فراخوان شورای استانداری پیهمونته به دولت ایتالیا: محکومیت قاطع قتلعام 67 ضرورت تحقیقات مللمتحد و محاکمه مسئولان این جنایت شورای استانداری پیهمونته ایتالیا قطعنامه شماره 985 را در محکومیت قتلعام 30هزار زندانی سیاسی توسط رژیم آخوندی در سال 67، در جلسه شورای استانداری باتفاق آراء به تصویب رساند.قطعنامه شورای استانداری پیهمونته با یادآوری حکم جنایتکارانه خمینی برای اعدام جمعی زندانیان سیاسی در سال 67، تصریح میکند:- اخیراً جزییات افشاشدهیی از این قتلعام و اعدامهای خودسرانه و مستمر اخیر در ایران، جامعه ایران و جامعه بینالمللی را شوکه کرده است.
– در سال 2016 فایل صوتی منتشر شد که در آن منتظری اعضای هیأت مرگ را متهم به جنایت علیه بشریت میکند.- منتظری که بلافاصله از جانشینی خمینی عزل میشود، در این نوار صوتی خطاب به اعضای (هیأت) مرگ تأکید میکند که:
«این بزرگترین جنایت انجام شده در طول عمر جمهوری اسلامی است، بهخاطر همین تاریخ ما را محکوم خواهد کرد. اسامی شما در آینده در شمار جنایتکاران در صفحات تاریخ حک خواهد شد».- جامعه بینالمللی تا به امروز توجه کمی به این جنایت علیه بشریت نشان داده است.- در سال 2008، بیست سال بعد (از این قتلعام)، عفو بینالملل درخواست خود را برای محاکمه عامران آن تجدید و اضافه کرد که مسئولان این قتلها باید در مقابل دادگاههای ذیصلاح بیناللملی قرار گیرند و در چارچوب استانداردهای قضایی محاکمه شوند؛ قطعنامه مصوب استانداری پیهمونته در پایان، خطاب به دولت ایتالیا، بر این درخواستها تأکید میکند:- محکومکردن قاطع قتلعام زندانیان سیاسی (در سال) 1988 در ایران؛ – تأکید بر مداخله کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان مللمتحد و شورای حقوقبشر، مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل برای تحقیقات لازم و محاکمه مسئولان این جنایت علیه بشریت.
جانا گانچا – عضو شورای استان پیهمونته و فرماندار پیشین کونئو
شورای استانداری استان پیهمونته قطعنامهیی را در محکومیت قتلعام زندانیان سیاسی در سال 1367 در ایران، در دستور کار خود قرار داد و باتفاق آرا آنرا بهتصویب رساند. در این قطعنامه از دولت ایتالیا خواسته شده است، بهنحو تأثیرگذاری از کمیساریای عالی حقوقبشر، شورای حقوقبشر، مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل بخواهد تا با به جریان انداختن تحقیقات لازم، مسؤلان این جنایت علیه بشریت را که تاکنون بهخاطر این جنایت وحشیانه هیچ محکومیتی دریافت نکردهاند، بهدست عدالت بسپارند.کنفرانس در شهرداری کیواسو ایتالیا: استقبال از قطعنامه مصوب استان پیهمونته حمایت از مقاومت مردم ایران برای آزادی و دموکراسی. بهدنبال تصویب قطعنامه محکومیت قتلعام زندانیان سیاسی در سال 1367 باتفاق آرا در جلسه شورای استانداری پیهمونته، جلسهیی با حضور شهردار شهر کیواسو در این استان، مقامات شهرداری و نماینده عفو بینالملل در پیهمونته در سالن شهرداری کیواسو برگزار شد.سخنرانان این جلسه عبارت بودند از: لیبرو چوفردو شهردار کیواسو، آنالیزا دکول رئیس کمیسیون سیاستهای اجتماعی شهرداری، تیتزیانا دنتیکو نماینده عفو بینالملل در استان پیهمونته، لوردانا بیفو جامعهشناس و روزنامهنگار و یوسف لسانی از انجمن ایران آزاد و دموکراتیک.شهردار لیبرو چوفردو در سخنان خود در این جلسه ضمن استقبال از تصویب قطعنامه محکومیت قتلعام 67 توسط شورای استانداری پیهمونته، گفت: «شکی نیست که جنایتهای انجام شده توسط رژیم دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران که منجر به از دست رفتن جانهای بسیاری شده است، بیجواب نخواهد ماند.شهردار شهر کیواسو در ایتالیا، تأکید کرد: قاطعیت و پایداری مقاومت ایران برای رسیدن به آزادی و دموکراسی در ایران بسیار تحسینبرانگیز و تداعیکننده یک امید بزرگ برای مردم ایران است؛ ما از مقاومت ایران بسیار میآموزیم. مردم ایران و حقوقبشر در ایران قربانی بیتفاوتی و سکوت غرب هم هست و مقاومت ایران بهای بسیار سنگینی را در این مسیر میپردازند».
