خانه / اخبار مهم روز / آمریکا در پی تهدید ایران سامانه پدافندی به منطقه می‌فرستد؛ حمله هوایی به کرانه باختری

آمریکا در پی تهدید ایران سامانه پدافندی به منطقه می‌فرستد؛ حمله هوایی به کرانه باختری

پنتاگون اعلام کرد درپی افزایش تنش‌ها از سوی ایران، سامانه‌های پدافند هوایی به خاورمیانه می‌فرستد و به بخشی از نیروهایش دستور داده برای اعزام به خاورمیانه آماده شوند. از سوی دیگر، اسرائیل به مسجدی در کرانه باختری حمله کرد و گفت این محل پایگاه حماس و جهاد اسلامی بوده است.

پنتاگون اعلام کرد پس از مذاکرات مفصل با جو بایدن درباره افزایش تنش‌ها از سوی ایران و نیروهای نیابتی‌اش، آمریکا سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی تاد و پاتریوت به خاورمیانه می‌فرستد و به نیروهایش دستور داده برای اعزام به منطقه آماده شوند. پنتاگون به تعداد این نیروها اشاره‌ای نکرد.

هم‌زمان با افزایش نگرانی‌های جهانی از گسترش جنگ غزه به مناطق دیگر، ارتش اسرائیل از حمله هوایی به مسجدی در شهر جنین در کرانه باختری خبر داد و گفت حماس و جهاد اسلامی از این مسجد به عنوان مرکز فرماندهی برای طراحی و اجرای عملیات تروریستی علیه غیرنظامیان استفاده می‌کردند.

به گفته هلال احمر فلسطین، در این حمله هوایی دو نفر کشته شدند.

در عملیات مشترک آژانس امنیت اسرائیل، شین‌بت، و ارتش اسرائیل علیه این مسجد، تونل‌های زیر زمینی حماس و جهاد اسلامی هدف حمله قرار گرفت.

ارتش اسرائیل گفت: تروریست‌ها در این مسجد در حال طراحی یک حمله جدید علیه اسرائیل بودند و نیروهای اسرائیلی در این مسجد سلاح‌ها و تجهیزات تروریست‌ها را کشف کردند.

در همین حال، آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت پیشنهاد کرد که از ایران خواسته از ارسال سلاح به گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی که صلح و امنیت منطقه را تهدید می‌کنند، خودداری کند. این پیش‌نویس خواستار آتش‌بس یا توقف درگیری‌ها نشده است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرد و از همه کشورها خواسته تلاش کنند خشونت‌های غزه به سایر مناطق گسترش نیابد.

پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا همچنین خواستار محافظت از غیرنظامیان و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه شده است.

از سوی دیگر، دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، گفت که کشورش فورا حمله‌های خود را به غزه افزایش خواهد داد تا فشار بر حماس را افزایش دهد و با «بهترین شرایط» وارد مرحله بعدی جنگ شود.

به گفته ارتش اسرائیل، ساختمان‌هایی که ممکن است از سوی حماس به عنوان مواضع دیده‌بانی و تک‌تیراندازها استفاده شود، مورد حمله قرار گرفته‌اند.

هرتزی هالوی، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل نیز گفت: ما وارد نوار غزه خواهیم شد. یک ماموریت عملیاتی و حرفه‌ای را برای از بین بردن عوامل حماس، زیرساخت‌های آن آغاز خواهیم کرد. غزه پیچیده و متراکم است، دشمن در آنجا غافلگیری‌های زیادی آماده می‌کند، اما ما هم برای آن‌ها غافلگیری‌هایی مهیا می‌کنیم.

هشدار مقام‌های اسرائیل به ایران

همزمان با اشاره مستقیم آمریکا به تشدید تنش‌ها از سوی ایران، مقام‌های اسرائیل نیز به جمهوری اسلامی درباره درگیر شدن در جنگ کنونی هشدار دادند.

نیر بارکات، وزیر اقتصاد اسرائیل، به دیلی میل گفت: اگر حزب‌الله بخواهد از جبهه شمالی به اسرائیل حمله کند، به سراغ سر مار می‌رویم و با حمله به ایران، آیت‌الله‌ها را از روی زمین محو می‌کنیم.

یایٔیر لاپید، نخست‌وزیر پیشین اسرایٔیل، نیز در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال به حزب‌الله و جمهوری اسلامی درباره ورود به جنگ هشدار داد و گفت: «آنها اگر کمی عاقل باشند و نخواهند از ارتش بسیار خشمگین اسرایٔیل ضربه بدی بخورند، بهتر است از وارد شدن به درگیری‌ها پرهیز کنند.»

او درباره نظر اسرائیل درباره اداره غزه گفت: «من فکر می‌کنم اسرائیل قصد ندارد غزه را اداره کند و این ایده خوبی نیست. تشکیلات خودگردان فلسطین با ائتلاف با جهان عرب رهبری این منطقه را به دست بگیرد و ترتیب جدیدی به زندگی مردم دهد.»

تشدید بحران غزه

رسانه‌های فلسطینی از حمله‌های هوایی گسترده اسرائیل به شمال غزه و خان یونس خبر دادند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد آمار کشته‌شدگان در حملات اسرائیل به این منطقه، به چهار هزار و ۳۸۵ تن رسیده است. دست‌کم، ۱۳ هزار و ۵۰۰ فلسطینی نیز در این حملات زخمی شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کامیون‌های حامل تجهیزات پزشکی و دارو برای ورود به نوار غزه از گذرگاه رفح عبور کردند. اسرائیل با ورود ۲۰ کامیون کمک به غزه موافقت کرده است.

