خانه / اخبار مهم روز / عقب‌نشینی هزاران سرباز در محاصره روس در اوکراین؛ قدیروف: مسکو به فکر «تسلیحات اتمی تاکتیکی» باشد

عقب‌نشینی هزاران سرباز در محاصره روس در اوکراین؛ قدیروف: مسکو به فکر «تسلیحات اتمی تاکتیکی» باشد

وزارت دفاع روسیه شنبه اول اکتبر، عقب‌نشینی از شهر لیمان در استان دونتسک را رسما اعلام کرد. اوکراین از دو روز پیش از محاصره بیش از ۵ هزار سرباز و نظامی روس در این شهر خبر داده بود.

این نخستین پاتک (ضد حمله) موفق ارتش اوکراین در دونتسک و یک روز پس از الحاق رسمی چهار منطقه اشغالی اوکراین به روسیه به شمار می‌ود.

وزارت دفاع اوکراین عصر شنبه ۱ اکتبر با انتشار پیامی در حساب توییتر خود اعلام کرد نظامیان این کشور وارد شهر لیمان شده‌اند: «سربازان واحد آفندی نیروی هوایی وارد لیمان شدند.»

ویدیوی همراه این پیام دو سرباز اوکراینی را نشان می‌دهد که پرچم دو رنگ این کشور را در کنار تابلوی ورودی شهر نصب می‌کنند.

پوتین سند الحاق چهار منطقه اشغالی اوکراین به روسیه را امضا کرد
شامگاه پنجشنبه، منابع رسمی و غیررسمی اوکراین از محاصره نیروهای دشمن در این شهر خبر داده بودند. یک روز بعد، یکی از فرماندهان نیروهای جدایی‌طلب روسیه اعتراف کرد که سربازان تحت امرش بی‌رمق هستند و توانایی دفاع از مواضع خود را ندارند.

به‌گفته مقام‌های نظامی روسیه دست‌کم ۵ هزار سرباز روس در لیمان و حومه سنگر گرفته بودند.

ارتش اوکراین از اواسط بهار گذشته از لاک دفاعی خارج شده و موضعی تهاجمی در جبهه‌های اشغالی شرق گرفته است. موفقیت‌های این کشور در میدان نبرد در حالی ادامه دارد که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا با رد الحاق سرزمین‌های اشغالی به روسیه، کمک‌های نظامی به کی‌کیف را بیش از پیش افزایش داده اند و حاضر به عقب‌نشینی در برابر مسکو به‌دلیل بحران انرژی نیستند.

رمضان قدیروف: مسکو باید استفاده از «تسلیحات اتمی تاکتیکی» را مد نظر قرار دهد
رمضان قدیروف، رئیس جمهور جمهوری خودمختار چچن و متحد سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، همزمان با پیشروی ارتش اوکراین و عقب‌نشینی نظامیان روس از شهر لیمان گفت که مسکو باید استفاده از «تسلیحات اتمی تاکتیکی» را مد نظر قرار دهد.

قدیروف به دنبال «شکست بزرگ ارتش روسیه» در میدان نبرد، فرماندهان ارشد روس را به دلیل ناکامی‌هایشان به شدت مورد انتقاد قرار داد و در پیامی در تلگرام نوشت: «به نظرم، باید اقدامات بسیار جدی‌تری صورت گیرد؛ از اعلام حکومت نظامی در مناطق مرزی تا استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی.»

«تسلیحات اتمی تاکتیکی» در مقایسه با بمب‌ها و موشک‌های اتمی بسیار ویرانگر، تسلیحاتی هستند با قدرت انفجاری و تخریب نسبتا کمتر.

روسیه بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهان از جمله «تسلیحات اتمی تاکتیکی» را در اختیار دارد که برای استقرار در برابر ارتش‌های متخاصم طراحی شده‌اند.

مقامات ارشد روسیه و خود شخص ولادیمیر پوتین اوکراین و متحدان غربی کی‌یف را تهدید کرده‌اند که مسکو در استفاده از تسلیحات اتمی با هدف محافظت از چهار استان اشغالی دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا اوکراین که روسیه روز جمعه ۳۰ سپتامبر رسما ضمیمه خاک خود کرد، تردید به خود راه نخواهد داد.