
مرکز مقابله با تروریسم اقلیم کردستان اعلام کرد ۱۲ موشک بالستیک از خارج از عراق شهر اربیل را هدف قرار دادند.
آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی گزارش داد این موشکها از سمت ایران به اربیل شلیک شده و به نزدیکی محل کنسولگری آمریکا در این شهر برخورد کردهاند.
خبرنگار فاکس نیوز به نقل از یک مقام ارشد آمریکا گزارش داد که در حمله اربیل موشکها از ایران به سمت کنسولگری آمریکا شلیک شده بودند، اما هیچکدام آنها به کنسولگری برخورد نکرد.
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، حمله به اربیل را حمله به امنیت مردم عراق خواند و گفت نیروهای امنیتی این کشور در حال تحقیقو تفحص درباره این حمله هستند.
طبق برخی گزارشها و ویدیوهای تایید نشده، همزمان با انفجار اربیل، چند پرتابه از یک پایگاه نظامی در نزدیکی تبریز شلیک شده بود.
در همین حال، وزارت بهداشت اقلیم کردستان اعلام کرد هیچ گزارشی از مجروح افراد در اثر این حمله موشکی دریافت نکرده است.
رویترز نیز به نقل از یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا گزارش داد در جریان این حمله موشکی، نظامیان آمریکایی آسیبی ندیدهاند.
شبکه کردستان ۲۴ نیز اعلام کرد در حمله موشکی اربیل دفتر این شبکه آسیب دیده اما همه کارکنان آن سالم هستند.رسانههای عراق گزارش دادند ساختمان در حال احداث کنسولگری آمریکا در اربیل مرکز اقلیم کردستان با چندین موشک گراد مورد حمله قرار گرفت.
به گفته منابع کردی این موشکها از نوع «فاتح» ساخت وزارت دفاع ایران بوده و از منطقه کرمانشاه پرتاب شدند. در این حمله، ساختمان تلویزیون «کردستان۲۴» نیز هدف قرار گرفت و خسارتهای مادی محدودی گزارش شده است.به گفته منابع کردی، این حمله با 6 موشک نوع «فاتح 110» از استان کرمانشاه در نزدیکی مرز عراق پرتاب شد و هدف آن، ساختمان جدید کنسولگری آمریکا در اربیل بود.
پس از این حمله، مقتدی صدر رهبر جریان صدر در توئیتی، در واکنش به این حمله موشکی نوشت: «اربیل زیر آتش خسران و خیانت است. کردها ریه عراق و بخش تفکیک ناپذیر آن هستند. اربیل جز اعتدال، استقلال و حاکمیت زانو نخواهد زد.»
گفتنی است این حملات علیه پایگاههای نظامی عراق که برخی از آنها محل استقرار نیروهای آمریکایی است معمولا توسط گروههای شبهنظامی نزدیک به حکومت ایران صورت میگیرد.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده در جریان دیدارش با مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق در ماه ژوئیه گذشته در واشنگتن اعلام کرد واشینگتن پس از امضای توافقنامه با بغداد، اکثر نیروهای خود را از عراق خارج کرد و گروه کوچکی را که مأموریتشان آموزش نیروهای عراقی است، باقی گذاشت.
پس از گذشت بیش از 18 سال از ورود نیروهای آمریکایی ورود به عراق، در پایان سال 2021 اعلام شد مأموریت رزمی آمریکا در این کشور رسماً پایان یافت.
در حال حاضر کمتر از 2500 سرباز آمریکایی در عراق حضور دارند و وظایف آنها با نیروهای ائتلاف بینالمللی بر روی مقابله با بقایای گروه داعش متمرکز شده است.
شبهنظامیان مورد حمایت ایران در عراق و سوریه به صورت مداوم علیه نیروهای آمریکایی در این دو کشور حملاتی را انجام میدهند، که این حملهها گاهی با واکنش تلافیجویانه آمریکا همراه میشود.
از سوی دیگر، روز دوشنبه در حمله هوایی ارتش اسرائیل به سوریه، دو عضو سپاه پاسداران کشته شدند و سپاه اعلام کرد که انتقام این حمله را خواهد گرفت.