ند
بنا بر اعلام قوه قضائیه برای سه معترض دیگر در جریان پرونده موسوم به “خانه اصفهان” حکم اعدام صادر شده است. امیر نصرآزادانی به ۲۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. زارعپور تایید کرد که اینترنت ماهوارهای در ایران فعال شده است.
خبرگزاری میزان روز دوشنبه ۱۹ دی (۹ ژانویه) اعلام کرد که برای سه متهم در پروندهای مرتبط با اعتراضات اخیر در اصفهان موسوم به پرونده “خانه اصفهان”، حکم اعدام صادر شده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری متعلق به قوه قضائیه، در این پرونده سه متهم به نامهای صالح میرهاشمی بلطاقی، مجید کاظمی شیخشبانی و سعید یعقوبی کردسفلی به اتهام ”محاربه”، حکم اعدام دریافت کردهاند.
رسانههای حکومتی در ایران، درباره این پرونده ادعا میکنند که در جریان اعتراضهای روز ۲۵ آبانماه در اصفهان، سه نفر به نامهای محسن چراغی، محسن حمیدی و محمد کریمی جان باختهاند. این رسانهها، جانباختگان را ”مدافعان امنیت” مینامند.
مقامها و رسانهها در جمهوری اسلامی، معترضان را ”اغتشاشگر” و نیروهای امنیتی و سرکوبگر را ”مدافعان امنیت” میخوانند.
دویچه وله فارسی در اینستاگرام دنبال کنید
میزان همچنین افزود که در این پرونده، امیر نصرآزادانی به اتهام ”عضویت در دستهجات غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری، برای اتهام ”اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت” به ۵ سال حبس تعزیری و برای اتهام ”معاونت در محاربه” به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به این ترتیب، این بازیکن سابق تیمهای فوتبال سپاهان و تراکتورسازی در مجموع به ۲۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
این خبرگزاری در عین حال نوشت که احکام صادر شده در این پرونده، ”اولیه” و قابل فرجامخواهی در دیوان عالی کشور است.
این احکام در حالی صادر شدهاند که به باور کارشناسان روند دادرسی و رسیدگی به این پرونده نیز همچون سایر پروندههای مربوط به بازداشتشدگان در جریان اعتراضهای سراسری سال ۱۴۰۱ با ایرادهای حقوقی و قانونی متعددی همراه بوده است.
در این پرونده همچنین سهیل جهانگیری بابت اتهام “اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی کشور” به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده و جابر میرهاشمی نیز از اتهامهای وارده تبرئه شده است.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی در حالی برای صالح میرهاشمی بلطاقی، مجید کاظمی شیخشبانی و سعید یعقوبی کردسفلی حکم اعدام صادر کرده که تا کنون حکم اعدام چهار معترض به اجرا درآمده است.
نسرین ستوده: نقض آشکار قانون در اعدام دو زندانی
نسرین ستوده، حقوقدان و فعال سرشناس حقوق بشر، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت که محمدمهدی کرمی و محمد حسینی با ”نقض آشکار قانون و نادیده گرفتن حق داشتن وکیل انتخابی” اعدام شدند.
ستوده که در حال حاضر از زندان بە مرخصی آمده، در ادامه نوشت: «به خودمان که با چنین زمامداران بیکفایتی روبروییم که برای انتقام از فریاد ملت، دست به آدمکشی آشکار می زنند، تسلیت میگویم.»
حکم اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی روز ۱۷ دیماه به اجرا درآمد. اجرای حکم اعدام این دو معترض، با واکنشهای اعتراضی گستردهای از سوی ایرانیان و جامعه جهانی همراه شده است.
ادعای رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره ”ورود سلاح به کشور”
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ادعا کرده که ”دشمنان برای تقویت آشوب، سلاح وارد کشور کردند.”
محمد باقری که روز دوشنبه ۱۹ دی در همایشی در تهران سخن میگفت، افزوده که ملت ایران ”علیرغم خواست دشمن به خیابانها نیامد و نقشه آنان [دشمنان] را نقشبرآب کرد.”
این ادعا از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حالی بیان شده که ایران پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی با اعتراضات سراسری گسترده و پردامنهای همراه بوده است و این اعتراضها در مقیاسهای متفاوت همچنان ادامه دارد. بسیاری از کارشناسان، این اعتراضها را بزرگترین خیزش مردمی علیه جمهوری اسلامی از زمان شکلگیری آن در سال ۱۳۵۷ تا کنون میدانند.
محمد باقری همچنین در ادبیاتی مشابه با رهبر جمهوری اسلامی، اعتراضها را به کشورهای خارجی نسبت داد و گفت: «دنیای استکبار تلاش کرد با وارد کردن سلاح در کشور تروریست را قوت ببخشند و آشوبها را بهسمت خشونت بیشتر و کشتن افراد بیگناه پیش ببرند.»
او شمار معترضان در ایران را ”جمعیت اندک” و ”۳ درصد” از کل کشور ارزیابی کرد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
مقامهای مسئول در جمهوری اسلامی تا کنون با ارائه آمارهای متفاوت و ضد و نقیض سعی کردهاند تا شمار معترضان در ایران را بسیار اندک جلوه دهند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اما برای این آمار و ادعای ”ورود سلاح به کشور از سوی کشورهای خارجی” دلیل و سندی ارائه نکرد.
تایید فعالیت اینترنت ماهوارهای از سوی وزیر ارتباطات ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت ابراهیم رئیسی، روز دوشنبه ۱۹ دیماه، فعالیت اینترنت ماهورهای در ایران را تایید کرد.
عیسی زارعپور در عین حال ”استقبال” از اینترنت ماهوارهای را ”مشروط به رعایت قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران” دانست.
او با ابراز بیاطلاعی از تعداد دستگاههای فعال مربوط به اینترنت ماهوارهای در ایران گفت: «در جریان اینکه چه تعداد فعال شده است، نیستم. صاحب و دارنده این شرکت که این خدمات را ارائه میکند میتواند آمار صحیح را بدهد.»
در روزهای گذشته گزارشهای پرتعدادی در خصوص فعالیت صدها عدد دستگاه اینترنت ماهوارهای در ایران منتشر شده است.
از جمله آنها، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران روز ۱۱ دیماه از وجود ۸۰۰ دستگاه فعال استارلینک در ایران خبر داد. مهدی محبی فروش تجهیزات اینترنتی ماهوارهای استارلینک در تهران را تایید کرده اما در عین حال گفته بود که خرید و فروش این کالا ”غیرقانونی” است.
سه روز پیش از این سخنان نیز ایلان ماسک، مالک شرکت اسپیسایکس در پاسخ به یک کاربر توییتر تایید کرده بود که حدود ۱۰۰ دستگاه اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران فعال شده است.
روزنامه ”وال استریت ژورنال” نیز روز اول دیماه گزارش داده بود که از ابتدای اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، حدود ۲۰۰ ترمینال ارتباط ماهوارهای اینترنتی استارلینک به ایران قاچاق شده است.