خانه / اخبار مهم روز / پایان بدون نتیجه نشست رهبران عرب درباره بحران غزه

پایان بدون نتیجه نشست رهبران عرب درباره بحران غزه

نشست رهبران کشورهای عربی و مقامات اروپایی در قاهره، در رابطه با بحران غزه بدون نتیجه‌ای درباره آتش‌بس به پایان رسید.

رهبران کشورهای عربی حملات هوایی اسرائیل به غزه را محکوم کردند و تأکید نمایندگان اروپایی نیز بر لزوم محافظت از جان افراد غیرنظامی بود.

مصر، میزبان این نشست امیدوار بود که نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس بر صلح و تشکیل کشور مستقل فلسطین تأکید کنند، اما رهبران و وزرای خارجه کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس، روی بیانیه مشترک توافق نکردند.

برخی از دیپلمات‌های خارجی که در اجلاس قاهره حضور داشتند، به رویترز گفته‌اند در حالی که اسرائیل آماده حمله زمینی به نوار غزه می‌شود، نسبت به پیشرفت در مذاکرات صلح خوش‌بین نیستند.

این گزارش می‌گوید در حالی که نمایندگان کشورهای عربی و مسلمان بر توقف فوری حملات اسرائیل تأکید داشتند، نمایندگان کشورهای اروپایی مواضع ملایمی داشته و بیشتر بر لزوم کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه تأکید کردند.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن سکوت جامعه جهانی درباره حملات اسرائیل را محکوم کرد و خواستار رویکرد یکسان بین‌المللی به مناقشه فلسطین و اسرائیل شد. او گفت: «پیامی که جهان عرب می‌شنود این است که جان فلسطینی‌ها، اهمیت کمتری نسبت به اسرائیلی‌ها دارد».

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران ‌فلسطینی، نیز نسبت به آنچه «تلاش‌ها برای خارج کردن مردم غزه از این منطقه» خواند، هشدار داد و گفت فلسطینی‌ها آواره یا رانده نخواهند شد: «ما از غزه نمی‌رویم، نمی‌رویم».

کشورهای عربی نگران هستند حملات اسرائیل ساکنان غزه را برای همیشه از خانه‌های خود آواره کرده و حتی به کشورهای همسایه براند.

در این زمینه عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، با آنچه او «جابه‌جایی فلسطینی‌ها به منطقه عمدتاً بیابانی سینا» خواند، اظهار مخالفت کرد و گفت و تنها راه‌حل، تشکیل کشور مستقل فلسطین است.

اردن، که دهه‌هاست به پناهگاه آوارگان فلسطینی تبدیل شده، نگران است که حتی اسرائیل ساکنان کرانه باختری را نیز از منطقه براند.

ملک عبدالله گفت آوارگی اجباری بر اساس قوانین بین المللی یک «جنایت جنگی و خط قرمز» برای همه ما است.

در این میان، فرانسه خواستار ایجاد یک دالان بشردوستانه به غزه شد، بریتانیا و آلمان هر دو از ارتش اسرائیل خواستند تا خویشتن‌داری نشان دهد و ایتالیا نیز اعلام کرد اجتناب از تشدید تنش مهم است.

ایالات متحده، نزدیک‌ترین متحد اسرائیل و بازیگری حیاتی در تمام تلاش‌های صلح گذشته در منطقه، تنها کاردار سفارت خود در قاهره را به این نشست فرستاد، بدون اینکه سخنرانی کند.

در این میان شارل میشل، رئیس شورای اروپایی، هدف اصلی این اجلاس را «گوش دادن به سخنان یکدیگر» عنوان کرد: «با این حال درک می‌کنیم که باید بیشتر در مورد موضوعاتی مانند وضعیت انسانی، اجتناب از تشدید تنش منطقه‌ای، همچنین روند صلح فلسطین و اسرائیل بیشتر با هم کار کنیم».

اسرائیل می‌گوید بعد از حمله مرگبار حماس، این گروه را «محو و نابود» خواهد کرد.

رویترز می‌نویسد دیپلمات‌ها می‌دانستند که توافق عمومی درباره آتش‌بس غزه دشوار خواهد بود، زیرا حساسیت‌هایی در مورد درخواست‌ برای آتش‌بس وجود دارد.

کمی قبل از افتتاحیه اجلاس، کامیون‌های مملو از کمک‌های بشردوستانه وارد گذرگاه رفح به غزه شدند.

دو هفته بعد از تهاجم شبه‌نظامیان حماس به خاک اسرائیل که منجر به کشته شدن ۱۴۰۰ نفر، زخمی شدن هزاران نفر و به گروگان گرفته شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد، اسرائیل حملات گسترده هوایی به نوار غزه را آغاز و این باریکه را محاصره کرده است.

وزارت بهداشت غزه نیز شمار کشته‌های حملات هوایی اسرائیل را چهار هزار و ۳۸۵ نفر عنوان کرده است.