خانه / اخبار مهم روز / اعزام تیم «شکار» سایبری آمریکا به آلبانی، در پی حملات سایبری جمهوری اسلامی

اعزام تیم «شکار» سایبری آمریکا به آلبانی، در پی حملات سایبری جمهوری اسلامی

یک تیم از نیروهای عملیات سایبری آمریکا در یک بازه زمانی سه‌ماهه، به مسئولان آلبانی کمک کردند، تا نقاط ضعف زیرساخت‌های سایبری این کشور که بارها توسط هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی مورد حمله قرار گرفته را شناسایی و ترمیم کند.

سرلشکر ویلیام هارتمن، فرمانده نیروی ملی مأموریت سایبری آمریکا (CNMF) در بیانیه‌ای گفته، عملیات موسوم به «شکار»، اولین همکاری مشترک سایبری با آلبانی، این متحد کوچک ناتو بود که با فرماندهی پرسنل «سایبرکام» ایالات متحده انجام شد. عملیاتی که ویلیام هارتمن آن را عامل ارتقا روابط بین‌المللی توصیف کرده و نیز عاملی برای نزدیکی تیم شکار ایالات متحده، به فعالیت‌ها و تهدید‌های دشمن.

در بخشی از این بیانیه‌ آمده که ایران در ماه‌های ژوئیه و سپتامبر سال گذشته میلادی به شبکه زیرساخت‌های کشور آلبانی حمله‌کرده و بسیاری از خدمات حیاتی دولت را از دسترس خارج کرده است، اقدامی که محکومیت دولت بایدن و تحریم ایران را به دنبال داشت. اما ایالات متحده در مقابل این «حملات سایبری مخرب» از توانمندی‌های نامتقارن کلیدی خود بهره می‌برد که دشمنان فاقد آن هستند.

ناتانیل فیک، سفیر ایالات متحده در حوزه فضای سایبری و سیاست دیجیتال هم گفته: آمریکا همچنان به همکاری با آلبانی برای تامین امنیت آینده دیجیتال خود و اطمینان از توان کافی برای نوآوری، بهره‌وری و توانمندسازی این کشور متعهد بوده و از سایر کشورها نیز می‌خواهد که ایران را در قبال «حملات سایبری مخرب خود» پاسخگو کنند.

نیروی سایبری مأموریت ملی آمریکا از ابتدای تاسیس تا کنون دست کم سی بار در ۲۲ کشور جهان، ازجمله اوکراین مستقر شده و به دفاع از زیرساخت‌ها و توامند‌سازی متخصصان این کشورها کمک کرده‌اند. عملیات موسوم به «شکار» بخشی از استراتژی تعاملی رو به جلو و مدام ایالات متحده است که با هدف آمادگی دائم در مقابل تهدید‌های دشمنان و اطمینان از واکنش‌های پیشگیرانه در دستورکار نیروهای ایالات متحده قرار گرفته است.

گروه هکری (APT42) یکی از زیرمجموعه‌های گروه‌ موسوم به «تهدید پیشرفته مدام» (APT)، متهم اول حمله سایبری به زیرساخت‌های حیاتی کشور آلبانی است. اقدامی خرابکارانه از این گروه از هکرهای حکومتی که خشم تیرانا را برانگیخته و به لغو یکطرفه ارتباط دیپلماتیک آلبانی با ایران و اخراج دیپلمات‌های جمهوری اسلامی از این کشور منتهی شد.

اگرچه مقامات جمهوری اسلامی، مسئولیت این حمله سایبری را نپذیرفته و آن را اتهامی «بی‌اساس» خوانده‌اند، اما دفتر مطبوعاتی آمریکا در ناتو، دست‌داشتن ایران در این حمله سایبری را تایید و به صدای آمریکا گفته است که ایران پشت پرده حمله سایبری «خطرناک» به زیرساخت‌های آلبانی بوده و عملکرد این کشور، ناقض تمامی استانداردها و مسئولیت‌ها در زمان صلح است. آمریکا چند روز پس از حمله سایبری به زیرساخت‌های حیاتی آلبانی، وزیر و وزارت اطلاعات ایران را به دلیل «اقدامات مخرب سایبری» در لیست تحریم‌ها وزارت خزانه‌داری ایالات متحده قرار داد.

وابستگی گروه هکری (APT42) به ایران و همچنین فرمانبری آن از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این نیز بارها مطرح شده و اسناد و شواهد متعددی نیز از سوی محققان سایبری و شرکت‌های فعال در عرصه امنیت سایبری معتبر منتشر شده است.