زلزلهای به بزرگی ۶.۱ ریشتر بامداد چهارشنبه، یکم تیر، بخشهای وسیعی از جنوب شرق افغانستان و بخشهایی از پاکستان را لرزاند. در افغانستان این زلزله جان ۹۵۰ نفر را گرفته است.
به نوشته رویترز، از سال ۲۰۰۲ تاکنون این مرگبارترین زلزلهای است که در افغانستان رخ داده است.
بنا به اعلام مقامات حکومت طالبان، تاکنون آمار کشتههای این حادثه در افغانستان ۹۵۰ نفر گزارش شده، اما این مقامات در عین حال تأکید کردهاند که احتمال افزایش آمار قربانیان «بهطور قابل ملاحظه» وجود دارد.
برخی منابع خبری از جمله خبرگزاری «دولتی باختر» وابسته به طالبان نیز اعلام کردهاند که در نتیجه این زمینلرزه در شهرستانهای ولایت «پکتیکا» دستکم ۲۵۵ نفر جان باختهاند.
خبرگزاری باختر همچنین به نقل از شبیر احمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در خوست، نوشت که در نتیجۀ زمینلرزۀ دیشب در ولسوالی سپیرۀ این ولایت ۲۵ تن کشته و ۹۵ تن دیگر زخمی شدهاند.
به نوشته رادیو آزادی، تلفات زمینلرزۀ شب گذشته در ولایتهای پکتیکا، خوست و ننگرهار به «۹۲۰ کشته و بیش از ۶۰۰ زخمی» رسیده است.
شرفالدین مسلم، مقام امور رسیدگی به حوادث در حکومت طالبان، صبح چهارشنبه در یک کنفرانس خبری این آمار را تأیید کرد و خبر داد که برای کمک به زلزلهزدگان در این ولایات یک میلیارد افغانی کمک نقدی منظور شده است.
بهگفته آقای مسلم، در اثر این زمینلرزه هزاران خانه حتی چندین روستا به طور کامل تخریب شده و بیشترین تلفات در ولسوالی برمل پکتیکا از میان «زنان و کودکان» بوده است.
هنوز گزارشی از میزات تلفات در پاکستان منتشر نشده، با این حال مرکز لرزهنگاری مدیترانه اروپا اعلام کرد که این زمینلرزه را حدود ۱۱۹ میلیون نفر در پاکستان، افغانستان و هند احساس کردهاند.
طبق اعلام مرکز لرزهنگاری آمریکا، کانون این زلزله در ۴۴ کیلومتری شهر «خوست» در جنوب شرق افغانستان و در عمق ۵۱ کیلومتری از سطح زمین بوده است.
ساکنان مناطق تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری مرکز زلزله نیز تکانهای آن را احساس کردهاند.