برکناری مالی به تهران نشان میدهد که رویکرد ایالات متحده نسبت به رژیم ایران در قبال سرکوب معترضان دگرگون شده است
پت فالون، نماینده جمهوریخواه تگزاس در کنگره ایالات متحده، میگوید اگر دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا میخواهد جدیت خود را در حمایت از انقلاب مردم ایران به اثبات برساند، باید قبل از هر کاری رابرت مالی «مماشاتگر» را برکنار کند.
فالون در مقالهای که برای «فاکس نیوز» نوشته است، شدیدا از آنچه مواضع مماشاتگرانه نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نامیده، انتقاد کرده، و گفته دلیل اصلی اینکه جمهوری اسلامی چنان گستاخ شده که از یک سو به اوکراین حمله میکند و از سوی دیگر مردم ایران را کشتار میکند، این است که دولت بایدن با هدایت رابرت مالی مدام به این رژیم امتیاز میدهد و جلوی آن کوتاه میآید.
نماینده تگزاس سپس به مواردی اشاره میکند که به عقیده وی نمود بارز نتایج مماشات دولت بایدن با رژیم ایران هستند. از جمله این موارد ترور نافرجام سلمان رشدی، نویسنده مشهور آمریکایی-بریتانیایی در نیویورک، و افزایش حملات نیروهای نیابتی شبهنظامی جمهوری اسلامی به متحدان آمریکا در خاورمیانه است.
فالون میگوید سیاست فعلی آمریکا در قابل رژیم ایران «سهلانگارانه» است، و آمریکاییها و متحدان آنها را به خطر میاندازد. به گفته وی، توافق هستهای 2015 که رابرت مالی معمارش بود و هنوز هم از آن حمایت میکند، تجاوزکاری رژیم ایران را افزایش داده، پول هنگفتی برای تامین بودجه عملیاتهای تروریستی در اختیار آن گذاشته، و در جلوگیری از دستیابی این رژیم به سلاح هستهای ناموفق بوده است.
به گفته این قانونگذار آمریکایی، تا وقتی که مالی در مصدر امور است و به رفتار مماشاتگرانه خود با رژیم ایران ادامه میدهد، مردم ایران که برای به دست آوردن آزادی، جان خود را کف دستشان گرفتهاند و به خیابانها آمدهاند، احساس میکنند که دولت بایدن در پیامهای حمایتی خود از آنها جدیت ندارد.
فالون در مقاله خود برای «فاکس نیوز» نتیجه میگیرد که برکناری مالی از مقام نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران به مقامات تهران نشان میدهد که سیاست مماشات آمریکا با آنها به پایان رسیده است، و اینکه رویکرد ایالات متحده نسبت به رژیم ایران در قبال سرکوب معترضان دگرگون شده است.