همزمان با برگزاری چهلمین روز جان باختن «مهسا امینی»، و برگزاری اعتراضات سراسری، عصر روز گذشته(چهارشنبه)، خبرگزاریهای رسمی در داخل کشور از یک حمله «تروریستی» به حرم شاهچراغ در شیراز خبر دادند. این در حالیست که پیشتر، چندین چهره اصولگرا و رسانههای نزدیک به این جریان، رخ دادن «عملیات تروریستی» در ایران را پیشبینی کرده بودند.
حمله «تروریستی» در شاهچراغ شیراز
خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوهقضاییه، وقوع حمله در حرم برادر امام هشتم شیعیان در شهر شیراز را، «تروریستی» خواند. خبرگزاریهای «فارس» و «تسنیم» نیز به تبعیت از «میزان»، در اطلاعرسانی اولیه، بر «تروریستی» بودن این خبر تاکید کردند.
براساس گزارشهای رسمی، این حمله تاکنون ۱۵ کشته و بیش از ۴۰ زخمی برجای گذاشته است.
در اخبار منتشر شده اولیه، رسانههای داخل کشور به نقل از سردار سرتیپ دوم «رهام بخش حبیبی»، فرمانده انتظامی استان فارس، نوشته بودند، تروریست مهاجم به حرم شاهچراغ «یک نفر» بود. فرمانده انتظامی استان فارس همچنین تاکید کرده بود که «پس از مجروح شدن، دستگیر شد.»
وب سایت «انتخاب» نیز در ساعات پایانی چهارشنبه شب، تصاویری از دوربین مداربسته حرم شاهچراغ را منتشر کرد. در این تصاویر نیز تنها یک فرد دیده میشود.
این در حالیست که، یک ساعت پس از انتشار خبر اولیه، خبرگزاری «تسنیم» به نقل از «اسماعیل محبیپور»، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، تعداد «حمله کنندگان» را سه نفر خواند.
در این گزارش نوشته شده بود: «دو نفر از مهاجمان تاکنون دستگیر شدهاند و تلاش نیروهای امنیتی برای دستگیری نفر سوم ادامه دارد.»
پیشگویی پروپاگاندای جمهوری اسلامی
فروریختن «متروپل» و حمله مرگبار به شاهچراغ همزمان با اوج اعتراضات، در حالی رخ داده که رسانهها و افراد وابسته به حکومت، در چند ماه اخیر نسبت به این حوادث مرگبار هشدار داده بودند.
اولینبار، «علیاکبر رائفیپور» بود که ۹مهر در یک برنامه تلویزیونی، خبر از احتمال وقوع حوادثی از جمله «ریزش معدن، کشته شدن سلبریتیها و …» داده بود.
او گفته بود: «… پروژه، پروژه کشته سازی است، باید خون ریخته شود. اگر خون ریخته نشود ممکن است چیزی فراموش شود.»
وب سایت «مشرق»، وابسته به سپاه پاسداران نیز، ۲۵مهر، طی گزارشی به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «برخی اطلاعات جدید، از ادامه اجرای سیاست کشتهسازی، اینبار با ترور تعدادی از بازیگران و ورزشکاران مستقر در خارج، که مردم را به آشوب و اغتشاش در کشور دعوت کردهاند حکایت دارد.»
طی روزهای گذشته، چندین چهره اصولگرا از جمله یکی از معاونین رییس حوزه هنری، در حساب کاربریاش در شبکه اجتماعی توییتر نوشته بود: «احتمال اینکه واسه داغ کردن تنور اغتشاشاتشون، توی چهلم اون دختر، یه داستان جدید راه بندازن زیاده»
چرا جمهوری اسلامی مظنون اصلی حمله مرگبار شاهچراغ است؟
هنوز ابعاد واقعی اتفاق در حرم شاهچراغ مشخص نشده است؛ اما جمهوری اسلامی پیش از این نیز سابقه انجام «عملیات تروریستی» در اماکن مقدس شیعیان را در کارنامه دارد.
از جمله بمبگذاری در حرم امام هشتم شیعیان، در ظهر روز ۳۰خرداد۱۳۷۳، برابر با روز عاشورا.
انفجار حرم امام هشتم در جهت خدمت به انقلاب
این بمبگذاری در محلی واقع در قسمت بالای سر ضریح انجام و منفجر شد. بر اثر شدت انفجار، که طبق نظر کارشناسان مربوطه حجم آن معادل ۱۰ پوند(۴٫۵ کیلوگرم) ماده منفجره تی.ان.تی بود، ۲۶ نفر جان داده و بیش از ۳۰۰ تن زخمی شدند.
«مصطفی تاجزاده» بهمن۱۳۹۷، در مناظره با «علیرضا زاکانی»، به افشای ابعاد حقیقی آن اتفاق پرداخت.
