خیزش سراسری در روز پنجشنبه ۸ دی، با صدای اعتراض مردم در شهرهای مختلف ادامه یافت. در هشت شهر ایران مراسم چهلم کشتهشدگان با حضور حداکثری مردم برگزار شد. مراسم چهلم حمیدرضا روحی در تهران، آرمان عمادی در عمادآباد مرودشت، سپهر مقصودی، رضا شریعتی و میلاد سعیدیانجو در ایذه، عاطفه نعامی در اهواز، علی عباسی در سمیرم، سیدجواد موسوی در خوراسگان، محسن نیازی در دهگلان کردستان، سلیمان شکری در بوکان، با سر دادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی برگزار شد.
مردم تهران علاوه بر حضور بر مزار حمیدرضا روحی و سر دادن شعار علیه جمهوری اسلامی، مقابل خانه او در شهرزیبای تهران رفتند و تجمعاتی نیز در آن منطقه شکل گرفت. در این تجمعات، مردم ترانه موردعلاقه حمید روحی را از بلندگوی خودروهای خود پخش میکردند.
مراسم چهلم علی عباسی در شهر سمیرم با حضور هزاران نفر از معترضان همراه بود. در مراسم چهلم علی عباسی، خواهر او برای حاضران سخنرانی کرد. او در بخشی از صحبتهایش، با اشاره به اینکه دختران و پسران شهر یاد کشتهشدگان را گرامی میدارند، گفت: «شیپور جنگ نواخته شد و مرد از نامرد تشخیص داده شد.»
علی عباسی در حالی که دوران سربازیاش را میگذراند، به مرخصی رفته بود و در مدت مرخصی در اعتراضهای مردمی شرکت کرد. او در اعتراضهای روز ۲۵ آبان، با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی کشته شد.
معترضان در مراسم چهلم محسن نیازی در دهگلان کردستان نیز با سر دادن شعارهای ضد جمهوری اسلامی، طناب اعدامی را بهصورت نمادین به آتش کشیدند.
در مراسم چهلم سلیمان شکری در بوکان، شعارهایی به زبان کردی سر داده شد. حاضران فریاد میزدند «اینجا شهر بوکان است، قاتل خائنان است» و «دایه برای فرزندت گریه نکن، عهد باشد که انتقامش را بگیریم».تصاویر منتشرشده از امامزاده کلثوم خوراسگان حاکی از آن بود که این منطقه برای ممانعت از حضور مردم بر مزار سیدجواد موسوی، در محاصره ماموران امنیتی قرار گرفته است.
علاوه بر این شهرها، تجمعهایی در شهرهای دیگر نیز شکل گرفت. صدها نفر از مردم شیراز روز پنجشنبه با حضور در فرودگاه این شهر، به استقبال هادی چوپان رفتند، ورزشکاری که مدال طلایش در مسابقات مسترالمپیا را به زنان ایرانی تقدیم کرده بود. هادی چوپان پیشتر نیز از خیزش سراسری حمایت کرده بود. در این مراسم استقبال، مردم در حمایت از او شعار «باشرف، باشرف» سر دادند. شامگاه پنجشنبه نیز جمعی از معترضان در برخی محلههای شیراز به سردادن شعارهای ضدحکومتی از جمله «مرگ بر دیکتاتور» پرداختند.
کرج یکی دیگر از شهرهایی بود که اعتراضهای پراکندهای در آن شکل گرفت. معترضان علاوه بر سر دادن شعارهای شبانه، در گلشهر کرج نیز بهمناسبت چهلم حمیدرضا روحی اقدام به روشن کردن آتش و بستن خیابان کردند. معترضان در این تجمع شعارهای «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه»، «مرگ بر خامنهای» و «هموطن داد بزن، حرفت رو فریاد بزن» سر دادند. معترضان در شهرک جهاننمای کرج نیز با همخوانی آهنگ «برای» شروین حاجیپور، علیه جمهوری اسلامی شعار دادند.
در میدان فهمیده مشهد، معترضان روی یکی از پلهای عابر پیاده بنری نصب کردند که روی آن، کنار تصویری از حمیدرضا روحی، شعار «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان» نوشته شده بود.
معترضان در شهر دورود استان لرستان پنجشنبه شب پارچهنوشتهای با شعار «زن، زندگی، آزادی» از پل عابر پیاده در کمربندی این شهر آویختند. معترضان تهرانی نیز بنری با تصویر قاسم سلیمانی را در اتوبان یادگار جنوب، قبل از خروجی حکیم، به آتش کشیدند.
