خانه / اخبار مهم روز / زندانیان سیاسی منتقل شده به زندان قزل حصار در اعتصاب غذا

زندانیان سیاسی منتقل شده به زندان قزل حصار در اعتصاب غذا

فشار بر فعالان و خانواده‌های دادخواه افزایش یافته است. از محل نگهداری پدر مهدی کرمی، معترضی که اعدام شد، اطلاعی نیست. ۱۳ زندانی سیاسی در اعتصاب غذا بسر می‌برند. پارسا قبادی که گلوله به چشم‌اش خورده بود، بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۱۳ زندانی سیاسی زندان قزلحصار در اعتصاب بسر میبرند. کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمان زاده، جعفر ابراهیمی، لقمان امین‌ پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام‌جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری و مسعود رضا ابراهیمی نژاد روز ۱۲ شهریور از زندان اوین به قزلحصار منتقل شدند. آنها در اعتراض به این انتقال و محل نگهداری خود در “بند امن واحد ۳ این زندان” دست به اعتصاب غذا زدند.

یکی دیگر از بستگان این زندانیان به هرانا گفت: «آنها در یک اتاق ۱۲ متری در بند قرنطینه زندانیان قبل از اعدام، بدون دسترسی به امکانات اولیه اعم از پتو بسر میبرند. این زندانیان از دسترسی به آب گرم و تلفن محروم مانده‌اند.»

این منبع مطلع در توضیح بندهای زندان قزلحصار گفت که این زندان “دارای ۳ واحد است. واحد ۱ و ۲ مخصوص زندانیان محبوس در این زندان است. واحد ۳ را به زندانیانی که اخیرا از زندان رجایی شهر به این زندان منتقل شدند اختصاص داده‌اند.”

به گفته این منبع مطلع، واحد ۳ گنجایش هزار زندانی را دارد، ولی در حال حاضر نزدیک به ۱۷۰۰ زندانی و در شرایطی سخت در آنجا نگهداری می‌شوند. او همچنین گفته است که این زندان “یک هوا خوری ۱۲ متری دارد که سقف آن را با فنس پوشانده‌اند.”

برخی از این زندانیان سال‌هاست در حبس بسر می‌برند. سعید ماسوری و افشین بایمانی سال ۱۳۷۹ به ظن عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران بازداشت شدند. این دو ابتدا به اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شدند ولی این حکم بعدا به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.

حمزه سواری لفته سال ۸۴ و هنگامی که تنها ۱۶ سال داشت، بازداشت شد. دادگاه انقلاب اهواز او را به اتهام “فساد فی الارض، محاربه و اقدام علیه امنیت ملی” به اعدام محکوم کرد. حکم صادره به حبس ابد تقلیل یافت.

مطلب احمدیان مهر ۱۳۸۹ بازداشت شد. دادگاه انقلاب به اتهام “محاربه از طریق عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون” به او ۳۰ سال حبس تعزیری داد.

سامان صیدی (یاسین) خواننده‌ ترانه‌های اعتراضی مهر سال گذشته و در جریان اعتراضات سراسری در تهران بازداشت شد. به او اتهام “محاربه، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم و اقدام علیه امنیت ملی” زدند و در دادگاه عمومی و انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. پس از مدتی این حکم در دیوان عالی کشور نقض شده و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده شد.

زرتشت احمدی راغب، کنشگر مدنی و از امضاکنندگان نامه استعفای خامنه‌ای اواخر اسفند سال گذشته بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او به پنج سال و هشت ماه حبس محکوم شد که پنج سال آن قابل اجرا است.

احمدرضا حائری، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی که برای دومین بار و به‌خاطر افشاگری‌هایش درباره وضعیت زندانیان سیاسی به ویژه درباره مرگ ساسان نیک نفس و امیرحسین حاتمی (دو زندانی در فشافویه) زندانی است، تیرماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد به قید وثیقه آزاد شد. او در حالی که با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی بیرون از زندان بود، به‌خاطر اعمال فشار بر وثیقه‌گذار، برای گذراندن باقی دوران محکومیت خود در ۲۰ اردیبهشت ماه امسال راهی زندان اوین شد.