به گفته تاجزاده، آن «حمله تروریستی» تنها یک «سناریو» بوده است. شنیدهها و گزارشات تایید نشده بعد از برملا شدن قتلهای زنجیرهای، حاکی از آن است که «سعید امامی»، معاون وقت امنیت وزارت اطلاعات، سناریوی این ترور را طراحی کرد. او ابتدا شنود مکالمات یکی از فرماندهان طالبان، مستقر در نزدیکی مرزهای ایران در افغانستان، را به مقامات مربوطه ارائه داد که میگفت: «عملیات انجام شد.» آن زمان در افغانستان روزانه هزاران عملیات انجام میشد، ولی سعید امامی مدعی شد که این شنود، مربوط به انفجار حرم رضوی است، و چون اعلام این خبر به تشدید اختلاف میان شیعه و سنی و جنگ احتمالی با طالبان خواهد انجامید، برای اجتناب از این تعارض، باید بمبگذاری را به منافقین منتسب کرد.
در جلد دوم کتاب «تراژدی دموکراسی در ایران»، نوشته «عماد باقی» نیز آمده است: «با توجه به فرضیه قریب به واقع زندانی بودن «مهدی نحوی»، میتوان گفت که وی در طی این مدت، تحت فشار و شکنجه برای اعتراف به انفجار حرم امام رضا قرار گرفته است.»
مقامات فعلی جمهوری اسلامی حتی پیش از پیروزی انقلاب ۵۷ نیز دست به اعمال مشابهی زده بودند. سینما «رکس» در شب شنبه ۲۸مرداد۱۳۵۷، به آتش کشیده شد. در آن زمان، تحقیقات حاکی از عمدی بودن حریق بود. حریق سینما رکس بر آتش انقلاب در حال شکل گیری، نفت ریخته و باعث شعلهورتر شدن آن شده بودند. همزمانی این رویداد با اعتراضات انقلاب ۱۳۵۷ و طولانی شدن رسیدگی به آن در سالهای پس از انقلاب، گمانههای مختلفی را پیرامون عاملان این حادثه ایجاد کرد.
پس از انقلاب ۱۳۵۷، مشخص شد این عمل توسط انقلابیون به سرکردگی «حسین تکبعلیزاده» انجام شد، که بعد از انقلاب توسط قاضی «موسوی»، با چند نفر دیگر به اعدام محکوم شدند.
آمادگی زیاد از حد
شبکه خبر ساعت ۱۷:۵۹ عصر روز چهارشنبه، خبر اولیه حادثه حرم شاهچراغ را به صورت زیرنویس منتشر کرد.
در تصاویر منتشر شده از دوربینهای مداربسته حرم نیز مشخص است که عامل حمله ۱۷:۴۳ وارد حرم میشود.
چرا جمهوری اسلامی مظنون اصلی حمله مرگبار شاهچراغ است؟
اما پیش از انتشار جزییات بیشتر از این خبر، دقیقا در همان دقایق اولیه، پوستر این حمله در کانالهای شبکه پیامرسان «روبیکا»، ساخت جمهوری اسلامی دست به دست میشد.
چرا جمهوری اسلامی مظنون اصلی حمله مرگبار شاهچراغ است؟
این پوستر که به ادعای کانال تلگرامی «متنا آذربایجان شرقی»، توسط مرکز متنای فضای مجازی بسیج آذربایجان شرقی تهیه شده است، برای اولینبار در ساعت ۱۷:۴۵دقیقه در تلگرام منتشر شده بود؛ یعنی دقیقا دو دقیقه پس از حمله.
داعش مقصر خوانده شد؛ اما پر اشتباه
پروپاگاندای خبر جمهوری اسلامی طی حدود ده سال گذشته، تمامی اعتراضها در خصوص ناکامیهایش را با عبارت «عوضش امنیت داریم» پاسخ میداد؛ گزارهای که به دلیل فقر اقتصادی و افزایش میزان خورده جرائم، زیر سوال رفته بود.
اما همچنان و همزمان با اعتراضات سراسری در ایران، مقامات جمهوری اسلامی بارها تلاش کردند با ترساندن افکار عمومی از «ناامنیهای احتمالی»، معترضان را ساکت کنند. حادثه حرم شاهچراغ نیز بهانهای شد تا مجددا پای داعش به اخبار ایران باز شود.
در اولین ساعات پس از انتشار این خبر، «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس، ضمن متهم کردن مردم معترض گفت: «دشمنان با اقدامی به شیوه تروریستهای تکفیری و با شلیک گلوله به روی مردم مظلوم، بیدفاع و متدین، آنان را به خاک و خون کشاندند و نشان دادند اصل و اساس کینه و عداوت آنان، با دیانت مردم است.»
«احمد وحیدی» وزیر کشور نیز، با ادبیاتی مشابه مدعی شد: «باید توجه کرد که این جریان اغتشاشات که روزهای گذشته موجب اذیت مردم شد، در شکلهای دیگر توسط دشمن در حال رفتن به مسیرهای خطرناکی است، و جریان تروریستی با استفاده از فضای اغتشاش وارد عمل شدند.»
