رسانههای ایران از مرگ ایوب انتظاری، دانشمند حوزه هوافضای این کشور و مسئول «چند پروژه بزرگ در پردیس فناوری یزد» خبر دادند.
به گفته «تایمز اسرائیل»، انتظاری در موسسهای مشغول به کار بود که بر روی توسعه موشکهای کوتاه-برد و با برد طولانی فعالیت میکرد.این رسانه اسرائیلی عنوان میکند، انتظاری در توسعه پهپادهای جمهوری اسلامی نیز نقش داشته است.
در رسانههای اجتماعی نیز از او به عنوان یکی از «نخبگان هوا و فضا» در ایران یاد شده که در سال 96 توانسته بود مدرک دکترای خود را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کند.آگهی ترحیم انتظاری، تاریخ مرگ او را 9 خرداد نشان میدهد و یک کانال تلگرامی نزدیک به «بسیج» ادعا کرده است که علت مرگ او، مسمومیت غذایی بوده است.
به گفته اکانت توییتری اسرائیلی «ترور آلارم»، ایوب انتظاری ترور شده اما تاکنون کسی مسئولیت این اقدام را برعهده نگرفته است.روز گذشته نیز، خبرگزاریهای ایران با تایید خبر «مرگ» مشکوک «علی اسماعیلزاده»، سرهنگ عضو واحد 840 سپاه قدس آن را «خودکشی» و «تحت بررسی» اعلام کردند.
کانال «عماریون»، نزدیک به اطلاعات سپاه در ابتدا نوشته بود که «یک عضو دیگر نیروی قدس سپاه پاسداران در تهران ترور شده است»، اما دقایقی بعد با تغیر روایت خود اعلام کرد: «گفته میشود فردی با نام سرهنگ علی اسماعیلزاده در کرج و با سقوط از منزلش خودکشی کرده است.»
«ایران اینترنشنال» از احتمال «حذف فیزیکی» اسماعیلزاده به ظن نقش او در ترور یک فرمانده ارشد نیروی قدس توسط اسرائیل خبر داد.
خبر مرگ مشکوک علی اسماعیلزاده و ایوب انتظاری در حالی اعلام میشود که در یکم خرداد حسن صیادخدایی، سرهنگ واحد 840 سپاه قدس و از نیروهای موسوم به «مدافعان حرم» در مقابل منزلش در تهران با پنج گلوله کشته شد.
روزنامه «نیویورکتایمز» در گزارشی خبر داد که اسرائیل در تماسی با آمریکا، مسئولیت ترور این فرمانده ارشد نیروی قدس را پذیرفته است.
نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، هفته گذشته ضمن هشدار به نظام جمهوری اسلامی گفته بود، دوران «مصونیت» رژیم ایران به پایان رسیده است.
او در این زمینه تصریح کرده بود: «هر کسی که از تروریستها حمایت مالی کند، هر کسی که برای آنها اسلحه ارسال کرده و آنها را اعزام کند، هزینهاش را خواهد پرداخت.»
از سویی دیگر در حمله پهپادی چهارشنبه 4 خرداد به یک مرکز تحقیقاتی وزارت دفاع ایران در منطقه پارچین، مهندس «احسان قدبیگی» نیز کشته شد.
تاکنون کسی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است اما از احسان قدبیگی به عنوان «نخبهای» یاد میشود که برای وزارت دفاع این کشور فعالیت تحقیقاتی میکرد.