خانه / اخبار مهم روز / اسقف اعظم کلن ۵۰۰ هزار یورو بدهی یک کشیش قمارباز را از صندوق غرامت قربانیان تجاوزهای جنسی پرداخت کرد

اسقف اعظم کلن ۵۰۰ هزار یورو بدهی یک کشیش قمارباز را از صندوق غرامت قربانیان تجاوزهای جنسی پرداخت کرد

راینر ماریا ولکی، اسقف اعظم کلن

کلیسای کاتولیک آلمان، هنوز از رسوائی سوء استفاده های جنسی رها نشده، با رسوائی حیرت انگیز دیگری روبرو شد که رسانه های آلمان از آن به عنوان “رسوائی عیدپاک” یاد کرده اند. در آستانه عید پاک، فاش شد که “راینر ماریا ولکی” اسقف اعظم کلن از محل بودجه ای که برای پرداخت غرامت به قربانیان تجاوزهای جنسی تعیین شده، دست کم نیم میلیون یورو باخت یک کشیش را در قمار پرداخته است.

پایگاه اینترنتی روزنامه سایت آلمان به نقل از “یوهانس نورپوث” سخنگوی شورای قربانیان سوء استفاده های جنسی در کنفرانس اسقف های آلمان تایید کرد که بدهی یک کشیش به وسیله حوزه اسقفی کلن پرداخت شده است. منبع پرداخت این بدهی ۵۰۰ هزار یوروئی صندوق ویژه ای بوده که یکی از وظایف آن غرامت دادن به قربانیان تجاوزهای جنسی در کلیسای کاتولیک است.

این مقام کلیسائی در تماس با روزنامه کلنر اشتات آنسایگر گفت بر اساس مصوبات کلیسا قرار بود به هر قربانی سوءاستفاده سال های گذشته در کلیسا تا ۵۰ هزار یورو غرامت پرداخت شود، اما تاکنون به حدود ۶۰ درصد آنان تا ۲۰ هزار یورو پرداخت شده است. به این ترتیب، ولکی اسقف اعظم کلن، در برابر یک کشیش قمارباز حوزه اسقفی خود بسیار سخاوتمندتر عمل کرده تا صدها قربانی رسوائی بزرگ کلیسای کاتولیک.
تشدید فشار بر اسقف اعظم

اسقف اعظم کلن، در دو سال گذشته ده ها بار به سرپوش نهادن بر تحقیقات مربوط به سوء استفاده های جنسی در کلیسا متهم شده، اما همچنان بر مسند خود نشسته و حاضر به پذیرش مسئولیت یا کناره گیری نشده است، در حالی که بسیاری از مقام های ارشد کلیسای کاتولیک صلاحیت اخلاقی و عملکردهای او را به زیر سئوال برده اند.

“خانم اینگه استتر کارپ” رئیس کمیته مرکزی کاتولیک های آلمان اسقف اعظم کلن را به شدت مورد انتقاد قرار داده و به روزنامه کلنر اشتات آنسایگر گفته است که اسقف اعظم نه تنها ۵۰۰ هزار یورو بدهی کشیش قمارباز را پرداخته، بلکه پرداخت ۶۰۰ هزار یورو مالیات مربوط به این بدهی را هم پذیرفته است.

کلنر اشتات آنسایگر اظهارات رئیس کمیته مرکزی کاتولیک های آلمان را “گواهی نابودکننده ای بر سوء مدیریت در حوزه اسقفی کلن” نامید. همزمان رئیس شورای مشورتی قربانیان تجاوزهای جنسی نیز عملکرد حوزه اسقفی تحت نظر کاردینال ولکی را “شرم آور و ویران کننده” دانست.
توهین به پاپ و تکذیب آن

کاردینال راینر ماریا ولکی اسقف اعظم کلن، علاوه بر مقاومت در برابر انتقادها و اعتراض های گذشته نسبت به تاخیر طولانی در افشای نتیجه تحقیقات مربوط به سوء استفاده های جنسی، در یکی از نشست های رایزنی کلیسائی با حضور ۶۰ روحانی پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان را “پیر و بیگانه با واقعیت” خواند، اما زمانی که از سوی مقام های برجسته کلیسائی مورد انتقاد قرار گرفت، به رغم وجود شاهدان زیاد، این موضوع را تکذیب کرد و مدعی شد که سخنان او بد فهمیده شده است.
کلیساهائی که خلوت می شوند

رسوائی جدید زمانی در مهمترین و بزرگ ترین حوزه اسقفی کلیسای کاتولیک از پرده بیرون افتاده که پاپ فرانسیس در جریان سفر اخیر خود به مالتا تاکید ورزیده است: “بحران اعتقاد که به ویژه از زمان پاندمی کرونا سبب رها کردن مراسم کلیسائی و بی تفاوتی بسیاری از جوانان شده، چیزی نیست که ما بتوانیم دست کم بگیریم”.

اشاره پاپ فرانسیس به روند شتابنده خروج مومنان از کلیسا است که آمار تکان دهندۀ مربوط به آلمان، روز ۱۲ آوریل امسال در اشپیگل آنلاین منتشر شد. در این گزارش آمده بود که برای نخستین بار، پس از چندین سده، نزدیک به نیمی از مردم آلمان نه عضو کلیسای کاتولیک هستند و نه عضو کلیسای پروتستان.

در سال ۱۹۹۰ هفتاد و دو درصد مردم آلمان یا در کلیسای کاتولیک یا پروتستان عضویت داشتند. در سال ۲۰۲۱ این رقم به ۵۱ درصد کاهش یافت و از دید کارشناسان امور کلیساها در سال جاری باز هم کمتر خواهد شد و به زیر پنجاه درصد خواهد رسید.

در پایان سال ۲۰۲۱ تعداد اعضای کلیسای پروتستان ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن و تعداد اعضای کلیسای کاتولیک ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن اعلام شد. این دو رقم در یکسال پیش از آن به ترتیب ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار برآورد شده بود.

جمعیت آلمان در حال حاضر ۸۲ میلیون تن است که بیش از ۲۷ درصد آن را خارجیان و خارجی تباران با گرایش های مذهبی مختلف تشکیل می دهند.
ولخرجی در اوج بحران مالی

از آنجا که کلیساهای آلمان از محل دریافت مالیات کلیسا اداره می شوند، خروج از آنها به معنای افزایش مشکلات مالی است. در اوج این مشکلات، ریخت و پاش حیرت انگیز اسقف اعظم کلن در پرداخت بدهی یک کشیش قمارباز بی تردید مشکلات بزرگی برای او به بار خواهد آورد، در حالی که او به تازگی در نشستی با حضور ۶۰ مقام کلیسائی در شهر دوسلدورف تاکید ورزیده که می خواهد اسقف اعظم کلن باقی بماند. وی حتی وعده “راهی نو” در حوزه کلیسائی خود را داده است.