شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در «قطعنامه» پایانی امروز این تجمع مصوبه مجلس ایران درباره لایحه رتبهبندی معلمان را «سرهم بندی» خواند
بهدنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان، فرهنگیان شاغل و بازنشسته در سراسر ایران، پنجشنبه 2 دی، در اعتراض به تصویب «ناقص» طرح رتبهبندی این صنف، «بیتوجهی به لایحه همسانسازی بازنشستگان» و ادامه بازداشت معلمان زندانی تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
ویدئوهای منتشرشده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد، تجمع اعتراضی شیراز و تهران با حضور پررنگ نیروهای امنیتی همراه بوده و تجمع شیراز با یورش این نیروها به خشونت کشیده شده است.
دادستانی شیراز پیشتر با ارسال پیامکی برگزاری هرگونه تجمع اعتراضی معلمان را ممنوع و آن را موجب «سوءاستفاده عناصر معاند» اعلام کرده بود. ارسال پیامک تهدیدآمیز به فرهنگیان در حالی صورت گرفته که شیراز در جریان سه روز تجمع سراسری در ماه گذشته شاهد تجمع چند هزار نفری معلمان بوده است.
شهرهای بسیاری از جمله اراک، ایلام، تربت جام، اردبیل، گتوند، لامرد، بندر گناوه، سردشت، آمل، لردکان، یزد، اندیمشک، خمینی شهر، قروه و.. شاهد حضور معلمان معترض در داخل مدارس یا روبروی ادارت آموزش و پرورش بود.
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان نیز در توییتی نوشت که پیش از آغاز تجمعات، نهادهای امنیتی بیش از صد فعال معلم را احضار کرده و «با تهدید» از آنها خواستهاند که تجمع برگزار نکنند.
در شهرستان تبریز، مرکز استان آذربایجان شرقی نیز معلمان با حضور برابر ساختمان اداره آموزش و پرورش استان شعارهایی چون «معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن» سر دادند.
معلمان اصفهانی نیز مقابل اداره آموزش و پرورش استان تجمع کردند و با شعار «معلم زندانی آزاد باید گردد» خواستار آزادی همکاران زندانی خود شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در «قطعنامه» پایانی امروز این تجمع مصوبه مجلس ایران درباره لایحه رتبهبندی معلمان را «سرهم بندی» خواند و اعلام کرد که دولت «مدعی شده است که همین لایحه ناقص و تحمیلی را هم در سال 1400 اجرا نخواهد کرد.»
این شورا پیشتر اعلام کرده بود: «بودجه تخصیص به نهادهای نظامی و نهادهای غیرپاسخگو چندین برابر افزایش یافته، در حالی که وضع معیشت اکثریت مردم و بهطور مشخص معلمان نادیده گرفته شده است.»
لایحه رتبهبندی معلمان پس از حدود ده سال بلاتکلیفی و افزایش تجمعات اعتراضی معلمان در ماههای اخیر سرانجام 24 آذر سال جاری به تصویب مجلس رسید.
پس از تصویب جزئیات طرح «رتبهبندی» معلمان در مجلس ایران، «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان» این طرح را «فریبنده» خواند و آن را «غیرقابل پذیرش» دانست.
تبصره 3 از ماده 6 این لایحه، اجرای کامل «رتبهبندی معلمان» و افزایش حقوق آنها رو منوط به تأمین بودجه کرده است. در این صورت اگر دولت ایران نتواند بودجه کافی را تامین کند، اجرای این طرح با مشکل مواجه خواهد شد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران با اشاره به تصویب این لایحه گفته بود که اعتبار درنظرگرفته شده برای این طرح در سال 1401، 25 هزار میلیارد تومان است و نمیتوان مبلغی را به این عدد اضافه کرد.
این در حالی است که رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1400 در این زمینه تصریح کرده بود که برای اجرایی کردن این لایحه حدود 60 هزار میلیارد تومان اعتبار مالی نیاز است.
روزنامه تندروی «کیهان» پیشتر تجمع معلمان را باعث سو استفاده «بیگانگان» عنوان کرده بود و روزنامه «جوان»، ارگان معاونت سیاسی سپاه پاسداران مدعی شده بود که بیشتر بودجه وزارت آموزش و پرورش به حقوق معلمان اختصاص دارد و چنین وضعیتی باعث کاهش کارایی و تحول این وزارتخانه شده است.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران در حالی اولین لایحه بودجه را به مجلس این کشور ارائه داده است که بسیاری از کارشناسان درباره پیامدها و آثار تورمی بودجه سال آینده هشدار دادهاند.
به نظر میآید تصویب جزئیات این طرح، تغییری در وضعیت معلمان ایجاد نکند. «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» پیشتر هشدار داده بود که وضعیت سال آینده معلمان به تامین اعتبار مشروط شده است.
قانون رتبهبندی معلمان از جمله طرحهایی بود که از ده سال قبل پیشنهاد شد اما هیچگاه در ایران اجرا نشد. مطابق این طرح، قرار بود حقوق معلمان بر اساس سطح کیفی کار آنها تعیین شود.