حسین طائب از ریاست سازمان اطلاعات سپاه کنار گذاشته شد

سپاه پاسداران ایران به طور رسمی برکناری حسین طائب از سمت ریاست سازمان اطلاعات سپاه را اعلام کرد.

رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پنج‌شنبه 2 تیر اعلام کرد که با حکم حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، سرتیپ محمد کاظمی به سمت رئیس سازمان اطلاعات سپاه منصوب شد.شریف همچنین اظهار داشت، طائب با حکم سلامی به سمت «مشاور فرمانده کل سپاه» منصوب شد.در نظام و سلسله مراتب اداری ایران مدیران معزول را به سمت مشاورت می‌گمارند تا برکناری آنها نشانه ناکامی تلقی نشود.فرمانده کل سپاه پاسداران حسین طائب را از ریاست سازمان اطلاعات سپاه برکنار و سرتیپ پاسدار محمد کاظمی را جانشین او کرد. این سازمان موازی امنیتی در دستگیری و شکنجه صدها تن از فعالان جامعه مدنی نقش داشته است.سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران روز پنجشنبه ۲ تیرماه (۲۳ ژوئن) اعلام کرد که سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران با صدور حکمی حسین طائب را از مقام ریاست سازمان اطلاعات سپاه برکنار و سرتیپ پاسدار محمد کاظمی را به سمت “رئیس سازمان اطلاعات سپاه” منصوب کرده است.رمضان شریف افزود که حسین طائب ۵۸ ساله هم‌زمان به سمت “مشاور فرمانده کل سپاه” منصوب شده است.سپاه پاسداران علت تغییر در مقام ریاست این نهاد اطلاعاتی-امنیتی را اعلام نکرده است.برخی ناظران بر این باورند که جایگزینی یک نیرو از «حفاظت اطلاعات سپاه» به جای طائب در «سازمان اطلاعات سپاه» نشانه نفوذ در کلیت سازمان است.

بنا به گفته شریف، رئیس جدید سازمان اطلاعات سپاه پیشتر عهده‌دار مسئولیت «ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه» بوده است.

پیش از این برخی منابع ایرانی بامداد پنج‌شنبه در گزارش‌های تایید نشده‌‌ای از ترور نافرجام حسین طائب، خبر دادند.

بنا به این گزارش‌ها طائب که به‌دلیل حوادث امنیتی اخیر در ایران از سمت خود عزل شده بود پس از این ترور نافرجام به بیمارستان منتقل شده است.

متعاقب آن کانال تلگرامی «سپاه پاسداران»، با اذعان به برکناری حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه، اقدام به عزل او را به‌دلیل ارتقای جایگاه وی «در سطح نهادهای اطلاعاتی کشور» عنوان کرد.

همزمان رسانه‌های اسرائیل اعلام کردند، ترکیه هشت نفر که پنج ایرانی در میان آنها هستند را به دلیل برنامه‌ریزی برای ترور شهروندان اسرائیلی در خاک ترکیه بازداشت کرده است.

به گفته رسانه‌های اسرائیل، هسته تروریستی بازداشت‌شده در ترکیه برای ربودن یک سفیر سابق اسرائیل و همسرش برنامه‌ریزی کرده بودند.

خبرنگار «العربیه» در ترکیه هم گزارش داد که هسته تروریستی وابسته به ایران هفته گذشته در ترکیه بازداشت شدند اما خبر بازداشت آنها امروز رسانه‌ای شد.

از سویی رسانه‌های اسرائیل نوشتند که برکناری حسین طائب به‌دلیل ناکامی او در ترور شهروندان اسرائیلی بوده است.

رسانه‌های اسرائیلی در روزهای گذشته از نقش حسین طائب در برنامه‌ریزی برای انجام عملیات تروریستی علیه شهروندان اسرائیل در ترکیه پرده برداشتند.

منابع امنیتی اسرائیل نیز دوشنبه با تایید نقش طائب در طراحی ترور توریست‌های اسرائیلی در ترکیه و کشورهای دیگر اعلام کردند که نیروهای امنیتی اسرائیل او را زیر نظر دارند.

پیشتر روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» گزارش‌ داد که رئیس سازمان اطلاعات سپاه پیشینه‌ای تاریک و جنایتکارانه داشته و با اعلام نام و نقش او در طرح ترور شهروندان اسرائیلی به او هشدار داده شده که هدفی برای نهادهای امنیتی اسرائیل خواهد بود.حسین طائب روحانی-نظامی از سال ۱۳۸۷ به عنوان جانشین فرمانده بسیج سپاه پاسداران نقشی جدی در سرکوب جنبش اعتراضی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ داشت.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در گزارش سال ۱۳۸۹ خود از ۱۰ نفر نام برد که از “مجریان سرکوب” اعتراضات در ایران بوده‌اند. در مورد متهم نفر اول از حسین طائب نام برده می‌شود.

این گزارش می‌نویسد: «حسين طائب، فرمانده وقت بسيج در جريان انتخابات، نيروهای تحت امر او در جريان ضرب وشتم مردم، قتل معترضان، زندانی کردن و شکنجه کسانی که به صورت مسالمت‌آميز تجمع کرده بودند مشارکت داشتند.»

در آن زمان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از اقدامات بسیج و سپاه در “فرونشاندن فتنه” قدردانی کرده بود.

حسین طائب که گفته می‌شود از نزدیکان مجتبی خامنه‌ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی است، سابقه فرماندهی حفاظت اطلاعات سپاه و معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات را در دوران علی فلاحیان در کارنامه خود دارد. او را به عنوان یکی از مسئولان سازمان اطلاعاتی-امنیتی موازی در کنار وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی می‌شناسند.در دوران ریاست حسین طائب بر سازمان اطلاعات سپاه، هزاران نفر از فعالان سیاسی و مدنی، حقوقدانان، فعالان حقوق بشری، محیط زیستی، هنری، کارگری و صنفی و سندیکایی و کاربران فعال در شبکه‌های اجتماعی تحت پیگرد و شکنجه قرار گرفتند و با شکایت‌های این سازمان به زندان‌های طولانی مدت محکوم شدند.

اتحادیه اروپا در فروردین ۱۳۹۰ حسین طائب را در لیست تحریم‌های خود قرار داد و به دلیل نقش جدی او در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی، از ورود به کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع اعلام کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در مهرماه ۱۳۸۹ حسین طائب را به دلیل نقض جدی حقوق بشر تحریم کرد. بر پایه این تحریم، دارایی‌های حسین طائب در آمریکا توقیف و از ورود او به خاک آمریکا جلوگیری خواهد شد و شهروندان آمریکا اجازه هیچ‌گونه معامله با او را نخواهند داشت.