در حالیکه اعتراضات به قتل مهسا امینی در شهرهای مختلف ایران برای چهارمین شب نیز ادامه یافته است، یک مقام ارشد سازمان ملل متحد خواهان «تحقیقات مستقل» درباره قتل این زن جوان شده است.
«آسوشیتد پرس» در گزارشی که سهشنبه 29 شهریور منتشر کرده، نوشته است که این مقام سازمان ملل از بازداشت و برخورد خشونتآمیز با معترضان به قتل مهسا امینی نیز اعلام نگرانی کرده است.
پیش از این ندی الناشف، سرپرست کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از موج سرکوب و برخوردهای خشونتآمیز با تظاهرات مردم ایران که در اعتراض به قتل مهسا امینی در بازداشت، ادامه دارد، ابراز نگرانی کرده بود.
الناشف سهشنبه 29 شهریور در بیانیهای نوشته است: «مرگ دلخراش مهسا امینی و اتهامات مربوط به شکنجه و بدرفتاری با او باید به سرعت، بیطرفانه و به طور موثر توسط یک مرجع دارای صلاحیت و مستقل بررسی شود تا از این موضوع اطمینان حاصل شود که خانواده او به عدالت و حقیقت دسترسی دارند.»
راوینا شمداسانی، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز، اعلام کرده در تظاهراتی که برای محکوم کردن قتل این زن جوان ایرانی در چندین شهر ایران از جمله تهران، برگزار شده، تاکنون دو تا پنج نفر کشته شدند.
شمداسانی همچنین گفته که پلیس «گلوله جنگی» شلیک کرده و از گاز اشکآور استفاده کرده است.
پیش از این آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز در توئیتی ضمن درخواست برای بهرسمیت شناختن حق تظاهرات مسالمتآمیز در ایران گفته که مردم ایران و آمریکا برای مهسا امینی سوگواری میکنند.
اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیهای، ضمن ابراز همدلی با خانواده مهسا امینی و دوستان او، قتل این شهروند ایرانی را «غیر قابل قبول» خوانده و خواستار پاسخگویی عوامل آن شده است.
وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیه دیگری که خبرگزاری «رویترز» آن را منتشر کرده، مرگ مهسا امینی را «عمیقا تکاندهنده» توصیف کرده است.
مهسا امینی، زن جوان کُرد اهل سقز بود که سهشنبه 22 شهریور در تهران توسط گشت ارشاد بازداشت شده و سه روز بعد در اثر جراحات وارده در اثر شکنجه در بیمارستان کسری تهران جان باخت.
در حالی که مقامات حکومتی همانند سایر پروندهها در گذشته، همچنان پاسخگو نبوده و بر انکار در این پرونده و گمراه کردن اذهان عمومی اصرار دارند، دامنه تظاهرات مردم ایران در اعتراض به قتل مهسا امینی و همبستگی با خانواده او اما به سرعت گسترش یافته و با تبدیل شدن آن به موجی از خشم و انزجار عمومی نسبت به خشونت علیه زنان، کلیت نظام دینی مردسالار و زنستیز حاکم بر این کشور و رهبری آن علی خامنهای را نشانه رفته است.