خانه / اخبار مهم روز / زلنسکی از سازمان ملل متحد خواست امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را تضمین کند

زلنسکی از سازمان ملل متحد خواست امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را تضمین کند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، هنگام میزبانی از آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، از این سازمان خواست تا امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را که به وسیله روسیه اشغال شده و هدف بمباران‌های متعدد قرار گرفته است، تضمین کند.

دبیر کل سازمان ملل روز پنج‌شنبه ۲۷ مرداد در سفری به اوکراین با رئیس‌جمهوری این کشور و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، درباره انتقال غلات اوکراین و وضعیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا مذاکره کرد.

بر اساس آن‌چه در کانال تلگرام زلنسکی منتشر شده، رئیس‌جمهوری اوکراین حمله عمدی تحریک‌آمیز از سوی روسیه به نیروگاه زاپوریژیا را محکوم کرد و گفت این وضعیت می‌تواند «عواقب فاجعه بار بزرگی برای کل جهان» داشته باشد.

او گفت: «بنابراین سازمان ملل باید امنیت این سایت استراتژیک، غیرنظامی کردن و آزادسازی کامل آن از دست نیروهای روسیه را تضمین کند.»

مسکو و کی‌یف یکدیگر را به بمباران‌ نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در جنوب اوکراین متهم می‌کنند. این نیروگاه بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا به شمار می‌رود و از ماه مارس تاکنون تحت کنترل ارتش روسیه است.

بمباران این نیروگاه خطر وقوع فاجعه‌ای بزرگ را در اروپا افزایش داده است.

اوکراین هفته‌هاست مسکو را به ذخیره سلاح‌های سنگین در نیروگاه زاپوریژیا و استفاده از آن به عنوان پایگاهی برای حمله به مواضع این کشور متهم می‌کند.

کی‌یف همچنین روسیه را متهم می‌کند که به سمت این نیروگاه شلیک می‌کند تا کی‌یف را به انجام این عمل متهم کند.

روسیه نیز کی‌یف را به تدارک یک «تحریک شدید» در محل در جریان سفر دبیر کل سازمان ملل متحد به اوکراین متهم می‌کند.

مسکو روز پنج‌شنبه استقرار تسلیحات سنگین در این نیروگاه را تکذیب کرد و گفت تنها واحدهایی برای تأمین امنیت در این منطقه مستقرند.

همچنین وزارت دفاع روسیه اعلام کرد در صورت ادامه بمباران اوکراین علیه این نیروگاه، ممکن است آن را تعطیل کند.

آنتونیو گوترش و ایالات متحده، پنج‌شنبه گذشته برای تضمین امنیت این نیروگاه و اجازه انجام مأموریت بازرسی، خواستار ایجاد یک منطقه غیرنظامی در اطراف آن شدند.

روز پنج‌شنبه اما رجب طیب اردوغان و ولودیمیر زلنسکی هم به طور جداگانه در شهر لویو دیدار کردند.

روسیه و اوکراین ماه گذشته با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل متحد توافقی را برای از سر گیری صادرات غلات مسدود شده در اوکراین به امضا رساندند.

این توافق امیدهایی را برای کاهش بحران غذایی که پس از آغاز جنگ اوکراین به وجود آمده است، ایجاد کرد.