خانه / اخبار مهم روز / سرکوب دانشجویان معترض؛ ۴۳۵ نفر تعلیق ترم شده‌اند

سرکوب دانشجویان معترض؛ ۴۳۵ نفر تعلیق ترم شده‌اند

همسر محمد حبیبی از قطع تماس‌های تلفنی و بی‌خبری از وضعیت این معلم زندانی خبر داد و خواهر مصطفی نیلی از آزادی این وکیل حقوق بشری. شورای صنفی دانشجویان ایران می‌گوید ۴۳۵ دانشجوی معترض، حکم یک تا دو ترم محرومیت گرفته‌اند.

کانال تلگرامی “شوراهای صنفی دانشجویان کشور” از اخراج و تعلیق بیش از ۴۳۵ دانشجو در جریان اعتراضات سراسری جاری خبر داد. این شورا یادآوری کرده که رقم مربوطه از محکومیت‌ها در کمیته‌های انضباطی استخراج شده و این تنها بخشی از احکام صادره علیه دانشجویان معترض است.

طبق خبر این کانال، ۱۶ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به دلیل اعتراض به مسمومیت‌های سریالی در مدارس حکم یک الی دو ترم محرومیت از تحصیل دریافت کرده‌اند و پرونده ده نفر نیز برای رسیدگی به شورای مرکزی انضباطی وزارت بهداشت ارسال شده که خطر “صدور احکام بلندمدت تعلیق سه ترم یا بیشتر” را در بر دارد.

امید زهدی، دانشجوی دندانپزشکی و دبیر شورای صنفی دانشکده دندانپزشکی تبریز از جمله کسانی است که به خاطر اعتراض به مسمومیت‌های سریالی، به “شرکت در بلوا و آشوب” متهم و به یک ترم منع تحصیل محکوم شده است.

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اعتراضات ۱۶ اسفند سال گذشته علیه حمله به مدارس شرکت کرده بودند.

بی‌خبری از وضعیت محمد حبیبی

کانال صنفی معلمان ایران می‌گوید بر اساس پیگیری‌های خانواده محمد حبیبی، پرونده این آموزگار به شعبه یک دادسرای شهریار ارجاع شده است. سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران، یک هفته قبل در حالی که تنها دو ماه از آزادی‌اش می‌گذشت، در محل تدریس‌اش دستگیر شد.

همسر او در توییتی نوشته است: «تماس‌های تلفنی ایشان قطع شده است. با مراجعه به شعبه رسیدگی کننده پرونده نه تنها پاسخ روشنی دریافت نکردم بلکه با برخوردی نامناسب و حضور مامور حفاظت دادسرا در برابر خود به جهت درخواست این حق قانونی مواجه شدم.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با محکومیت بی‌خبری از وضعیت محمد حببیی، اعلام کرده که قوه‌ قضائیه را مسئول سلامتی او می‌داند.

محمد حبیبی ۴۴ ساله، سخنگو و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران، اسفند ۹۶ به اتهام “تبانی علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” مقابل مدرسه محل کارش دستگیر و به ۷ سال و نیم زندان محکوم شد. او آبان ۹۹ آزاد شد اما بعد از بازداشت دوباره در اردیبهشت ۱۴۰۱ حکم چهار سال و هفت ماه زندان گرفت.

آزادی مصطفی نیلی، وکیل و فعال حقوق بشری

فاطمه نیلی در گفت‌وگو با شبکه شرق از ختم پرونده و آزادی برادرش از زندان رجایی شهر کرج خبر داد.

مصطفی نیلی، وکیل دادگستری که وکالت بسیاری از زندانیان سیاسی را بر عهده داشته، اواسط آبان ۱۴۰۱ در حالی که عازم زاهدان بود تا وکالت خانواده‌های زندانیان و قربانیان جمعه خونین این شهر را برعهده گیرد، از سوی اطلاعات سپاه در فرودگاه بازداشت شد. نیلی از جمله فعالانی بود که در جریان همه‌گیری کرونا از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی به خاطر سوءمدیریت شکایت کرده و دستگیر شده بود. بازداشت اخیر او در چارچوب “پرونده دادخواهان سلامت” صورت گرفت.

زهرا مینویی، وکیل مصطفی نیلی در توییتی نوشت که با پذیرش اعاده دادرسی موکلش، حکم چهار سال حبس او در پرونده یاد شده به دو سال کاهش یافت و الباقی مدت نیز به جزای نقدی تبدیل شد. خانم مینویی گفته که پرونده جدید نیز طبق بخشنامه بهمن ماه مختومه و موکلش آزاد شد.

نوربرت روتگن، نماینده مجلس آلمان از حزب دموکرات مسیحی چهار ماه قبل در تلاش برای آزادی مصطفی نیلی، کفالت سیاسی این وکیل زندانی را بر عهده گرفته بود.

ملاقات سینماگران با خانواده‌ نیلوفر حامدی و الهه محمدی

جمعی از سینماگران و بازیگران ایرانی از جمله رخشان بنی‌اعتماد، فاطمه معتمداریا، جعفر پناهی، محمد رسول‌اف و مجتبی میرتهماسب به دیدار خانواده‌های الهه محمدی و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگاران زندانی رفتند.

فاطمه معتمدآریا، جعفر پناهی و محمد رسول‌اف پیش‌تر نیز به دیدار خانواده کیان پیرفلک و توماج صالحی رفته‌بودند.

الهه محمدی و نیلوفر حامدی به خاطر انعکاس خبر کشته شدن مهسا امینی و گزارش خاکسپاری او در سقز، بیش از ۲۰۰ روز است در زندان قرچک در بازداشت به سر می‌برند. دانشگاه هاروارد به تازگی، جایزه “لوئیس لاینس برای وجدان و صداقت در خبرنگاری” را به این دو اهدا کرد. انجمن روزنامه‌نگاران کانادا نیز جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات را به پاس شجاعت این دو به آنها اعطا کرده است.

هفت ماه قبل، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، دو نهاد امنیتی جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای این دو روزنامه‌نگار را “عوامل آموزش‌دیده” سرویس‌های خارجی نامیدند.