نفتکش استارلا از ماه گذشته که بندر تنبک عسلویه را ترک کرد، سیستم ارسال سیگنال خود را خاموش کرده بود و روز دوشنبه به ونزوئلا رسیدنفتکش ایرانی «استارلا» با دو میلیون بشکه میعانات گازی که جهت رقیقکردن نفت سنگین و قابل استفاده کردن آن بکار میرود، وارد بندر «ژوزه» ونزوئلا شده است.
به گزارش خبرگذاری «رویترز»، ایران در سال گذشته میلادی 4.82 میلیون بشکه میعانات گازی به ونزوئلا صادر کرده و در ازای آن 5.55 میلیون بشکه نفت سنگین و سوخت هواپیما دریافت کرده است.همزمان «تانکر ترکرز» شرکت ردیابی نفتکشها، گزارش داده که نفتکش ایرانی «استارلا» در بندر «ژوزه» ونزوئلا لنگر انداخته است. این نفتکش از ماه گذشته که بندر تنبک عسلویه را ترک کرد، سیستم ارسال سیگنال خود را خاموش کرده بود و روز دوشنبه به ونزوئلا رسید.
ایران و ونزوئلا هر دو تحت تحریم نفتی آمریکا هستند اما با ورود جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید از ابتدای سال 2021 و چشمپوشی او از تبادلات نفتی این دو کشور، آنها صادرات نفتی خود را افزایش دادند.
ونزوئلا که بزرگترین ذخایر نفت جهان را دارد، بدون مواد رقیقکننده معروف به «نفتا» نمیتواند نفت سنگین خود را صادر کند.
محمولههای پیشین به ونزوئلا
آنجل رودریگز، نماینده حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا دوم دسامبر گذشته از ورود 2 میلیون بشکه میعانات گازی ایران برای شرکت دولتی ونزوئلا «پترولئوس دی ونزوئلا» خبر داده بود.
محموله قبلی حاوی 2.1 میلیون بشکه میعانات گازی بود که در ماه اکتبر به ونزوئلا رسید. دو کشتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران به نامهای «فاکسون» و «فورچون» نیز در اواخر ژانویه و اوایل فوریه 2021 صدها هزار بشکه بنزین ایرانی به شهر پورتو لا کروز ونزوئلا بردند.
سومین تانکر شرکت نفتکش ایران در 20 فوریه گذشته، 270 هزار بشکه بنزین اضافی را در «پورتو کابلو» تحویل داد.
فشار برای سختگیری
افزایش صادرات نفت و مشتقات نفتی ایران باعث شد تا جمعی از قانونگذاران آمریکایی با انتقاد از «بی رغبتی» دولت بایدن در فشار بر ایران، اعمال سختگیرانهتر تحریم نفتی ایران را خواستار شوند.
این نمایندگان از بایدن خواستند تا با خریداران نفت ایران از جمله چین برخورد شدیدتری داشته باشد.
در نامه آنها خطاب به بایدن آمده: «مالکان تانکرهای نفتی و مشتریهایشان در چین ریسک بزرگتری خواهند کرد زیرا بهاعتقادشان دولت شما ضعیفتر از آن است که آنها را بهدلیل ارتکاب رفتار مجرمانه مجازات کند.»
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران اوائل ژانویه امسال از افزایش 40 درصدی فروش نفت ایران و بازگشت پول به کشور خبر داده بود.
یک هفته پس از سخنان ابراهیم رئیسی «رویترز» گزارش داد که طبق اعلام اداره گمرک چین، آن کشور در ماه گذشته یک میلیون و نهصد هزار بشکه نفت خام از ایران به طور رسمی خریداری کرده است.
خبرگزاری «رویترز» ضمن اشاره به این که میزان واردات نفت چین از ایران نسبت به سال قبل نزدیک به دو برابر شده است، به نقل از تیلاک دولشی، مدیر شرکت مشاوره انرژی دولشی در سنگاپور، نوشت: «تاکنون واردات نفت چین از ایران در سکوت خبری صورت میگرفت. اما اکنون چین به صورت آشکار از ایران نفت وارد میکند تا آمریکا را محک بزند.»