پیشتر، «تهران تایمز»، در گزارشی مدعی شده بود که گفتوگوهای محرمانه رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با یک دیپلمات ارشد ایرانی در سازمان ملل و تعاملات مشکوک او با مشاوران غیررسمی ایرانیتبارش، کار دست او داده و تعلیق او را رقم زده است
دنبال کنید
«واشینگتن فری بیکن» در گزارشی که چهارشنبه، 4 مرداد منتشر کرد و گمانهزنیهایی را درباره دلیل برکناری رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مطرح کرده و نوشته است که احتمالا او اطلاعات طبقهبندی شده را به مقامات ایران یا طرفداران آنها در آمریکا میداده است.
در این گزارش، با تاکید بر مطلبی که اوایل ماه جاری، «تهران تایمز» منتشر کرده و مدعی شده بود که مالی با نمایندگان وزارت خارجه ایران و مقامات غیررسمی ایران دیدار کرده، این مورد یکی از موارد محتمل در نظر گرفته شده است.
واشینگتن فری بیکن همچنین احتمال ملاقات و درز اطلاعات محرمانه از طرف رابرت مالی به «اتاق اکو» یا شبکهای از طرفداران تهران که از توافق دولت اوباما با ایران حمایت میکردند را نیز مطرح کرده و نوشت: «تهران تایمز در گزارش ژوئیه خود مدعی شد که مالی به طور معمول با تعدادی از حامیان رژیم ایران مانند تریتا پارسی از مؤسسه کوئینسی در تماس است و این متحدان به عنوان واسطه برای مذاکره با دولت ایران عمل میکنند.»
این نشریه آمریکایی طرح حدس و گمان اولیه از نبودن مالی توسط رسانههای طرفدار حکومت ایران را ناشی از درست بودن فرضیه ارتباط مالی با مقامات غیررسمی ایران دانسته و تاکید کرد که بعد از 3 ماه هنوز وزارت خارجه دولت بایدن پاسخ مناسبی برای افکار عمومیو مجلس سنای ایالات متحده آماده نکرده است.
این نشریه، همچنین نوشت که سناتورهای جمهوریخواه در حال حاضر مشغول پاسخگو کردن وزارت خارجه هستند و 17 قانونگذار از وزارت خارجه آمریکا خواستند تا «تحقیق مستقلی در مورد اینکه آیا مقامات وزارت خارجه از همه قوانین و مقررات مناسب پیروی کردهاند یا خیر» انجام دهد.
به گزارش واشینگتن فری بیکن، «سوءاستفاده ناخواسته از اطلاعات طبقهبندیشده» نیز یکی دیگر از احتمالها میتواند باشد که البته این رسانه معتقد است با توجه به سختگیری وزارت خارجه در بررسی پرونده مالی و ارجاع آن به پلیس فدرال، «افبیآی» می تواند دال بر این باشد که اتهامات او سنگین و غیرقابل اغماض بوده است.
پیشتر، «تهران تایمز»، در گزارشی مدعی شده بود که گفتوگوهای محرمانه رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با یک دیپلمات ارشد ایرانی در سازمان ملل و تعاملات مشکوک او با مشاوران غیررسمی ایرانیتبارش، کار دست او داده و تعلیق او را رقم زده است.
تهران تایمز در این گزارش نوشته بود که آنچه مشخص است این است که اخراج مالی به دلیل اختلاف نظر بین تیم وزیر خارجه و تیم مشاور امنیت ملی نبوده است. این دو تیم در مذاکرات اخیر با ایران در سه ماه گذشته بسیار خوب با یکدیگر همکاری کردهاند تا این موضوع را مخفی نگه دارند و از آن بهرهبرداری کنند.
رابرت مالی از اواخر ماه مه، دیگر چندان در انظار عمومی ظاهر نمیشد و اگرچه یک بار در مصاحبهای با رادیو عمومی ملی آمریکا «انپی آر»، به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مصاحبه کرد، بیش از یک ماه قبل دسترسی خود به اطلاعات حساس در وزارت خارجه را از دست داده بود و تنها یک بار توانست با خانوادههای زندانیان آمریکایی در ایران که آمریکا میگوید «گروگان» گرفته شدهاند، دیدار کند.