خانه / اخبار مهم روز / معلمان در تجمعات اعتراضی خود در ایران هشدار دادند که “آماده قیام” هستند

معلمان در تجمعات اعتراضی خود در ایران هشدار دادند که “آماده قیام” هستند

همزمان با روز جهانی کار، معلمان ایران در دهها شهر کشور تجمعات اعتراضی برپا کردند و در اغلب موارد با سرکوب پلیس و بازداشت توسط نیروهای امنیتی روبرو شدند. معلمان در تجمعات امروز خود خواستار آزادی همکاران زندانی خود شدند و بار دیگر در شعارهایشان مطالباتی از قبیل اجرای کامل قانون رتبه‌بندی مشاغل و همسان سازی حقوق بازنشستگان را تکرار کردند.حرکت اعتراضی معلمان در برخی شهرها مانند بوشهر با خشونت نیروهای امنیتی روبرو شد.

در بسیاری از شهرهای کشور از جمله اردبیل، کرمانشاه، بوشهر، اراک، اصفهان، مریوان، سقز، کرج، شیراز و تهران معلمان در برابر ساختمان های ادارات آموزش و پرورش و همچنین مجلس شورای اسلامی تجمعات اعتراضی برپاکردند و خواستار استعفای “وزیر بی لیاقت” آموزش و پرورش شدند یا خطاب به رؤسای قوای مقننه و اجرائیه هشدار دادند که” فرهنگیان و معلمان کشور آماده قیام” هستند.

علاوه بر اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و همسان سازی حقوق بازنشستگان، توقف خصوصی سازی و تخصیص بودجۀ کافی به سرانۀ مدارس، معلمان معترض همچنین خواستار “بازگرداندن سرمایه های غارت شده صندوق ذخیره فرهنگیان” شدند.

بیست و چهار ساعت پیش از تجمعات سراسری امروز معلمان، شماری از فعالان صنفی فرهنگیان دستگیر و ده ها معلم دیگر احضار شدند. چهار تن از اعضای کانون صنفی معلمان، علی اکبر باغانی، رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی دیروز توسط ماموران جمهوری اسلامی دستگیر شدند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در گزارشی تصریح نمود که ماموران امنیتی وسایل الکترونیکی شهرام حیدری یکی دیگر از فعالان صنفی را ضبط کرده و با خود برده‌اند. ده ها تن از معلمان و اعضای کانون‌های صنفی فرهنگیان همچنان در زندان به سر می برند.
در روز جهانی کارگر و در آستانه روز معلم در ایران معلمان در تهران، شیراز، اراک، اهواز، سنندج، کرمانشاه، گچساران، اردبیل، بوشهر، لنگرود، گیلان و بسیاری شهرهای دیگر ایران برای مطالبات عاجل خود دست به اعتراض زدند. تصاویر بسیاری از این تجمعات در شبکه‌های اجتماعی ایران منتشر شد.

معلمان با این حرکت و با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیشاپیش به استقبال روز معلم (١٢ اردیبهشت) رفتند.روز یک شنبه ۱۱ اردیبهشت در برخی شهرها، از جمله در بوشهر نیروی امنیتی به تجمع کنندگان یورش بردند و تلاش کردند آنها را پراکنده کنند. در برخی توییت‌ها آمده است که پنج نفر در تجمع بوشهر بازداشت شده‌اند. اما اتحادیه آزاد کارگران ایران از بازداشت دست کم شش آموزگار به نام‌های حمید خجسته، اردشیر صیادی، یوسف صیادی، فریدون شفیعی، محمود ملاکی و محسن عمرانی در این شهر خبر داده است. در برخی شهرها مانند سنندج و لنگرود جو شدید امنیتی برقرار شده است.معلمان در شهرهای سنندج و سقز علاوه بر مطالبات صنفی خود مانند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و شاغلین، رتبه‌بندی شاغلان و دیگر مطالبات صنفی، خواست‌هایی مانند حق تشکل، آزادی تجمع، اعتراض و آزادی معلمان زندانی را مطرح کردند.فرهنگیان بازنشسته و شاغل در اراک با شعارهایی مانند: «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است»، «اندیشه سرکوب شدنی نیست»، و «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم» خشم خود را نسبت به نابرابری‌ و بی‌عدالتی گسترده در سایه جمهوری اسلامی نشان دادند. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران خبر داده است که نیمه شب شنبه ۱۰ اردیبهشت، اسکندر لطفی، شعبان محمدی و مسعود نیکخواه، از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.این تشکل صبح شنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) نیز از بازداشت رسول بداقی، علی‌اکبر باغانی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی و صلاح سرخی، پنج تن از فعالان معلمان و فعالان صنفی معلمان خبر داد. هم‌زمان با این دستگیری‌ها، منزل شهرام حیدری از دیگر فعالان صنفی معلمان از سوی ماموران امنیتی تفتیش و شماری از وسایل او ضبط شده است.این بازداشت‌ها یک روز پس از فراخوان کانون صنفی معلمان برای برگزاری تجمع اعتراضی معلمان در مقابل مجلس و مراکز آموزش پرورش در شهرها و شهرستان‌های ایران صورت گرفت.

کانون صنفی معلمان در بیانیه‌‌ای با اشاره به نقض حق تجمع و حق اعتراض معلمان در نظام جمهوری اسلامی، از مردم و به خصوص دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان خواسته که از فرهنگیان معترض حمایت کنند. آنها به جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند که «مواجهه غیرقانونی و ضدحقوق بشری با مطالبات، مردم ایران را به نقطه‌ای بی‌برگشت خواهد رساند که پیامدهای سنگین آن دامن گیر همه خواهد شد.»