خانه / اخبار مهم روز / جانشین فرمانده بسیج: نیروهای سرکوب خسته و ناامیدند

جانشین فرمانده بسیج: نیروهای سرکوب خسته و ناامیدند

انتشار کامل فایل صوتی نشست فرماندهان بسیج را با مدیران رسانه‌های همسو، بیانگر ابعاد اعتراضات سراسری در ایران و خستگی نیروهای سرکوب است.

در این فایل صوتی که پس از دسترسی گروه هکری «بلک ریوارد» به سامانه داخلی خبرگزاری «فارس، وابسته به سپاه پاسداران، انتشار یافته، «قاسم قریشی»، جانشین فرماندهی بسیج با مدیران رسانه‌های نزدیک به سپاه و بسیج به گفت‌وگو نشسته است.

بخش‎های مربوط به دخالت جمهوری اسلامی در جام‌جهانی قطر، پیش‌تر منتشر شده بود.

در این جلسه گفته می‌شود که خامنه‌ای در دیدار «غلامعلی حدادعادل»، با او از سکوت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و سخن نگفتن آنان علیه مردم معترض گلایه کرده است.

به گفته یکی از حاضران، خامنه‌ای در دیدار با «حسین اشتری»، فرمانده انتظامی کشور نیز گفته، که به نیروهای خود اعلام کنید: «یک وقت خود را نبازید.»

در این جلسه مدیران رسانه‌های وابسته به حکومت خواستار افزایش حقوق نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی شده و می گویند: «اخبار خوبی درباره وضعیت نیروهای ناجا نداریم. خسته شدند و خیلی ناراضی‌اند. به‌ویژه با این وضعیتی که در سیستان پیش آمد.»

در نسخه کامل این فایل صوتی که در کانال تلگرامی گروه «بلک ریوارد» منتشر شده، همچنین مدیران رسانه‌های وابسته نزدیک به حاکمیت اعتراف می‎کنند که ۲۲ استان در روز ۲۴ آبان درگیر اعتصابات بازار شدند و میانگین تعطیلی بازار در این روز حدود ۷۰ تا ۱۰۰ درصد بوده است. 

براساس این گزارش، بیشترین حجم تعطیلی بازار در تهران بوده و برخی از صنف‌ها در شهرهای دیگر نیز ۱۰۰ درصد تعطیل بوده‌اند.

پیش‌تر معترضان اعلام کرده بودند که روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ آبان را به یاد آبان۱۳۹۸، اعتصاب می‎کنند. رسانه‌های نزدیک به حاکمیت اما طی آن روزها سعی کرده بودند اعتصابات سراسری را ناموفق جلوه بدهند.

در این جلسه همچنین گفته می‌شود که دانشجویان در ۶۲ دانشگاه و دانشکده در ایران تجمع کرده و در ۱۱ دانشگاه نیز تحصن کرده‌اند.

یکی از مدیران رسانه‌ها نیز می‌گوید که ۱۲ مورد حمله به پایگاه‌ها و حوزه‌های بسیج و همچنین دفاتر امامان جمعه در بیرجند، کنگان و یاسوج رخ داده است. همچنین به دفتر «علیاصغر عنابستانی»، نماینده سبزوار و نماینده سابق شهرستان گنبد حمله شده است.

راهکار مدیران نظام: اعتراضات را پایان یافته تلقی کنیم

در بخش دیگری از این فایل صوتی، یکی از حاضران پیشنهاد می‎دهد که رسانه‎ها پایان رسمی اعتراضات را اعلام کنند؛ این پیشنهاد با تمسخر دیگر حاضران مواجه می‎شود، چرا که «اعتراضات همچنان ادامه دارد.»

حاضران در آن جلسه همچنین تصمیم می‎گیرند از اعتراضات با عباراتی چون «اغتشاشات اخیر»، «فتنه سیاه»، «اغتشاشات مهر» و یا «اغتشاشات گذشته» نام برده بشود.

جانشین فرماندهی بسیج در ادامه تاکید می‎کند، «یک جوری بگوییم که آقا همه چی بر وفق مراد است» و «همه چیز تمام شده» است.

بنا بر این فایل صوتی، قرار شد که به اعتراضات سراسری ایران که پس از کشته شدن «مهسا امینی» در روز ۲۵شهریور آغاز شد و تاکنون در تمام استان‌های ایران ادامه یافته، «لقب فتنه آمریکایی، صهیونیستی، سعودی سیاه» بدهند، زیرا به گفته او «یک سری مردم ما با سعودی‌ها بیشتر خصومت دارند.»

اعتراف به حضور پررنگ زنان

جانشین بسیج همچنین با اشاره به حضور پررنگ زنان در اعتراضات سراسری ایران، گفت که «الان ۴۷ درصد خانم‌ها هستند و ۵۳ درصد مردان هستند.»

او با پیشنهاد فعال‌تر شدن «بسیج بانوان»، گفت که به «طرح تبیینی زنان» نیاز است و «شما طرح را بیاورید» و «اجرایش با ما باشد و ما انجام می‌دهیم.»

قریشی همچنین به افزایش «۵۳ درصدی» حضور زنان در اعتراضات سیستان‌و‌بلوچستان اشاره کرد و گفت که این آمار «یک چیز عجیب و غریب بود» اما «از چهار تا پالایشگر سنجیدیم» و «ما قبلا نداشتیم این جمعیت زن را.»

تلاش نظام برای تخریب مولوی عبدالحمید

جانشین سازمان بسیج در بخش دیگری از این جلسه می‌گوید که درباره معرفی کشته شدگان به عنوان «شهید» اختلاف نظر وجود داشت و خود او معتقد بوده که نباید آن‌ها را «شهید» اعلام کرد، بلکه باید خانواده‌ها «را مستمری بگیر(تحت نظر بهزیستی یا کمیته امداد) و بدهکار نظام کنیم.»

قریشی همچنین می‌گوید: «در مورد مولوی عبدالحمید ما اشتباه کردیم، ما اول انقلاب خان‌های آن منطقه رو از بین بردیم و به عبدالحمید بال و پر دادیم، کسی این‌ها را آدم حساب نمی‌کرد.»

او همچنین می گوید که پس از ۲خرداد۱۳۷۶ نیز، مقام‌های دولت خاتمی به مولوی عبدالحمید بهای زیادی دادند و او را تقویت کردند.

در این جلسه، مدیران رسانه‌ها پیشنهاد می‌کنند که بر روی سخنان مولوی عبدالحمید علیه حقوق زنان تبلیغ و گفته شود که بیشترین تبعیض علیه زنان توسط اهل سنت در سیستان‌وبلوچستان اعمال می‌شود.

در ادامه این جلسه به وضعیت سلامت «حسین رونقی»، که آن زمان در بازداشت بود، پرداخته می‎شود.

مدیران رسانه‌ها در این نشست درباره احتمال رخ دادن اتفاقی برای حسین رونقی پیش از جام‌جهانی و تکرار وضعیت مهسا امینی ابراز نگرانی کرده و می‌گویند که او «طرفدار آذری زیاد دارد» و «با ستارخان» مقایسه‌اش می کنند.

آنان می‌گویند که کاهش وزن حسین رونقی زیاد بوده و به دلیل مشکل قلبی احتمال فوت او وجود دارد. یکی از حاضران می‌گوید که انتشار عکس حسین رونقی با مادرش در بیمارستان تاثیر محسوسی در کاهش خبرهای مربوط به او داشته است.

در این جلسه همچنین، گزارشی از افت حضور مردم در پیام رسان‌های ایرانی پیش از خیزش انقلابی مردمی نیز مطرح می‌شود.