آمریکا، بریتانیا، اسرائیل و عربستان سعودی حملات حوثیهای مورد حمایت ایران به ابوظبی را «حملات تروریستی» با هدف بیثبات کردن منطقه و تهدیدی بینالمللی خواندند، این حملات را به شدت محکوم کردند و گفتند که در کنار امارات متحده عربی ایستادهاند.
در جریان حملات روز دوشنبه به امارات متحده عربی که مسئولیت آن را شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران بر عهده گرفتند، بنابر اعلام پلیس ابوظبی، انفجار کامیونهای حامل سوخت سبب کشته شدن سه نفر و زخمی شدن شش نفر دیگر شد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز در تماسی تلفنی با همتای اماراتی خود، حمله حوثیها به ابوظبی را به شدت محکوم کرد و همزمان وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای تاکید کرد که ایالات متحده به شدت حملات تروریستی روز دوشنبه به ابوظبی را محکوم میکند.
بیانیه وزارت خارجه آمریکا با تاکید براینکه حوثیها مسئولیت حمله به امارات متحده عربی را بر عهده گرفتهاند، افزود که آنها در حملات روز دوشنبه به ابوظبی، به مناطق غیرنظامی از جمله فرودگاه بینالمللی ابوظبی حمله کردند، غیرنظامیان بیگناه را کشته و زخمی کردند. ما به خانوادههای قربانیان و مردم امارات تسلیت میگوییم.
وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که ما ضمن تکرار تعهد تزلزل ناپذیر خود نسبت به امنیت امارات متحده عربی، متحد در کنار شرکای اماراتی خود میایستیم.
وزارت خارجه بریتانیا نیز در بیانیهای حملات روز دوشنبه را حملات تروریستی حوثیها به امارات متحده عربی خواند و آن را محکوم میکنیم.
در همین حال، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در تماس با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی، حمله روز دوشنبه شبهنظامیان حوثی به امارات متحده عربی را محکوم کرد.
ولیعهد عربستان سعودی گفت که هدف نیروهای شر و تروریستی بیثبات کردن امنیت منطقه است و حملات اخیر اهمیت و لزوم ایستادگی جامعه جهانی در برابر این تخلفات را تایید میکند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حمله حوثیها به امارات متحده عربی را محکوم کرد و از طرفین خواست که خویشتنداری کنند.
از سوی دیگر یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، نیز در صفحه توییتر خود نوشت که حمله پهپادی روز دوشنبه به ابوظبی را به شدت محکوم میکنم، به خانوادههای کشتهشدگان تسلیت میگویم و برای مجروحان آرزوی بهبودی دارم.
وزیر خارجه اسرائیل همچنین تاکید کرد که اسرائیل در کنار امارات متحده عربی ایستاده است.
وزیر خارجه عربستان سعودی نیز حملات به امارات متحده عربی را به شدت محکوم کرد و افزود: «این حملات تهدیدی برای ثبات منطقه است و شبهنظامیان حوثی تروریست منبع اصلی این تهدید امنیتی هستند.»
او گفت که نیروهای شر در یمن ویرانی به بار آوردند و حالا اقدامات تروریستی خود را برای بیثباتی امنیت منطقه گسترش دادهاند.
خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی، نیز در صفحه توییتر خود نوشت که حمله تروریستی حوثیهای مورد حمایت ایران علیه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، تهدیدی برای امنیت منطقه است. حوثیها علاقهای به صلح ندارند و گروگان حامی منطقهای خود میمانند که امنیت منطقه را صرفا یک کارت برای مذاکره میداند.
معاون وزیر دفاع عربستان سعودی تاکید کرد حوثیهای مورد حمایت ایران به رد همه پیشنهادهای صلح سازمان ملل و سایر پیشنهادات پادشاهی عربستان سعودی و جامعه بینالمللی ادامه میدهند و رفاه مردم یمن را به خطر میاندازند و اقتصاد جهانی را با اقدامات تروریستی خود تهدید میکنند.
خالد بن سلمان افزود: «تروریسم حوثی با انتقال تسلیحات ایرانی از طریق بنادر الحدیده و السلیف، نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و تبدیل این بنادر به پایگاههایی برای حمله به همسایگان و تهدید خطوط بینالمللی کشتیرانی تداوم مییابد و جامعه جهانی باید در مقابل آن بایستد.»
ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی، گفت که حملات شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران به عربستان سعودی و امارات متحده عربی نشان از گسترش تهدید آنها برای امنیت منطقهای و بینالمللی، کشتیرانی آزاد و تجارت جهانی دارد.
در همین حال ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که در پاسخ به حملات روز دوشنبه حوثیها مورد حمایت ایران به امارات متحده عربی، عملیات هوایی را بر فراز صنعا آغاز میکند و از مردم این شهر خواست برای حفظ امنیت خود از پایگاهها و مراکز تجمع شبهنظامیان حوثی دوری کنند.
از سوی دیگر شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران که حمله به ابوظبی را یک «عملیات نظامی بزرگ» خواندهاند، تهدید کردند که حملات خود را افزایش خواهند داد.