بر پایه پژوهشی که توسط یک اقتصاددان برجسته در دانشگاه جان هاپکینز ایالات متحده انجام شد، ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی و متحدانش، لبنان، یمن، ونزوئلا و سوریه، اکنون از جمله بینواترین کشورهای گیتی، محسوب میشوند. این در حالی است که پهنه سرزمینی ایران، بهلحاظ دارا بودن سرمایه و منابع طبیعی، یکی از ثروتمندترینها در جهان شمرده میشود.
روزنامه ژروزالمپست، روز چهارشنبه سوم خردادماه گزارشی را منتشر کرد که نتایج یک پژوهش را در مورد اوضاع فلاکت در دنیا نشان میدهد. بر پایه فهرستی که استیو اچ. هانکه، در این راستا ارائه کردهاست، ایران در رتبه نوزدهم بینواترین کشورهای دنیا قرار دارد.
بنفشه زند، کارشناس ایرانی-آمریکایی، به این روزنامه گفت: تنها راهی که برای غلبه بر این فاجعه در ایران، وجود دارد این است که رژیم، برنامههای هستهایش را متوقف کند و از مداخله در منطقه دست بکشد.
بهگفته بنفشه زند، همانگونه که تجربه ۴۴ ساله مردم ایران نشان میدهد، رژیمی که رهبرش مدعی بود «اقتصاد برای الاغ است و اقتصاددانان انسان را حیوان میدانند»، نهفقط نالایق، بلکه «فاسد و خشن» است.
این کارشناس ایرانیتبار میافزاید: «آخوندها و زیردستانشان قصد ندارند که اوضاع را بهبود بدهند. باید با چنین وضعی خو بگیرید، زیرا این شیوه مدیریت مافیای شیعه است».
بنفشه زند همچنین با اشاره به اینکه وضعیت «یمن، سوریه و لبنان» از ایران هم بدتر است، میگوید: بیتردید آخوندها هرجا که بروند، فلاکت را با خود بههمراه میبرند.
در این گزارش دیده میشود که کشورهای لبنان، یمن و سوریه، بر پایه دلایلی که «سوءمدیریت اقتصادی، فساد، خشونت و جنگ» شمرده شدهاست، در زمره فلاکتزده ترین کشورها قرار گرفتهاند.
سیمون کنستبل، یکی از همکاران موسسه جان هاپکینز در اقتصاد کاربردی، نیز در این راستا گفت که سوریه، لبنان و ایران، هر سه پیرو «سیاستهای اقتصادی افتضاح» بودهاند.
این کارشناس برجسته اقتصادی افزود: سیاستهای {جمهوری اسلامی} ایران، ثروتی را که این کشور میتوانست از آن برخوردار بشود، نابود کرد.
در سیاهه برشمرده، زیمبابوه بهعنوان بینواترین کشور شناخته شدهاست. در رتبه دوم، ونزوئلا، کشوری که ادارهکنندگانش با رژیم حاکم بر ایران متحد هستند، دیده میشود.
جایگاه سومین کشور بینوا در جهان نیز، در اختیار سوریه است. استیو اچ. هانکه در این راستا نوشت: «جای تعجب ندارد که سوریه، در بالای این رتبهبندی قرار دارد. این قابل پیشبینی است که در کشوری با بیش از دوازده سال درگیری در جنگ داخلی، شادی وجود نداشته باشد».
بهنوشته این کارشناس برجسته، این واقعیت که ونزوئلا و زیمبابوه بیآنکه درگیر جنگ باشند، در جایگاهی بدتر از سوریه قرار دارند، گویای سوءمدیریت اقتصادی در این کشورها است.
او میگوید «شرایط انسانی» در میان طیفی از «بدبختی» و «شادمانی» گسترانده شدهاست و در حوزه اقتصادی، بدبختیها از «تورم شدید، هزینههای استقراضی بسیار و بیکاری» منتج میشود.
لبنان، دیگر کشور مرتبط با جمهوری اسلامی، به عنوان چهارمین کشور بینوا در گیتی معرفی شدهاست. حزبالله لبنان که شریک استراتژیک رژیم حاکم بر ایران است، بهعنوان «حکمران کنونی» در این کشور قلمداد میشود.
سوئیس، کشوری ثروتمند در اروپای مرکزی، در انتهای جدول پیشگفته در رتبه ۱۵۷ قرار دارد. اسرائیل نیز بر پایه این پژوهش در رتبه ۱۴۵ جا گرفتهاست.