محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز جمعه گفت مذاکرات احیای برجام میان ایران و قدرتهای غربی «در حوزه مباحث فنی و هستهای تمام شده» تمام شده است.
با این حال، اسلامی ادامه مشکلات در مسیر احیای برجام را مربوط به آمریکا دانست. این در حالی است که وزیر خارجه آمریکا این هفته تلویحاً گفت که برای احیای برجام، تسلیم خواستهای تهران نمیشود.
آنتونی بلینکن در جلسه با اعضای کمیته روابط خارجی سنا با اشاره به وجود دیدگاهی مشترک با سناتور تد کروز در مورد سپاه پاسداران، اعلام کرد که دولت بایدن به خواسته تهران برای خارجکردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست گروههای تروریستی خارجی، تن نخواهد داد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در واکنش به اظهارات رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مبنی بر اینکه ایران به پرسشهای مربوط به چهار مکان فعالیتهای هستهای پاسخ نداده گفت جمهوری اسلامی به تمام سوالات درباره «مکانهای ادعایی» پاسخ داده است.
از طرف دیگر، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، مدعی شد انتقال ماشینهای تولید قطعات سانتریفیوژ از مجتمع تسای کرج به نطنز به دلیل حمله اسرائیل به تاسیسات تسا بوده است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه گفته بود کارگاه جدید ایران در نطنز برای ساخت قطعات سانتریفیوژ، در یکی از سالنهای کارخانه زیرزمینی غنیسازی سوخت در آنجا راهاندازی شده است.
آژانس دو هفته پیش به کشورهای عضو خود اطلاع داد که دستگاههای تاسیسات تسا در کرج که بر اثر یک حمله خرابکارانه منتسب به اسرائیل اکنون بسته شده، به نطنز منتقل شده است. اما مکان دقیق آن در نطنز را اعلام نکرده بود. رویترز در آن زمان گزارش داده بود که مکان دقیق این کارگاه مورد توجه قدرتهای غربی و اسرائیل است.سایت رو به گسترش نطنز شامل یک کارخانه بزرگ زیرزمینی غنیسازی است که تا حدودی میتواند از آن در برابر حملات هوایی احتمالی محافظت کند. در گزارش آژانس آمده است که ایران روز ۲۲ فروردین به آژانس اطلاع داد که دستگاهها از همان روز در کارگاه جدید کارشان را آغاز خواهند کرد.
بر اساس توافقی که بیش از یک سال پیش با ایران منعقد شد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی به اطلاعات جمعآوریشده توسط دوربینها و سایر تجهیزات نظارتی از برخی مکانها، از جمله کارگاههای ساخت قطعات سانتریفیوژ، دسترسی ندارد.