نهادهای امنیتی بلافاصله پس از حمله شاهچراغ عامل حمله را شناسایی کردند، عوامل پشت حمله را هم مشخص کردند و در تحلیلی اعتراضات را دلیل ورود تکفیریها به کشور دانستند. سرعت انتشار خبرها و تحلیلها در شرایطی که تنها انتشار گزارش پزشکی قانونی در خصوص نحوه جان باختن مهسا امینی، روزها پس از اعلام مرگ او منتشر شد، بسیاری را شگفتزده کرده است.
ساعتی پس از حمله، رسانههای داخلی و خارجی اعلام کردند که داعش مسوولیت این حمله را برعهده گرفته است.
این در حالیست که به رغم سنت داعش، هنوز تصویری از حمله یا حمله کنندگان در وب سایت «اعماق» یا «النباء»، وبسایتهای منسوب به داعش، منتشر نشده است. اصالت کانال تلگرامی منسوب به داعش نیز که از سوی برخی رسانهها به عنوان منبع خبر معرفی شده است، تا کنون از سوی داعش تایید نشده است.
رسانههای نزدیک به حاکمیت، تصویری نیز از خبر وب سایت اعماق، مبنی براینکه این گروه تروریستی مسوولیت حادثه حرم شاهچراغ را برعهده گرفته است، منتشر کردند.
این در حالیست که تصویر منتشر شده، چندین خطای بارز با خود به همراه دارد.
تاریخ تصویر، مربوط به روز ۳۰ماه ربیع الاول است. در حالی که چهارشنبه۴آبان، مصادف با ۲۹ربیع الاول در تقویم ایرانی، و اول ربیع الثانی در تقویم عربی است. اصولا ماه ربیع الاول در سال هزار و چهارصد و چهل و چهار قمری، ۲۹روزه است نه ۳۰ روزه. دلیل یک روز تفاوت تاریخ در تقویم شمسی و قمری نیز، تاخیر رویت ماه شوال در ایران است.
همچنین در تصویر منتشر شده از بیانیه منسوب به داعش، از عبارت «هجوم انغماسی» استفاده شده است. عبارتی که همزمان معنای جنگیدن و عملیات انتحاری را در خود به همراه دارد. در حالی که در گزارشهای رسمی، خبری از انفجار در حرم شاهچراغ منتشر نشده است.
از سوی دیگر، رسم الخط این تصویر فارسی است و لغات عربی آن تنوین لازم در ادبیات عرب را ندارد.
در وب سایت اعماق اما پس از گذشت نزدیک به ده ساعت خبر متفاوتی در این رابطه منتشر شده است.
چرا جمهوری اسلامی مظنون اصلی حمله مرگبار شاهچراغ است؟
در این خبر آمده است: «قالت مصادر امنیه لوکاله اعماق»، معنای این عبارت میشود: «به گفته منابعی امنیتی»، فاعل اما مشخص نیست. کدام منابع امنیتی؟ و معلوم نیست که چرا اینبار داعش مسوولیت یک عملیات تروریستی را، به واسطه تایید منابعی امنیتی قبول میکند. در حالی که در عملیات تروریستی پیش از این، خود داعش بود که رسما از اجرای آن سخن میگفت.
از سوی دیگر ۳۰آبان۱۳۹۶، «قاسم سلیمانی»، فرمانده وقت سپاه قدس جمهوری اسلامی، در نامهای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، رسما پایان داعش را تبریک گفته بود. حال اما پنج سال پس از پایان رسمی داعش و در متن اعتراضات سراسری، جمهوری اسلامی مجددا مقصر یک عملیات تروریستی را داعش اعلام میکند.
متروپل «دوباره» فروریخت
در میان هیاهوی اخبار چهلمین روز جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و واقعه حرم برادر امام هشتم شیعیان در شیراز، خبر فروریختن باقی مانده متروپل آبادان نیز منتشر شد.
بخش بزرگ دیگری از باقیمانده برج متروپل آبادان، بار دیگر بعد از ظهر روز گذشته فرو ریخت و دستکم یک قربانی گرفت.
به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، اگرچه هنوز از تعداد مصدومان و جانباختگان احتمالی اطلاع دقیق و کاملتری در دست نیست، اما این حادثه دستکم یک کشته برجای گذاشته است، و قربانی زنی است که داخل خودروی پارک شده در محل حادثه بوده است.
ساختمان متروپل آبادان در ۲خرداد امسال فرو ریخت و شمار قربانیان این حادثه به ۴۳ کشته و ۳۷ مصدوم رسید. روز گذشته و با یک قربانی دیگر، شمار جانباختگان این حادثه به ۴۴ نفر رسید.
کارشناسان پیشتر بارها در مورد ناایمن بودن بخش باقی مانده متروپل هشدار داده بودند.