جمعی از معترضان در جم بوشهر هم اقدام به دیوارنویسی اعتراضی در سطح شهر کردند. در یکی از این دیوارنوشتهها شعارهای «دایه دایه وقت جنگه» و «از جم تا تهران، جانم فدای ایران» نوشته شده بود.از سوی دیگر، مردم شیراز روز پنجشنبه هشتم دیماه به استقبال هادی چوپان، قهرمان مستر المپیا، به فرودگاه این شهر رفته و برای او که قهرمانیاش را به زنان ایران تقدیم کرد، شعار «باشرف» سر دادند.روستای پر سوراخ در نزدیکی ایذه در روز ۲۹ آذرماه، منتشر کردهاند، قرار است مراسم یادبود او روز جمعه ساعت ۹ صبح در مسجد «امامرضا» در روستای سراک سفلی برگزار شود.
از سوی دیگر سیاستهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی نیز با هدف کنترل اعتراضات ادامه دارد. طبق گزارش رسیده به ایران اینترنشنال، تعدادی از اساتید دانشگاه در دانشگاههای فنی حرفهای، آزاد و سراسری در شهرهای مختلف از جمله بابل، ساری، رشت، سنندج، یزد، اصفهان، مشهد، کرمان، تبریز به دلیل همراهی با اعتراضات از ادامه تدریس منع شده یا از ورودشان به دانشگاه جلوگیری شده است.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان نیز با اشاره به زندانی بودن بیش از ۱۰ معلم، اعلام کرد که دهها فعال صنفی در سراسر کشور در انتظار احکام قضایی هستند و همچنین بسیاری از فعالان صنفی در استانهای مختلف از مزایای رتبهبندی معلمان محروم شدهاند.
در همین حال، قوه قضاییه جمهوری اسلامی به صدور احکام سنگین، از جمله اعدام و شلاق، ادامه میدهد. کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان اعلام کرد مهدی بهمن، نویسنده و نگارگر زندانی، به «اعدام» محکوم شد. بهمن به دلیل مصاحبه با شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل به جاسوسی متهم شده است. او در ۱۹ مهر در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد و در این مدت از حق داشتن وکیل محروم بوده است.
پایگاه خبری حالوش نیز گزارش داد که امیرعلی جانآبادی، جوان ۱۸ ساله بازداشتی در جریان اعتراضات زاهدان، به ۹ ماه حبس تعزیری، ۶۰ ضربه شلاق و انجام یک تحقیق درباره «مقایسه برخورد نیروهای نظامی ایران و آمریکا با معترضان به حکومت»، محکوم شد.
پایگاه خبری حالوش همچنین گزارش داد دادگاه انقلاب زاهدان آیدا پورتقی، دانشجوی دانشگاه زاهدان و ستاره ریگی، نوجوان ۱۷ ساله را که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شدند، به ۹ ماه زندان، ۶۰ ضربه شلاق و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرده است.
در همین حال، سمانه الهوردی، خواهر سعید الهوردی، معترض زندانی ۱۸ ساله، گفته برادرش بیش از ۴۰ روز است در زندان عادلآباد شیراز در بلاتکلیفی به سر میبرد و در آخرین دیداری که در زندان با مادرشان داشته، قدرت تکلم او دچار مشکل شده بود.
او گفت خانواده در دو هفته اول به طور کامل از وضعیت او بیخبر بودند و پس از باخبر شدن از بازداشتش نیز اجازه گرفتن وکیل برای سعید را نداشتند.
با این وجود مقامات جمهوری اسلامی همچنان به توجیه کشتار معترضان و تاکید بر سیاستهای سرکوبگرانه تاکید دارند. ابوالحسن کبیری، معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین، مدعی شد دلیل شلیک به خودروی حامل مهرداد ملک، نوجوان ۱۷ ساله کشتهشده توسط ماموران،«بیتوجهی به فرمان ایست» و «شلیک با تفنگ شکاری» به خودروی نیروی انتظامی بوده و گفت که راننده خودرو نیز بازداشت شده است.
مهرداد ملک در خودروی دوستش با شلیک گشت نیروی انتظامی در بخش دشتابی ارداق قزوین کشته شد.
از سوی دیگر، غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه، بار دیگر بر تسریع محاکمه معترضان تاکید کرد و گفت: «همکاران قضایی هرچه زودتر در راستای محاکمه و مجازات بازدارنده عناصر و مسببین اغتشاشات اخیر اقدام کنند.»
او به مقامهای قضایی دستور داد پروندههای معترضان را «روزانه» پیگیری کنند.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، با اشاره به بازداشت شهروندان در اعتراضات سراسری گفت: «اغلب این دست از متهمان تکلیفشان در دادسرا مشخص و منتهی به قرار (بازداشت، وثیقه، کفالت و …) شده است.»
او افزود: «یکی از اهداف این است تا فردی بیجهت در زندان نباشد.»
حمید رسایی، نماینده پیشین مجلس، نیز در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو علی دایی را متهم به دروغگویی کرد و گفت از مسئولان ارشد قضایی پرسیده «چرا توی گوشش نمیزنید؟» رسایی همچنین خواستار برخورد با یحیی گلمحمدی و رضا کیانیان شد.