خانه / اخبار مهم روز / اعدام علیرضا اکبری؛ بریتانیا سفیر خود را از ایران فراخواند

اعدام علیرضا اکبری؛ بریتانیا سفیر خود را از ایران فراخواند

در پی اعدام علیرضا اکبری ایرانی بریتانیایی، بریتانیا سفیر خود را از ایران فراخواند. رابرت مالی گفت، از شنیدن خبر اعدام او وحشت‌زده شده است. ایران برای “ملی‌پوش سابق والیبال” به دلیل”توهین به مقدسات” حکم جلب صادر کرد.بریتانیا در پی اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی ـ بریتانیایی سفیر خود را موقتا از ایران فراخواند. جیمز کلورلی، وزیرخارجه بریتانیا در توئیتی در این‌باره نوشته است: «سفیر بریتانیا موقتا برای مشورت فراخوانده شده است.»

کلورلی همچنین در این توییت با اعلام اینکه پاسخ بریتانیا به ایران به امروز محدود نیست، نوشت: «در حال بررسی اقدامات بعدی هستیم.»

بریتانیا در دیگر اقدامات پس از اعدام علیرضا اکبری، کاردار ایران در لندن را احضار و دادستان کل ایران را نیز وارد لیست تحریمی‌ها کرده است.

وزیر خارجه بریتانیا در توییت دیگری در این رابطه در روز شنبه ۲۴ دی‌ماه نوشته بود: «تحریم امروز او نشان‌دهنده انزجار ما از اعدام علیرضا اکبری است. دادستان کل، هسته اصلی استفاده ایران از مجازات اعدام است.»علیرضا اکبری، معاون پیشین وزارت دفاع ایران و مشاور وزیر در دوره وزارت علی شمخانی که شهروندی بریتانیا را داشت، صبح شنبه ۲۴ دی (۱۴ ژانویه) در ایران اعدام شد.

رابرت مالی: از شنیدن خبر اعدام علیرضا اکبری وحشت کردم

رابرت مالی، نماینده ارشد آمریکا در امور ایران اعدام علیرضا اکبری را اقدامی با “انگیزه سیاسی” دانست و از جمهوری اسلامی خواست، به اعدام‌ها پایان دهد.

مالی روز شنبه در توئیتی نوشت: «از شنیدن خبر اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی ـ بریتانیایی وحشت کردم. بازداشت‌های ناعادلانه جمهوری اسلامی، اعترافات اجباری، محاکمه‌های ساختگی و اعدام‌ها با انگیزه سیاسی باید پایان یابد.»

اظهارات سابق بریتانیا درباره اعدام علیرضا اکبری

ریچارد دالتون، سفیر سابق بریتانیا در تهران معتقد است، جمهوری اسلامی احتمالا در اعتراض به تلاش‌های بریتانیا برای قراردادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی، علیرضا اکبری را اعدام کرده است.

این دیپلمات سابق در مصاحبه با رادیو تایمز دلیل دیگر این اقدام جمهوری اسلامی را فرستادن پیامی قوی به مردم ایران و ایجاد رعب و وحشت میان آنها می‌داند.

از ابتدای اعتراضات سراسری در ایران و سرکوب مردم از سوی حکومت، مقامات اروپایی خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی و افزایش فشارها و تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شده‌اند.

امیر نصرآزادانی: صدایم باشید

امیر نصرآزادانی، بازیکن سابق باشگاه تراکتورسازی تبریز و سپاهان اصفهان از مردم و دوستان فوتبالیست خود خواسته تا صدای او باشند.

در فایل صوتی که از این فوتبالیست از داخل زندان منتشر شده، او می‌خواهد، صدایش به دوستان فوتبالیستش برسد تا بدانند در چه شرایطی است.

نصرآزادانی از هشتم آبان در بازداشت است و از سوی دادگاه انقلاب اصفهان در پرونده موسوم به “خانه اصفهان” به اتهام “معاونت در محاربه” به ۲۶ سال حبس محکوم شده است.

او در این فایل صوتی می‌گوید، امیدش اول به خداست و بعد به کسانی که بیرون هستند.

وکیل تعیینی نصرآزادانی به رای صادر شده اعتراض و طلب فرجام کرده است.

واکنش فرانسه
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه شنبه در واکنش به اعدام «علی‌رضا اکبری» شهروند دوتابعیتی ایرانی- بریتانیایی توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران آن را «اقدامی زشت» و «وحشیانه» توصیف کرده و همبستگی کشورش را با بریتانیا اعلام کرد.فرانسه که دست‌کم هفت نفر از شهروندان آن علاوه بر شهروندانی دیگر از بیش از 15 کشور جهان از آغاز اعتراضات ضد‌حکومتی تاکنون از سوی نهادهای رژیم جمهوری اسلامی در ایران بازداشت شده‌اند، با نگرانی در اعتراض به اعدام اکبری، کاردار سفارت جمهوری اسلامی در پاریس را به وزارت خارجه خود احضار کرد.واکنش آمریکا
وزارت خارجه آمریکا اعدام علیرضا اکبری در ایران را «ناعادلانه»، «با انگیزه سیاسی» و «هولناک» توصیف و محکوم کرد.

سفیر آمریکا در لندن نیز در واکنش به اعدام اکبری اعلام کرد که ایالات متحده از بریتانیا در محکوم کردن اقدامات «وحشیانه» رژیم ایران حمایت می‌کند.

خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضائیه ایران صبح شنبه 24 دی از اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی بریتانیایی و معاون پیشین وزارت دفاع جمهوری اسلامی در دوره علی شمخانی و از نزدیکان علی لاریجانی به اتهام «افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت بریتانیا» خبر داد.

طبق دادنامه صادره برای اکبری، او توسط قوه قضائیه ایران به «جاسوسی به‌نفع کشور بریتانیا، ارتباطات با سرویس جاسوسی MI6 و تعداد ملاقات‌های وسیع با افسران اطلاعاتی دشمن در کشورهای مختلف و مدت طولانی جاسوسی» متهم شده بود.

خبرگزاری رسمی ایران، «ایرنا» نیز پنج‌شنبه ویدیوهایی از اعترافات اجباری اکبری منتشر کرد.

در ادامه روایت‌های متناقض نهادهای امنیتی رژیم جمهوری اسلامی درباره عاملان و نحوه ترور فخری‌زاده، اکبری‌ همچنین از سوی این نهادها به دادن اطلاعات درباره محسن فخری‌زاده، مدیر ترور شده پروژه ساخت بمب اتم در ایران متهم شده و خبرگزاری میزان در این رابطه نوشته است که «وی در اطلاعاتی که به سرویس بیگانه داده است، شهید فخری‌زاده را فردی کلیدی در سطح تکنیکال معرفی کرده بود.»