حدود ۸۰ استاد دانشگاه ایرانی دانشگاههای مختلف در نامهای به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، خواستار پیگیری لغو احکام اعدام معترضان و تشکیل گروه حقیقتیاب برای بررسی شکنجهها، تجاوزها و اذیت و آزارهای جنسی در زندانها شدند.
نویسندگان این نامه همچنین خواستار آن شدند که کمیته حقیقتیابی که بر اساس مصوبه شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل خواهد شد، بلافاصله موضوع بررسی محاکمات دستگیرشدگان و به ویژه بررسی صدور احکام اعدام را در دستور کار خود قرار دهد.
این استادان دانشگاههای مختلف دنیا در نامه خود به جاوید رحمان تاکید کردند خبرهای منتشر شده درباره احکام دادگاهها علیه معترضان که شمار بزرگی از آنها را دختران و پسران دانشجو و سایر جوانان تشکیل میدهند، بسیار نگران کنندهاند.
یرواند ابراهامیان، مهرزاد بروجردی، عباس امانت، رامین جهانبگلو، احمد و محمود صدری، محسن کدیور، علی میرسپاسی و عباس میلانی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
این استادان دانشگاهها همچنین تاکید کردند که در درون دانشگاهها نیز اذیت و آزار و مجازاتهای بدون محاکمه و خودسرانه دانشجویان و استادان به گونهای چشمگیر افزایش یافته است.
نویسندگان این بیانیه یادآوری کردند که دخالت نیروهای امنیتی و نظامی از حراست و پلیس گرفته تا لباس شخصیهای مسلح در محیط آکادمیک، بر اساس اعلامیه کنفرانس جهانی یونسکو در سال ۱۹۹۷ ممنوع است.
در آبان ماه امسال نیز دو هزار و ۳۰۰ چهره دانشگاهی از جمله ۱۰ برنده جایزه نوبل و ۴۲۵ استاد دانشگاه ایرانی-آمریکایی در نامهای از جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا خواسته بودند ضمن «توجه فوری» به سرکوب دانشجویان در ایران، هر گونه مذاکره با جمهوری اسلامی را متوقف کرده و هیچگونه تحریمی را لغو نکند.
پیش از آن هم بیش از ۵۰۰ پژوهشگر در کمپینی خواستار آزادی همه کنشگران و دانشجویان زندانی در ایران شدند و از جامعه علمی جهان خواستند صدای مردم باشد.
روز چهارشنبه ۹ آذر نیز دانشجویان و دانشگاهیان ایرانیتبار ۲۰۰ شهر جهان با برگزاری تجمعاتی از خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی اعلام حمایت کردند.