وی افزود: «زمان آن فرا رسیده است که مسؤلانه و بهطور جدی در دفاع از حقوقبشر در ایران بهپاخیزیم و درصدد سپردن مسؤلان این فاجعه بزرگ به دادگاههای بینالمللی باشیم».
در این جلسه آنالیزا دکول رئیس کمیسیون سیاستهای اجتماعی شهرداری کیواسو تصریح کرد: «مقاومت ایران برای آزادی ایران بهای سنگینی پرداخته است؛ نمونه بارز آن، قتلعام زندانیان سیاسی است؛ این یکی از وظایف اخلاقی و سیاسی ماست که جامعه بینالمللی را بیدار کنیم تا مسؤلان این قتلعام را در برابر عدالت قرار دهند.قتلعام زندانیان سیاسی در ایران نشانگر شقاوت و ضدانسانی بودن حکام ایران و پایداری و امید مردم ایران برای رسیدن به آزادی است. ما باید پژوک صدای مردم ایران باشیم؛ چرا که آنها سختیها و رنجهای فراوانی را تحمل کردهاند. اما بلاشک پیروزی از آن مردم ایران است».در جلسه شهرداری کیواسو، لوردانا بیفو ضمن مروری بر تاریخچه مبارزاتی مردم ایران و جنایات ضدبشری رژیم ولایتفقیه، گفت: «امروز شورای ملی مقاومت ایران به رهبری خانم مریم رجوی، تنها جایگزین دموکراتیک و مردمی ولایتفقیه است. برنامه 10 مادهیی ایشان برای آینده ایرانی آزاد و دموکراتیک، مورد استقبال جهانیان قرار گرفته است. فاجعه تابستان 1367 اوج اعمال ضدبشری آخوندهاست و این وظیفه انسانی همه ماست که فراخوان به محکومیت مسئولان این جنایتهای رذیلانه را در دادگاههای بینالمللی با جدیت دنبال کنیم».تیتزیانا دنتیکو نماینده عفو بینالملل در پیهمونته از دیگر سخنرانان این جلسه بود؛ وی ضمن تشریح نمونههایی از جنایات رژیم آخوندی همچون اعدام، شکنجه، سنگسار، قطع اعضای بدن و درآوردن چشم از حدقه، تصریح کرد: «اعدامها در دوران روحانی افزایش چشمگیری داشته است. همه این اعمال برای حفظ جو رعب و وحشت صورت میگیرد. شرایط نابرابر زنان در عرصههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، تبعیض و اذیت و آزار ملیتها و پیروان مذاهب مختلف در ایران، بسیار نگرانکننده است».در جلسه در سالن شهرداری کیواسو، دکتر یوسف لسانی از انجمن ایران آزاد و دموکراتیک در سخنرانی خود، گفت: قتلعام بیش از 30هزار زندانیان سیاسی در سال 67 که اکثریت بالای آنها از سازمان مجاهدین خلق ایران بودند، بزرگترین جنایت علیه بشریت بعد از جنگ جهانی دوم است. در این جنایت تمامی جناحهای رژیم حضور فعال داشتند و مسؤلان آن در حال حاضر در پستهای کلیدی قدرت هستند. خمینی با این قتلعام میخواست مقاومت مردمی و دموکراتیک ایران را برای همیشه از میان بردارد، اما با موجی از فداکاری، استقامت و پایداری قهرمانانه مجاهدین و مبارزین مواجه شد».
یوسف لسانی، افزود: «ما از جامعه بینالمللی میخواهیم در برابر این جنایت بزرگ سکوت اختیار نکنند و حقوقبشر در ایران را قربانی منافع تجاری خود نکنند. از سازمان مللمتحد میخواهیم مسئولان این جنایت بزرگ ضدبشری را بهدست عدالت بسپارد».