سی‌ان‌ان نوشت مرز رفح تنها ۲۰ دقیقه پس از بازگشایی و عبور این کامیون‌ها مجددا بسته شد.

مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر‌دوستانه و امدادرسانی تاکید کرد این نباید آخرین محموله ارسالی کمک‌های بشردوستانه به غزه باشد.

همچنین ارتش اسرائیل با انتشار ویدیویی از حمله به مواضع حزب‌الله لبنان خبر داد. یکی از این هدف‌‌ها، یک مجتمع نظامی بود که پیش‌تر از آنجا یک موشک به سمت یک تانک اسرائیلی شلیک شده بود.

طبق اعلام حزب‌الله، شش عضو این گروه در حمله‌های جدید اسرائیل کشته شدند.

پیش‌تر رسانه‌های اسرائیلی خبر داده بودند در حمله موشکی حزب‌الله به شمال این کشور، دو تایلندی مجروح شدند.

از سوی دیگر، اسامه حمدان، از رهبران حماس اعلام کرد تا زمانی که حملات اسرائیل به نوار غزه ادامه پیدا کند، حماس حاضر به مذاکره بر سر آزاد کردن گروگان‌های اسرائیلی در اختیار این گروه نیست.

حمدان گفت موضع مشخص حماس، مبادله زندانیان با اسرائیل است اما تا زمانی که «تعرض» اسرائیل ادامه یابد، هیچ مذاکره‌ای در این باره انجام نخواهد شد.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل اعلام کرد روز جمعه ۲۸ مهر ۵۵۰ راکت شلیک شده از سوی حماس و جهاد اسلامی فلسطین به طرف اسرائیل، به اشتباه در نوار غزه فرود آمده‌اند.

هاگاری افزود سقوط این راکت‌ها در غزه، کشته شدن غیرنظامیان فلسطینی را در پی داشته است.

به گفته یک مقام امنیتی اسرائیل، از مجموع ۲۰ بیمارستان موجود در شمال غزه، چهار بیمارستان از تخلیه مطابق با دستور اسرائیل امتناع می‌کنند.

او افزود حماس از بیمارستان‌های غزه به عنوان سپری در برابر حملات اسرائیل استفاده می‌کند.

بحران گروگان‌گیری حماس

سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد بنا بر آخرین آمار، شبه‌نظامیان حماس ۲۱۰ گروگان را در نوار غزه در اختیار دارند. پیش از این شمار گروگان‌های حماس ۲۰۳ نفر اعلام شده بود.

سخنگوی شاخه نظامی حماس روز شنبه ۲۹ مهر گفت که این گروه قصد دارد دو گروگان دیگر را به دلایل «بشردوستانه» آزاد کند. او گفت: «اسرائیل از پذیرش آن‌ها خودداری کرده است.»

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل ادعای شاخه نظامی حماس درباره قصد آزادی دو گروگان دیگر را رد و اعلام کرد: «ما به دروغ‌های تبلیغاتی حماس پاسخ نخواهیم داد. ما به انجام هر کار ممکنی برای بازگرداندن همه گروگان‌ها و مفقودشده‌ها به کشور ادامه خواهیم داد.»

بلومبرگ روز جمعه ۲۸ مهر گزارش داد آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی از اسرائیل خواسته‌اند با توجه به در جریان بودن مذاکرات برای آزادسازی گروگان‌های حماس از طریق قطر، حمله زمینی به نوار غزه را به تعویق بیندازد.

اسرائیل در مقابل اعلام کرد آزادی دو گروگان آمریکایی از سوی حماس تاثیری بر ادامه عملیات نظامی این کشور در نوار غزه نخواهد داشت.

در همین حال، فاکس‌نیوز گزارش داد ۱۹ عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به تجمعات حمایت از حماس و «تروریستی» بودن این گروه، از وزرای خارجه و امنیت داخلی خواستند ویزای دانشجویان بین‌المللی در آمریکا را که از حماس حمایت می‌کنند تحت عنوان حمایت از «تروریسم» لغو و آن‌ها را اخراج کنند.

واکنش‌های بین‌المللی به جنگ حماس و اسرائیل؛ پیامدهای مناقشه خاورمیانه در سایر کشورها

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا از دولت اسرائیل خواست با تبعیت از قوانین بین‌المللی، از جان غیرنظامیان در نوار غزه محافظت کند. او همچنین خواهان خویشتن‌داری ارتش اسرائیل شد.

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه گفت اسرائیل در روز ۱۵ مهر «از سوی گروهی هدف حمله قرار گرفت که نماینده مردم فلسطین نیست».

او با بیان این که «شهروندان فلسطینی مسوول حمله حماس نیستند»، بر حمایت پاریس از راه حل «دو کشور دو ملت» تاکید کرد.

محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست صلح قاهره تاکید کرد فلسطینی‌ها در سرزمین خود باقی می‌مانند. او گفت صلح و امنیت در منطقه تنها از طریق راه‌حل «دو کشور دو ملت» محقق خواهد شد.