشور را مطلع کنند، افزایش دهد.»

کمیته ایمنی روزنامه‌نگاران افغانستان نیز گزارش داده که چندین خبرنگار زن از ۳۴ ولایت، به دلیل تهدیدها و آزارهایی که متحمل شده‌اند، این کشور را ترک کرده‌اند.

در این گزارش همچنین موج اخیر «قتل‌های هدفمند» به عنوان یکی از دلایل اصلی توقف کار زنان عنوان شده است.

کمیته ایمنی روزنامه‌نگاران افغانستان اعلام کرده که «روزنامه‌نگاران زن باقیمانده در رسانه‌ها خواستار اجرای اقدامات ایمنی بیشتر برای ادامه کار هستند.»

این در حالی است که بر اساس این گزارش، شماری از کارفرمایان رسانه‌ها در افغانستان «ادعا می‌کنند دیگر نمی‌توانند روزنامه‌نگاران زن را به دلیل ترس از امنیت آنها استخدام کنند.»

به گزارش رادیو آزادی، دست‌کم ۱۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای از جمله الیاس داعی، خبرنگار رادیوآزادی در حمله‌های هدفمند در افغانستان در سال جاری خورشیدی کشته شده‌اند.