کامیار فکور، ترانه‌سرا و روزنامه‌نگار به همراه همسر خود، سروناز احمدی، روزنامه‌نگار و مددکار اجتماعی، آبان سال گذشته، در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شد. او به اتهام “تشویش اذهان عمومی” زندانی است و از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به هشت ماه حبس محکوم شده است.

همچنین حکم تعلیقی محکومیت دو سال حبس آقای فکور از بابت اتهام تشویش اذهان عمومی در پرونده سال ۱۴۰۰ صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اجرا در آمده و به حکم فعلی وی ۸ ماه دیگر نیز اضافه شده است.

رضا سلمان‌زاده، پدر مهدی سلمان‌زاده، کودک ۱۴ ساله‌ای که در اعتراض‌های سال ۹۸ کشته شد، اردیبهشت سال گذشته در منزل شخصی خود بازداشت شد. دادگاه انقلاب تهران او را به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “عضویت در گروه‌های غیرقانونی با هدف بر هم زدن امنیت کشور” به سه سال و ۸ ماه حبس محکوم کرد.

جعفر ابراهیمی، معلم و بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اردیبهشت سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او به اتهام “اجتماع و تبانی” به چهار سال و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال و همچنین از بابت مجازات تکمیلی به دو سال محرومیت از فعالیت و عضویت در گروه‌ها و منع خروج از کشور محکوم شد.

او در دوره محکومیت خود به شدت بیمار و به بیمارستان منتقل شد. در نامه‌ای که شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان آذر گذشته منتشر کرد، خطاب به محمد حمیدی راد، معاون قضایی زندان اوین نوشت “از ملاقات با همسر و اعضای خانواده و وکلای خود محروم بوده و حق تماس تلفنی نداشته و به صورت دایمی با پابند به تخت زنجیر” شده است.

بی خبری از پدر محمدمهدی کرمی

ماشاالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی دو هفته است که بازداشت شده و خانواده او از محل نگهداری‌اش خبری ندارند. اکانت توییتری “صدای شهریور” به نقل از یک منبع آگاه نوشته که این پدر دادخواه تماس‌هایی با خانواده داشته و سعی کرده به همسرش منیژه عزیزی که شدیدا نگران اوست قوت قلب بدهد. اعضای این خانواده‌ دادخواه تحت فشار شدید از سوی حکومت قرار دارند.

محمدمهدی کرمی و محمدحسینی، دو تن از معترضان جوان بازداشت شده در چهلم حدیث نجفی، از جانباختگان اعتراضات سراسری در کرج سال گذشته اعدام شدند. اعدام این معترضان موجی از اعتراضات را در سطح جهان برانگیخت.

محمد مهدی کرمی متهم ردیف اول پرونده کشته شدن روح‌الله عجمیان بسیجی در کرج بود. او در چندین رشته کاراته عنوان قهرمانی داشت. ماشاالله کرمی به روزنامه اعتماد گفته بود که خودش دستفروش است و با “نان کارگری” پسرش را بزرگ کرده. او بارها بر مزار پسرش، محمد حسینی و مهسا امینی حاضر شد تا صدای دادخواهی قربانیان سرکوب جمهوری اسلامی باشد.

بازداشت پارسا قبادی

“دادبان” از بازداشت پارسا قبادی، از قربانیان شلیک عامدانه به چشم معترضان خبر داد. او روز ۱۳ شهریور در محل کار پدرش بازداشت شده و از اتهام او و دلایل بازداشتش اطلاعی در دست نیست.

این معترض جوان تیرماه امسال در یک استوری در صفحه اینستاگرام خود با خوشحالی خبر بازگشت بینایی حداقلی چشمانش را منتشر کرد. بازداشت دوباره او در حالی است که دسترسی به قطره و دارو برای چشمان خود ندارد و این موجب نگرانی است.

هر دو چشم پارسای ۱۸ ساله آبان گذشته در کرمانشاه مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت. با نزدیک‌شدن به سالگرد کشته شدن مهسا امینی در گشت ارشاد، فشار بر خانواده‌های دادخواه، مصدومان چشم، بازداشت‌شدگان سابق، دانشجویان و اساتید و کنشگران مدنی به شدت افزایش یافته است.