کشتی سوخت ایرانی اوایل هفته آینده وارد بندر بانیاس سوریه میشود
همزمان با اعلام خبر ورود اولین کشتی ایرانی حامل سوخت برای لبنان به کانال سوئز توسط وبسایت «تانکر تراکرز»، منابع مطلع العربیه روز شنبه 4 سپتامبر گفتند، کشتی مذکور در اوایل هفته آینده در بندر بانیاس سوریه لنگر خواهد انداخت.
قرار است عملیات تخلیه محموله سوخت در بندر بانیاس انجام و سپس از طریق زمین به لبنان منتقل شود.
طبق گفته این منابع با وجود احتمال اعمال تحریم از سوی آمریکا علیه لبنان و بهرغم اعلام مقامات رسمی بیروت مبنی بر عدم اعطای مجوز واردات از ایران، حزبالله لبنان بر ورود سوخت تحریم شده ایران از طریق سوریه به لبنان پافشاری میکند.
منابع العربیه میگویند، حسن نصرالله، رهبر حزبالله قرار است همزمان با ورود کشتی ایرانی به سوریه سخنرانی کند.
این منابع خاطرنشان کردند محموله این کشتی از بندر بانیاس از طریق جاده حمص-القصیر-الهرمل که نزدیک مرز سوریه است، توسط تانکرهای بزرگ حزب الله، وارد لبنان خواهد شد.
فراخوان به قاچاقچیان
طبق گفته این منابع، حزبالله چند روز پیش به تعدادی از قاچاقچیان بزرگ و بازرگانان وابسته به این حزب بهویژه در مناطق نزدیک مرز لبنان و سوریه، اطلاع داد تا تانکرهای خود را برای تخلیه محموله کشتی آماده کنند.
منابع مذکور افزودند، قرار است پس از رسیدن محموله سوخت به بندر بانیاس، تانکرهای حزبالله مستقیما محموله را به داخل لبنان انتقال دهند.
مازوت برای متحدان
این منابع ذکر کردند که حزبالله بخش عمدهای از سوخت تحویلی از ایران را به بیمارستانهای خصوصی، مراکز بهداشتی، نانواییها و برخی تولیدکنندگان برق که مالکان آنها به این حزب وابسته هستند، اختصاص خواهد داد.
بخش دیگر این محموله به متحدان سیاسی حزبالله بهویژه به جریان «جنبش میهنی آزاد» به رهبری «جبران باسیل»، داماد میشل عون، رئیس جمهوری لبنان اختصاص داده خواهد شد.
واحد 400 حزبالله
به گفته منابع العربیه، وظیفه توزیع این محموله را «واحد 400»، موسوم به «واحد پشتیبانی و تدارکات» حزبالله بر عهده خواهد گرفت. هاشم صفیالدین، رئیس شورای اجرایی حزبالله مدیریت این واحد و مدیر توزیع این محموله خواهد بود.
ماه گذشته حزبالله از ارسال یک محموله نفت ایران به مقصد لبنان خبر داد و متعاقب آن اعلام کرد که 2 محموله دیگر در راه هستند.
این در حالی است که «ریموند غجر»، وزیر نیروی دولت موقت لبنان چند روز پیش تاکید کرد که این کشور درخواستی برای واردات سوخت از ایران دریافت نکرده است.
«ریچارد بلومنتال»، سناتور آمریکایی نیز چهارشنبه گذشته در سفر خود به بیروت گفت: «لبنان نباید به سوخت ایران وابسته شود.»
این تحولات در حالی رخ میدهد که لبنان طی سالهای گذشته شاهد بحران اقتصادی و معیشتی شدیدی است.
بسیاری از ناظران سیاسی لبنانی از این نگرانند که محمولههای نفتی ایران به تحریم این کشور منجر شود.